Nuteisė ir narkotikų platintojus, ir pirkėjus

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo dėl veikų, susijusių su neteisėtu kvaišalų disponavimu, nuteisė keturis 22–31 m. Žemaitijoje gyvenančius vyrus.

Bylos duomenimis, 31-erių klaipėdietis iki praėjusio sausio savo namuose laikė nemenkas narkotinių ir psichotropinių medžiagų atsargas, kurios buvo skirtos platinimui. Vyro bute teisėsaugininkai rado beveik tris kilogramus miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis kokaino, beveik penkis kilogramus miltelių su psichotropine medžiaga amfetaminu bei puskilogramį ekstazio tablečių.

Nustatyta, kad vyras kvaišalų „užsakymus“ gaudavo per šifruoto ryšio programėlę ir taip juos platindavo kitiems. Dalį laikomų kvaišalų – 250 vnt. ekstazio tablečių – jis pardavė kitam vyrui, o pastarasis tuoj po sandorio – trečiam.

Pastarasis ketino tęsti šią kvaišalų platinimo grandinę, tačiau buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Jo namuose pareigūnai atliko kratą, kurios metu taip pat rado laikomo kokaino, beveik šimtą gramų kanapių ir psichotropinės medžiagos delta-9-tetrahidroknabinolio. Bylos duomenimis, vyras dalį kokaino pardavė ketvirtajam bylos dalyviui.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią uostamiesčio pareigūnų išaiškintą bylą, konstatavo, kad visi keturi teisiamieji kalti dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų.

Pirmiesiems dviem vyrams skirtos atitinkamai 10,5 ir 8,5 metų laisvės atėmimo bausmės, trečiajam skirta 10 tūkst., o ketvirtajam – 2750 erų bauda.

Pasak prokuratūros pranešimo, teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro siūlomam išplėstinio turto konfiskavimui ir iš pirmojo nuteistojo konfiskavo 26 tūkst. eurų, kuriuos jis įgijo iš prekybos narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacinei instancijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This