Klaipėdos rajono savivaldybė kratosi atsakomybės dėl „Gargždų” krepšinio klubo

Regionas

Ketvirtadienį paskelbus apie tai, jog „Gargždų“ krepšinio klubas traukiasi iš „Betsafe-LKL“ čempionato, Klaipėdos rajono savivaldybė ėmė teisintis, dėl susidariusios situacijos kaltindama klubo savininką.

Pasak išplatinto pranešimo spaudai, ketvirtadienį Klaipėdos rajono taryba turėjo svarstyti klausimą dėl „Gargždų“ krepšinio klubo dalių perėmimo.

LKL nuotr.

„Tokiu būdu norėta gelbėti finansinių skolų prispaustą LKL lygoje žaidžiantį klubą. Tačiau klausimas tarybos vienbalsiai išbrauktas iš darbotvarkės, nes iš savininko nesulaukta išsamių finansinių ataskaitų, kurios parodytų, kiek ir kam klubas yra įsiskolinęs ir kokius įsipareigojimus Savivaldybė perimtų. Be to, klubo savininkas viešojoje erdvėje paskelbė melagingus teiginius, esą bankrutuojama, nes nesulaukta Savivaldybės paramos, nors vien pernai Savivaldybė šiam klubui skyrė kiek daugiau nei 345 tūkstančių eurų – daugiausiai iš visų Klaipėdos rajono sporto komandų, žaidžiančių aukščiausiose lygose”, – rašoma pranešime.

Jame Klaipėdos rajono taryba atkreipia dėmesį, kad klubo savininkas Ovidijus Jokubaitis, net viešojoje erdvėje komentuodamas klubą prispaudusius finansinius sunkumus, tiksliai neįvardija skolų sumos. Esą vienur jis teigia, kad jos nei didelės, nei mažos, kitur – kad siekia daugiau nei 100 tūkstančių, o dar kitur klubo skola jau išauga iki 150170 tūkstančių.

„Tokį sprendimą taryba priėmė ne dėl to, kad nenorėtų gelbėti klubo, bet dėl jo savininko nenoro pateikti tikslaus skolos dydžio. Taryba pažymi, kad ji nesiruošia įsigyti pirkinio už vieną eurą, kuris vėliau gali tapti šimtatūkstantine našta Savivaldybės biudžetui ir šią naštą turėtų padengti visi mokesčių mokėtojai”, – rašoma pranešime.

Taryba taip pat atkreipia dėmesį, kad O. Jakubaičio teiginiai, jog Klaipėdos rajono savivaldybė neskiria paramos ir dėl to nebėra galimybės užbaigti sezoną ne tik klaidinantys, bet esą ir melagingi.

Taryba pažymi, kad 2023 m. krepšinio klubui buvo skirta 300 tūkst. eurų, dar papildomai per 45 tūkstančiai – gruodžio mėnesį. Teigiama, jog tai yra didžiausia suma iš visų Klaipėdos rajono sporto komandų, kurią gavo būtent krepšinio klubas.

2022 m. klubui, tuomet dar žaidusiam NKL, pagal programinį finansavimą buvo skirti 56 tūkstančiai eurų, o tais pačiais metais iškovojus teisę žaisti LKL, klubas gavo ir papildomą finansavimą – 170 tūkstančių eurų.

„Taryba pažymi, kad visus savo įsipareigojimus vykdė ir neatsisakė to daryti toliau, priešingai – ieškojo būdų, kaip klubą išgelbėti, tačiau jo savininkas, kuris ir yra atsakingas už padėtį, kurioje dabar atsidūrė klubas, pasirinko ne jo gelbėjimo kelią, bet nepagrįstus kaltinimus”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ krito paskutinę akimirką

Klaipėdos „Neptūnas“ jau praktiškai turėjo pergalę savo rankose, tačiau galiausiai trečiąsyk paeiliui trečiadienio vakarą namie krito Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This