Išteisinti vaikų namų auklėtines verbuoti seksualinėms paslaugoms siekę asmenys

ELTA

Gytis Pankūnas (ELTA)
2024-02-02

Komentarų: 0

Klaipėdos apygardos teismas išteisino du asmenis, kaltintus siekiu verbuoti vaikų globos namų auklėtines teikti seksualines paslaugas, skelbia „Delfi“. Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras šį sprendimą apskundė apeliacinės instancijos teismui.

Kaip teigiama „Delfi“ publikacijoje, ikiteisminis tyrimas dėl nepilnamečių merginų verbavimo teikti seksualines paslaugas buvo pradėtas, kai į pareigūnus kreipėsi vienų vaikų globos namų vadovai. Jie perdavė informaciją apie tai, kad viena globos namų auklėtinė papasakojo, kad laikinai toje pačioje įstaigoje su savo vaikais apgyvendinta moteris ieško jaunų mergaičių, kurios vyrui, prisistatančiam Sauliaus vardu, galėtų suteikti lytinių paslaugų. Už šias paslaugas vyras esą pasirengęs sumokėti apie 500 eurų, dar 200 eurų atitektų minimai moteriai už tariamą tarpininkavimą.

Anot „Delfi“, pokalbiai su galimai verbuoti seksualinėms paslaugoms nepilnametes siekusia moterimi buvo slapta įrašyti. Juose esą girdisi, kaip moteris pasakoja apie vyrą, su kuriuos reikėtų „permiegoti mašinoje arba viešbutyje“. Kaip teigiama publikacijoje, baudžiamojon atsakomybėn patraukti trąšomis prekiaujančioje bendrovėje dirbantis 63 metų amžiaus konsultantas ir 36 metų amžiaus buvusi jo draugė.

Moteris iš dalies prisipažino savo kaltę, patvirtinusi, kad nepilnametėms užsimindavusi apie galimybę užsidirbti, teikiant seksualines paslaugas. Tuo metu vyras kaltinimų nepripažino, tikino, kad pokalbiai su moterimi apie galimybę verbuoti nepilnametes seksui buvo „teoriniame lygmenyje“, jis teigė nė su viena pilnametystės nesulaukusia mergina nesusitikęs.

Klaipėdos apygardos teismas, anot „Delfi“, šioje byloje vyrą ir moterį dėl kaltinimų siekiant verbuoti globos namų auklėtines seksualinėms paslaugoms išteisino.

Anot teismo, nėra pagrindo daryti išvadą, kad moters pasiūlymas nukentėjusiosioms suteikti vyro lytinio pobūdžio paslaugas, gaunant iš pastarojo už suteiktas paslaugas galimą piniginį atlygį, buvo nulemtas piktavališkų kaltinamųjų veiksmų, kuriais buvo apribotos nukentėjusiųjų pasirinkimo galimybės, suvaržyta jų laisvė, ar joms turėjo esminę įtaką sunki materialinė nukentėjusiųjų padėtis.

Šis teismo verdiktas dar neįsiteisėjo – ikiteisminį tyrimą kontroliavęs ir teisme valstybinį kaltinimą palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras Ruslanas Ušinskas nesutinka su pirmosios instancijos teismo vertinimu ir pateikė skundą Lietuvos apeliaciniam teismui. Prokuroras siūlo išteisintuosius pripažinti kaltais, moteriai skirti 9 metų, o vyrui – 9 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmes.  

                                                                                                                                          Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This