Žaidimu uostamiestyje besimėgaujanti Rūta Stipra: „Esame tarsi didelė šeima ir man patinka joje būti“

Sportas
moterulyga.lt
2024-01-26

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ sezonas jau įpusėjo, o 7 pergales ir 5 nesėkmes turintis Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ turnyrinėje lentelėje rikiuojasi trečioje pozicijoje. Baltijos lygoje ekipai sekasi dar geriau – uostamiesčio ekipa fiksuoja keturių laimėtų rungtynių seriją ir su 13 pergalių per 17 mačų užima antrąją vietą. Viena iš pagrindinių „Neptūno-Amberton“ vedlių Rūta Stipra po sėkmingo praėjusio MLKL sezono „Šiaulių-Vilmers“ gretose rudenį persikėlė į uostamiestį.

2021 m. debiutavusi Latvijos moterų krepšinio rinktinėje, 29-erių R. Stipra džiaugiasi atmosfera klube ir kaimyninėje šalyje.

Mato Baranausko nuotr.

Gruodžio MLKL MVP išrinkta 188 cm ūgio puolėja yra viena geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių lygoje ir trečia Klaipėdos komandoje pagal renkamus naudingumo balus. Baltijos čempionate latvė per 30 minučių vidutiniškai pelno po 10,4 taško, atkovoja po 8,4 kamuolio, išdalina po 1,6 perdavimo ir renka po 16,3 naudingumo balo. MLKL pirmenybėse jos rodikliai beveik identiški – 10,4 taško, 8,3 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 15,1 efektyvumo balo per 32,5 minutės.

Kokia jūsų nuomonė apie įpusėjusį sezoną?

Šis sezonas yra labai sunkus. Turime daug rungtynių ir ne paslaptis, kad mūsų komandą kamavo daug traumų, tačiau mes sunkiai dirbame, vis dar einame į priekį, kad ir kas benutiktų. Todėl manau, kad šiuo metu mums sekasi neblogai, bet žinau, kad dar neparodėme viso savo potencialo.

Kokia atmosfera šiuo metu vyrauja komandoje?

Atmosfera tikrai gera. Visos merginos labai draugiškos – tą patį galiu pasakyti ir apie personalą, trenerius, kineziterapeutą. Esame tarsi didelė šeima ir man patinka joje būti bei dirbti kiekvieną dieną.

Gruodį tapote naudingiausia lygos žaidėja. Ką jums tai reiškia?

Būti pripažintai lygos naudingiausia žaidėja – garbė. Tiesą sakant – nesitikėjau, tai buvo didelė staigmena. Malonu, kad buvau išrinkta mėnesio MVP, jaučiuosi gerai, esu laiminga, bet tai nereiškia, kad nedirbsiu taip pat sunkiai.

Praėjusį sezoną žaidėte „Šiaulių-Vilmers“, tad šis sezonas Lietuvoje jums yra antrasis iš eilės. Kokius pagrindinius skirtumus pastebite tarp šių dvejų metų?

Iš asmeninės pusės nepasikeitė niekas – požiūris į darbą ir pasitikėjimas savimi išliko, bet svarbu paminėti, kad komandų tikslai skiriasi, o šiemet Šiauliai turi geresnę komandą nei mes turėjome pernai. Tačiau situacija Klaipėdos klube yra geresnė ir profesionalesnė. Asmeniškai viskas yra tas pats, bet žinau, kad dabar esu geresnėje komandoje ir geresnėje vietoje.

Artėja „SMART WAY Karalienės taurė“, kuri sostinėje vyks kovo mėnesį. Su kokiu tikslu ten važiuosite?

Visose lygose kaip ir kiekvienose rungtynėse keliame sau aukščiausius tikslus. Dar turime laiko – kova dėl taurės vyks kovo mėnesį ir liko daugiau nei mėnuo. Koncentruojamės ir ruošiamės kiekvienam mačui, mums jie visi yra svarbūs, o tikslai – aukščiausi.

Kokie sezonai iki šiol buvo įsimintiniausi jūsų karjeroje?

Sakyčiau, kad įsimintinas buvo vienas pirmųjų mano sezonų Rygos TTT komandoje, kai laimėjome Latvijos čempionatą. Taip pat metai, kai triumfavome jungtinėje Latvijos ir Estijos lygoje.

2021 metais debiutavote Latvijos moterų krepšinio rinktinėje. Kiek tuo didžiavotės?

Didžiavausi ir labai džiaugiausi, nes mano kelias į Latvijos rinktinę buvo ilgas ir komplikuotas. Kelis kartus buvau tarp kandidačių, bet niekada nepatekdavau į pagrindinę sudėtį – arba nebūdavau pakankamai gera, arba traumos kišdavo koją. Taigi, visą tai pasvėrus, debiutas rinktinėje buvo puikus etapas mano karjeroje.

Kokie jūsų artimiausi karjeros planai?

Dabar esu tokio amžiaus ir tokioje situacijoje, kad tikrai nesvajoju apie karjerą, pavyzdžiui, Eurolygoje. Mano tikslas yra paprastas – toliau žaisti, stengtis išlikti sveikai ir pasiimti iš šio sporto kuo daugiau, o atėjus laikui dalintis patirtimi su jaunomis merginomis. Noriu rungtyniauti geroje komandoje, bet kalbu ne tik apie pergales ir gerą statistiką, bet ir apie tai, kur būtų geriausia man ir mano šeimai.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Amberton“ namo grįžta su ketvirta pergale iš eilės

Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ (13-4) tęsia pergalių seriją Baltijos čempionate. Martyno Airošiaus auklėtinės šeštadienį išvykoje 82:52 (25:20, 24:9, 8:11, 25:12) nušlavė „TTT ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ įveikė rygietes

Rūta Stipra surinko dvigubą dublį ir jos vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ (5-1) šeštadienį iškovojo penktą pergalę „Betsafe-Baltijos moterų lygoje“. Martyno Airošiaus ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas-Amberton“ sutriuškino kaunietes

Užtikrintą pergalę „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ A divizione šeštadienį iškovojo Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ (2-2). Martyno Airošiaus auklėtinės namų tvirtovėje ...
2023-10-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This