Klaipėdos valdžios algoms – 809 tūkst. eurų daugiau nei pernai (11)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-01-29

Savivaldybės tarybos narių algoms išmokėti šiemet reikia papildomų 376,2 tūkst. eurų, dar 89,4 tūkst. kainuos naujos valdžios įsteigtų naujų etatų išlaikymas, o valstybės deleguotoms funkcijoms įgyvendinti (taip pat naujiems etatams finansuoti) reikės 343,9 tūkst. eurų daugiau nei pernai. Tokį biudžeto projektą meras teikia tvirtinti Tarybai.

Iš viso valdymo programa pabrangs 7,2 mln. eurų, jei tokiam biudžeto projektui pritars savivaldybės Taryba.

Martyno Vainoriaus nuotr.

386,9 tūkst. eurų šiemet didės ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų ryšių plėtojimas. 195, tūkst. Eur iš šios sumos numatoma skirti Klaipėdos miesto rinkodaros strategijos įgyvendinimui, 60 tūkst. Eur sklaidai socialiniuose tinkluose, 77 tūkst. Eur – vietos laikraščiuose, 54,9 tūkst. Eur numatoma skirti „kitoms priemonėms“ (skaitmeninis maketavimas, fotografavimo paslaugos, renginių organizavimo paslaugos).

Daugiau nei 84 tūkst. eurų didėja ir savivaldybės mero rezervas.  

5,03 mln. eurų – tiek šiemet iš viso reikės savivaldybės tarybos ir administracijos veiklai užtikrinti (pastatų eksploatacijai, prekių ir paslaugų įsigijimui, korespondencijos siuntimui paštu ir kita). Iš viso valdymo programai įgyvendinti 2024 m. siūloma skirti 25 mln. eurų – 7,2 mln. daugiau nei 2023 metais.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai pateiktame svarstyti biudžeto sprendimo projekte 2024 metais siūloma tvirtinti 329,468 mln. eurų prognozuojamų biudžeto pajamų ir asignavimų – 37,266 mln. eurų arba 12,8 proc. daugiau nei 2023 metais. Pajamas sudarytų ir 33,317 mln. eurų asignavimai iš apyvartinių lėšų 2024 m. sausio 1 d. likučio.

Žymos: | |

Atsakymų į “Klaipėdos valdžios algoms – 809 tūkst. eurų daugiau nei pernai”: 11

  1. Anonimikas parašė:

    Konservikai niekaip nenustoja griežti dantukų ant normalaus mero.. Ačiū Dievui kad ne tas dviveidis papuolė į šitą šiltą vietą. Vien iš debatų puikiai pasimatė, kuris ne dėl pinigų ir geresnio gyvenimo nori sėsti į atsakingą krėslą. Jau dabar yra matomi teigiamai miestui veikiantys pokyčiai, kuriuos daro dabartinis meras, t.y. gydo konservantų paliktus brokus.. Von iš čia, traukinys jau nuvažiavo, jau ir taip graudūs, tai dar sugebat po triuškinančių pralaimėjimų kandžiotis it pelės..

    • Dėkui miestui parašė:

      Algos, pensijos, išmokos kilo visoje Lietuvoje. Nematau problemos. Tik pralaimėjęs konservatorius Petrošius negali ramiai miegoti. Dėkui, Dievui ir miestiečiams, kad nebuvo išrinktas.

  2. Anonimas parašė:

    Ir visi zuikeliai nubalsuos kaip vienas už tą projektą. Cirkas, o ne taryba. Daryk ką nori ir džiaukis.

  3. Nieko naujo parašė:

    Jiems niekada negana? Apetitais jie nesiskundžia.

  4. Apgailetini. parašė:

    Plius dar kiek reikia skirti mln.euru komentatoriams : valdzios ivaizdžiui gerinti.

  5. Marijus parašė:

    Nu tu matai kokie vargšiukai

  6. r parašė:

    puse darbuotoju reikia atleisti,palikti tuos kurie nesedetu kabinetuose,o realiai dirbtu zmonems

    • Kad parašė:

      Nėra lengva juos išmesti, priešinasi. Seniai buvo daryta reforma dėl reformos, bet išsisklaidė patarėjais už dar didesnes algas nei buvo. Tokia tai reforma buvo, etatų mažinimo….

  7. Nesupratau parašė:

    -” tarybos narių algoms išmokėti šiemet reikia papildomų 376,2 tūkst. eurų” – lyg ir visi teigdavo , kad dirba nemokamai ? Tik už saldainių rinkėjams čekiukus apmoka. Jei kiekvienam dabar dar papildomai kiekvienam po 1000eur. per mėn. tai kiek iš viso tie 31 miestui per metus kainuoja?

    • Ko nesupratote ? parašė:

      Nemokamai ” už čekius ” dirbo iki Klaipėdoje valdžion patekus konservatoriui Petrošiui , politikas prašė ” papildomo apmokėjimo už pasiruošimą posėdžiams , dokumentų skaitymą ir t.t. ” – kažkaip panašiai . Trumpas darbelis miesto taryboje ir seimas . Čekučių skandalas , o po jo, šio liberalaus seimo daugumos konservatorių, Liberalų, politinės korupcijos nuteistos partijos Liberalų sąjūdis ir laisvūnų balsais – algos tarybos nariams .

    • > nesupratau parašė:

      taip visiškai nieko nežinote ? Liberalus išsilavinimas – bemokslis ? Klaiku …ir tooookie piktinasi ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdoje nori įrengti diskgolfo parką

„Klaipėdos mieste įrengus nemokamą diskgolfo 18-os taikinių parką, šis parkas būtų viešai prieinamas visiems Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, o ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Liūdnas kaip Brisiaus galas medikų ataskaitų svarstymas*

„Gal yra dar pasisakymų, gal anekdotų dar?” – tokiu klausimu antradienį užbaigė Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį jį vedęs ...
2024-05-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This