Profesoriui Vladui Algirdui Bumeliui – KU garbės daktaro vardas

Švietimas

Iškilmingame Klaipėdos universiteto (KU) Senato posėdyje Garbės daktaro regalijos įteiktos akademikui prof. habil. dr. Vladui Algirdui Bumeliui – jis apsiaustas toga, jam įteikti KU garbės daktaro statusą liudijantys Senato nutarimas bei ženklas.

KU nuotr.

Į iškilmingą ceremoniją kviesti svečiai naująjį KU garbės daktarą pasveikino plojimais.

„Esu be galo dėkingas Klaipėdos universitetui už šią išskirtinę garbę. Mano pareiga yra išlaikyti ir tobulinti standartus, kuriuos įkūnija šis Garbės daktaro vardas, garantuojant, kad kompetencija ir inovacijos taptų vertybe, kurią perduosime ateities kartoms. Šis pripažinimas dar kartą patvirtina, kad dirbdami išvien ir remdami mokslą bei švietimą kaip visuomenės klestėjimo ir augimo pagrindą, galime pasiekti neribotas aukštumas“, – po ceremonijos pakiliomis emocijomis dalijosi KU garbės daktaras V. A. Bumelis.

„Džiaugiamės, jog KU šeima pagausėjo. Į ją kaip visateisis narys įsiliejo mokslininkas su didžiule ir turtinga patirtimi. Leiskite mums pabūti savanaudžiais ir turėti vilčių, jog profesoriaus biotechnologijų žinios, tarptautinio verslo dėsnių išmanymas praturtins mus visus – mokslininkus, dėstytojus, kurie kuria pažangą ir augina jaunąją kartą“, – KU garbės daktarą pasveikino universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

KU garbės vardu pagerbiami iškilūs mokslininkai ar visuomenės veikėjai pagal susiklosčiusią tradiciją viešai pristatomi miesto ir KU bendruomenei. Prieš regalijų suteikimo ceremoniją prof. habil. dr. V. A. Bumelis skaitė paskaitą „Biotechnologijų pramonės raida Lietuvoje“. Joje apžvelgė ir savąjį kelią: nuo mokslininko-inovatoriaus iki sėkmingo tarptautinio verslo kūrėjo.

KU garbės daktarų sąraše – 27 Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkai, iškilūs visuomenės veikėjai, savo darbais ir intelektine veikla reikšmingai prisidėję prie KU augimo.

INFORMACIJA

1949-ųjų metų liepos 1-ąją Kretingoje gimęs Vladas Algirdas Bumelis – chemikas, enzimologas, biotechnologas, habilituotas fizinių mokslų daktaras, mokslininkas-praktikas, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys. Mokslininkas yra daugiau nei pusantro šimto mokslinių publikacijų bendraautoris, su jo vardu siejama dešimtys išradimų, patentuotų produktų. Prof. habil. dr. V. A. Bumelis vadinamas genų inžinerinės farmacijos pradininku Lietuvoje, sukūrusiu genų inžinerijos metodais grįstas vaistų gamybos technologijas, padėjusiu lietuviškos biofarmacijos pramonės pamatus. Prof. habil. dr. V. A. Bumelis šiandien – „Northway“ įmonių grupės, kuri jungia 17 įmonių, veikiančių medicinos ir biotechnologijų sektoriuose, vadovas, „Northway Biotech“ klasterio generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This