Klaipėdos miesto taryboje išaušo „Nemuno aušra”

Politika

„Tikslai ir vertybės nesikeičia”, – taip ketvirtadienį prieš prasidedant Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui tvirtino frakcijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Vidas Karolis, paskelbęs apie frakcijos pavadinimo pakeitimą.

Vidas Karolis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Partija „Laisvė ir teisingumas“, vedama Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio, per praėjusius savivaldos rinkimus užsitikrino 7 vietas uostamiesčio Taryboje.

R. Žemaitaitis dalyvavo ir Klaipėdos savivaldybės mero rinkimuose, tačiau, į antrą turą nepateko, liko trečioje vietoje. Jis vėliau netesėjo rinkėjams duoto pažado ir atsisakė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandato. Vėliau jis su bendražygiais Klaipėdoje įkūrė partiją „Nemuno aušra”.

Frakcija „Nemuno aušra” dirba savivaldybės tarybos daugumoje kartu su politiniu komitetu „Ištikimi Klaipėdai” ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija. 

Frakcija „Nemuno aušra” delegavo vieną mero pavaduotoją Liną Šukytę-Korsakę ir Savivaldybės administracijos direktorių Andrių Žuką.

13 Comments

  1. vigis

    ilgą laiką Lietuva per dantį traukė Gargždų rinkėjus. Dabar šaipysis iš klaipėdiečių išsirinkusių „Raudoną Nemuno aušrą”

    Reply
  2. T

    Klaiku ir šlykštu!

    Reply
  3. Komjaunuolis

    Haskiui, o tamsta žinai kas buvo tas komjaunimas sovietų Lietuvoje? Mūsų tokių buvo 90 procentų jei ne daugiau. 90 procentų komjaunuolių netikėjo ta ideologija, o stojo, kad galėtu įgyti aukštąjį išsilavinimą, kad vertė. Tai buvo tokia kontora…, tikra šaraškino. Likimas lėmė pasidarbuoti Klaipėdos miesto komjaunimo komitete, iškenčiau lygiai pusė metų, pamačiau kas ten dedasi, o kai buhalterei Marytei iš pirmos autotransporto kolonos, kurią prikalbinau būti sekretore paskyrė papeikimą, pasiunčiau atvykėlius iš CK , tarp kurių buvo ir kandidatas į LR prezidentus, paskui rusų laivą, o pats išėjau iš darbo. O dirbti pradėjau toje kontoroje tik dėl karjeros.
    Jeigu tamstai įdomu vienuoliktoje klasėje dainavome tokią dainelę:
    Sėk sesute žalią rūtą,
    Kad Lietuva laisva būtų,
    Sėk sesute ir gvaizdiką,
    Kad nebūtų bolševikų.
    Sėk sesute ir bijūną,
    Kad nebūtų atėjūnų.
    Priedainis:
    Darius ir Girėnas šaunūs vyrai buvo,
    Perskrido Atlantą, Vokietijoj žuvo.
    Kadangi kiekvienoj klasėje buvo KGB agentas, tarp kitko vienas iš trijų nekomjaunuolių, aišku, atsidūrėme KGB akiratyje, norėčiau, kad paskaitytumėte mano mokyklos baigimo harakteristiką, kurioje žodis nacionalistas,pakartotas apie dešimt kartų. Metė mane iš komjaunimo mokyklos komjaunimo susirinkimas, neišmetė, išgelbėjo auklėtoja, kurios žodžius iki šiol atsimenu: Jis nėra toks blogas, kad sugadintumėm jam gyvenimą. Mokyklos komjaunuoliai balsavo net du kartus, vertė atvykęs komjaunimo instruktorius, kuriuo ir pats buvau po kažkiek. Gyvenime man padėjo ir šią problemą išsprendė dėdė ir Lietuvos šviesuoliai, kilę iš mano gimto miestelio: profesoriai; Žilėnas, Šiurkai. Jie ne tik man šviesios atminties, ko gero buvę komunistais, tikriausiai nei vienas nebuvo KGB bendradarbiais.
    Man buhalterė Marytė, tikrai ne buvusi komjaunuolė, o LIETUVOS PILIETĖ, kaip ir Tamsta Hast, o ne Haskis
    Vadinti Lietuvos piliečius buvusiais komjaunuoliais komunistais gali tik tas, kuris mėgsta klijuoti etiketes, nesuvokdamas, arba ko gero pats buvęs toks, arba yra jaunuolis, nematęs tų laikų. Gerai kad diena išaušta istorijai, blogai, kai istorija kuriama dienai. :):)

    Reply
    • vigis

      Gryna tiesa. Kalčiausias yra Likimas. Vieną jėga įkiša į komjaunimo komitetą, kitą gyvuliniame vagone išbildina į Sibirą . Kitus, tik dėl karjeros, į KP „stumteli”. Dar kitam dėžutę prikimštą šimtinėm į rankas įbruka . Tas Likimas didelis šposininkas.

  4. Hasts

    …klaipėdai gūdūs laikai, vatnykai valdo, letuvoje nuo pat pradžių klaida padaryta , kad leista visiems buvusiems polit funkcionieriams dalyvauti letuvos politiniame gyvenime, reikėjo kaip etijoje neleisti jokiems komjaunuoliams, komunistams neleisti , uždrausti vykdyti polit gyvenimą,o dabar turim vatnykus

    Reply
  5. jop

    … greičiau ne Aušra, o saulėlydis , baisu,juk Karolis buvęs komsomolcas, pasiklydęs

    Reply
  6. Virgis

    Į uostamiestį atėjo gudus laikai… Lenda laukan tie kurie bijojo dienos šviesos…

    Reply
  7. ?

    Kas gali būti geriau už politinės korupcijos byloje nuteistą Liberalų sąjūdį bei jų koaliciją 🙂

    Reply
    • Ne ką geriau

      ir iš pareigų pašalinto prezidento sekėjai ir jų draugeliai

  8. jkno

    Po šios naujienos 90.131.41.152 Jurgilevičienei sudrėko

    Reply
  9. Cha

    Prioe ko čia Klaipėda prie Baltijos ir Nemunas- mūsų upių tėvas? Tegul pasivadina „Kuršių marių aušra” arba „Trinyčių aušra” – bus logiškiau. Atėjo į Klaipėdą tamsa. Pagal darbus ir veidus matyti.

    Reply
    • nkl

      Pritariu. Tamsa iš Alyno, tamsta iš Korsakės kultūros.

    • Na va, ir susidėliojo konkretus pasiūlymas

      „Raudonoji Alyno aušra”. Tikriausiai niekas nieko prieš neturės, juk labai skambus pavadinimas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato

Priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Konstituciją pažeidęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato. Pirmadienį politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This