Pasiūlymų dėl poliklinikos modernizavimo techninio projekto laukiama iki mėnesio pabaigos

Sveikata

Uostamiesčio savivaldybė praneša ieškanti projektuotojo, kuris parengtų Klaipėdos miesto poliklinikos techninį projektą. Kartu perkamos ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos.

Viešasis pirkimas, kuriuo perkamos minėtos įstaigos pastato, esančio adresu Taikos pr. 76 (buvusi 3-ioji poliklinika), modernizavimo ir automobilių stovėjimo aikštelės statybos techninio projekto parengimo paslaugos, jau yra paskelbtas.

Palmiros Mart nuotr.

Numatoma, kad kapitalinis remontas poliklinikoje startuos 2026 metais, pastatas galės būti remontuojamas dalimis, todėl teigiama esą poliklinikos veikla remonto metu nesutriks. Tikimasi, kad apie 2028 m., atlikus viso pastato kapitalinį remontą, atsivers galimybės čia sutelkti dar didesnį skaičių reikalingų specialistų ir paslaugų.  

Pastato, kurio bendras plotas – 11,6 tūkst. kv. m., išorinės sienos ir stogas yra neapšiltinti, todėl patiriami dideli šilumos nuostoliai, didelės šilumos energijos sąnaudos pastatui šildyti. Šiluma tiekiama iš miesto centralizuotų šilumos tiekimo tinklų. Pastato langai plastikiniais su stiklo paketu buvo pakeisti prieš daugiau negu dvidešimt metų, langų būklė prasta, jie nesandarūs. Pastate esantys šildymo prietaisai seni, šyla netolygiai. Pastato stogo, elektros instaliacijos būklė patenkinama. Seni šviestuvai neefektyvūs, morališkai pasenę. Perplanuojant patalpas projektuotojai turės numatyti naujas inžinerines sistemas: vandentiekio ir nuotekų šalinimo, šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo, elektrotechnikos, elektroninių ryšių (telekomunikacijų) ir kt. Taip pat turi būti numatytas saulės jėgainės ar kitų atsinaujinančių energijos šaltinių įrengimas ant pastato stogo.

Techniniame projekte turi būti numatytas rangos darbų vykdymas keliais etapais. Paskutiniame etape numatyta įrengti (išplėsti) prie poliklinikos pastato esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Tai padaryti planuojama tikslingai panaudojant už poliklinikos sklypo ribų esančią laisvą valstybinę žemę.

Pasiūlymų laukiama iki sausio 31 d.

Didžiausias miesto pirminės sveikatos priežiūros centras – Klaipėdos miesto poliklinika – bendru sutarimu buvo išrinktas uostamiesčio sveikatos centro veiklą koordinuosiančia įstaiga. Įstaigos, išreiškusios norą jungtis į kuriamą sveikatos centrą (jų yra 35), nebus sukeliamos po vienu stogu – visos paslaugos gyventojams bus užtikrintos joms bendradarbiaujant tarpusavyje, rašoma savivaldybės tinklapyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Biržos tiltą remontuoti nori viena, o projektuoti polikliniką - 5 įmonės

Trečiadienį, pasibaigus pasiūlymų pateikimo terminui dėl antrą kartą paskelbto Biržos tilto per Dangės upę kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų konkurso, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This