Stringa ir projektuotojų Klaipėdos poliklinikos modernizavimui paieška (atnaujinta) (12)

Svarbu, Sveikata
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-02-01

Likus vienai dienai iki pasiūlymų pateikimo dėl Klaipėdos miesto poliklinikos pastato (Taikos pr. 76) modernizavimo ir automobilių stovėjimo aikštelės statybos techninio projekto parengimo, pasiūlymų pateikimo terminas buvo nukeltas. Projektuotojų kol kas nevilioja net 551,3 tūkst. maksimali kaina, kurią žada uostamiesčio savivaldybė.

Palmiros Mart nuotr.

Viešojo pirkimo konkursas dėl šio objekto projektavimo pirmą kartą buvo paskelbtas pernai, gruodžio 28 d. Vėliau savivaldybė išplatino ir viešą pranešimą, pavadintą „Projektuotojams – kvietimas perplanuoti didžiausią Klaipėdos polikliniką”. Pasiūlymų dalyvauti šiame konkurse galutinis terminas buvo nustatytas sausio 31 d.

Sausio 30 dieną buvo paskelbta, kad šis terminas nukeliamas iki vasario 6 dienos.

Kaip ir konkursuose dėl Biržos tilto bei Atgimimo aikštės atnaujinimo, taip ir šiame, savivaldybei, atsakant į rinkos dalyvių klausimus, tenka taisyti klaidas.

„Padaryta techninė klaida, turėtas omenyje 8 priedas – Architektūros dalies projektų sąrašo forma. Patikslinsime netikslumą konkurso sąlygų aprašo 1 priede”, – rašoma viename iš atsakymų į užduotus klausimus.

Tiesa, šiuo atveju klausimų kol kas yra tik keletas.

Žinia, dabartinė Klaipėdos miesto valdžia nusprendė nestatyti naujos Jūrininkų poliklinikos pastato Birutės gatvėje, nors jau nemažai mokesčių mokėtų pinigų buvo išleista ją suprojektuoti. Kapitalinį 1979 metais pastatytos poliklinikos remontą norima suprojektuoti 4 etapais: per pirmuosius etapus būtų projektuojami pagrindinis ir pagalbiniai pastatai, o ketvirtuoju – automobilių stovėjimo aikštelė už sklypo ribų (savivaldybei suformavus ir įregistravus atskirą žemės sklypą iš Taikos prospekto pusės). Projektuotojas turės įvertinti tai, „kad poliklinika tęs dalinę veiklą vykdant rangos darbus“.

Vietos automobiliams bus ieškoma už šio pastato sklypo ribų, žaliųjų zonų sąskaita. Dėl parkavimo vietų paieškos į projektavimo užduotį yra įtraukta ir detaliojo plano korektūra.

Projektavimas, pasak savivaldybės paskelbtų dokumentų, gali trukti ne daugiau kaip vienerius metus, įskaitant statybą leidžiančio dokumento gavimą.

ATNAUJINTA. Šioje publikacijoje buvo padaryta klaida nurodant, jog projektuotojų pasiūlymų iš pradžių buvo laukiama iki šių metų sausio 24 d. Iš tiesų potencialiems tiekėjams nuo pat konkurso sąlygų paviešinimo pasiūlymų pateikimo terminas buvo nurodytas iki 2024-01-31.

Taip pat straipsnyje buvo neteisingai paskelbta, kad pasiūlymų pateikimo termino nukėlimo iki vasario 6 dienos priežastys nenurodytos. Jos yra paskelbtos CVP IS sistemoje.

Žymos: | |

Komentarai (12):

Atsakymų į “Stringa ir projektuotojų Klaipėdos poliklinikos modernizavimui paieška (atnaujinta)”: 12

  1. Stebėtojas parašė:

    Statybos projektai atšaukti, kultūra stringa, projektą į ai stringa. Nu bravo, bravo 🙂 … Na matysime, kur po 4 metų būsime. Tiesa taip elgdamasis Meras programuoja, kad visi jo pradėti projektai taip pat gali būti stabdomi, kai tik pasikeis nauja politinė valdžia. Tačiau kviečiu žurnalistus atidžiai stebėti tarybos projektus 🙂

  2. Antanas parašė:

    Dvorniaškos puola merą…

  3. Valdao parašė:

    Kokios problemos. Jur.ligonineje jau pradeta pertvarka. Uzdarinejami skyriai,bus uzdarytas priemimas ir t.t. Nereikia jokios naujos poliklinikos. Bus jur lig.- poliklinkika. Daug kardiologu,neurologu,daug dgn. kabinetu,bus daug laisvu patalpu ir didelis parkingas. Ir autobusai vaziuoja. Tiesiog beliks tik pakeisti iskabas ir psio. O dar salia „moderni ir naujoviska” universiteto lig….Viskas vietoje,vienoje vietoje…)))

  4. Na parašė:

    Jau vieta, kuri buvo skirta Jūrininkų poliklinikai , tikrai netinkama . Žmonės sensta , problematika vaikščioti. Bet autobuso stotelės ten net nebuvo numatyta.
    Nors Taikos prospektas gali vadintis privačių medicinos pastatų prospektu . Kažkaip ne vienas Birutės gatvėje ne įsikūrė.

  5. Na parašė:

    Na ka didieji miesto strategai? Beviltiski. Naujos poliklinikos nebus, senoji nebus sutvarkyta. Man kyla klausimas ka is viso si valdzia pastatys?

  6. Ligita parašė:

    ir vėėėėėl…. gal Klaipėda jau greit žolės mieste nebeturės. galėsim važiuoti į KLP rajoną. vaikai apsidžiaugs tokia pramoga. kam ta žalioji zona mūsų mieste. 🙂

    • Erkė parašė:

      Kokia dar žalioji zona? Piktžolėm ir smilgom apaugę menkai šienaujami plotai yra labai gera erkių veisykla. Tokiu atveju trinkelės būtų daug geresnis pasirinkimas. Sutinku, kad visus apžėlusius patvorius apeiti nėra išteklių, tačiau gal tų patvorių žaliaisiais plotais ir nevadinkime.

  7. Galima pigiau parašė:

    Nemanau reikia didinti projektavimo kaina. Meras tikrai gali pigiau. Reikia mazinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This