Geriau kiemus sutvarkyti, o ne biblioteką statyti?

Miestas, Svarbu

„Iš idėjinių planų nėra išmesti”, – teisinosi Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus antradienį savivaldybės Tarybos posėdžio metu dėl to, kad keletui labai svarbių Klaipėdai projektų yra nenumatytas finansavimas, nors jiems statyti jau yra gauti leidimai. O buvęs vicemeras Arvydas Cesiulis kategoriškai nesutiko su kolegos replika, kad „geriau kiemus sutvarkyti, o ne biblioteką statyti”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba antradienį atmetė visus septynis liberalo Sauliaus Budino siūlymus vis dėlto numatyti finansavimą savivaldybės 2024–2026 metų strateginiame veiklos plane tokiems projektams kaip Jūrininkų poliklinikos, dengto futbolo maniežo, sporto salės Šviesos gatvėje, bibliotekos pietinėje miesto dalyje statybos. Tiek meras, tiek kiti valdančiosios daugumos atstovai teigė, kad šie projektai nėra užmiršti, bet iki 2027 metų jiems nerasta pinigų.

Taip pat atmesti pasiūlymai sutvarkyti Žardės ir Purmalių piliakalnius, pastatyti pėsčiųjų ir dviračių tiltą per Dangės upe ties nauja mokykla Senvagės gatvėje. Atmestas ir siūlymas neatsisakyti Mėlynosios vėliavos programos uostamiesčio paplūdimiuose, kurį palaikė ir keletas valdančiųjų.

Buvęs meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad žmonės vietos politikų darbo rezultatus vertins pagal vaizdą, kurį mato pro savo namų langus. Be to, opozicijai buvo priminta, kad ji pernai vienbalsiai pritarė šios kadencijos savivaldybės tarybos prioritetams, kuriais vadovautasi ir rengiant strateginį planą.

Po diskusijų už Klaipėdos miesto savivaldybės 2024–2026 metų strateginį veiklos planą balsavo 20 tarybos narių. Prieš nebalsavo nei vienas politikas, o balsuojant susilaikė septyni.

O už Klaipėdos miesto savivaldybės 2024 metų biudžetą visi 28 posėdžių salėje buvę tarybos nariai be jokių diskusijų balsavo vienbalsiai.

Praėjusių metų pabaigoje A. Vaitkus pristatant Klaipėdos miesto savivaldybės 2024–2026 metų strateginį veiklos planą sakė: „Numatomas senamiesčio fasadų tvarkymas, viešųjų erdvių atnaujinimas, bus sutvarkyta erdvė prie Santuokų rūmų, rekonstruojama Atgimimo aikštė, naujoms funkcijoms pritaikomas centrinio pašto kompleksas, atsiras naujas turistų traukos taškas – atkurtas didysis Pilies bokštas. Taip pat siekiame išnaudoti rekreacinį Danės upės potencialą – aktyvinti pramoginę laivybą bei sukurti patrauklias erdves krante. Tuo metu Smiltynėje, teritorijoje palei marias, nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus planuojama įrengti promenadą, o miesto pusėje numatomas Šiaurės rago teritorijos pertvarkymas. Keisis ir pajūrio erdvės – suplanuota parengti ir įgyvendinti kompleksinio paplūdimių sutvarkymo planą“.

Klaipėdos miesto savivaldybės 2024 metų biudžete – 329,46 mln. eurų prognozuojamų biudžeto pajamų ir asignavimų iš jų, t. y. 37,266 mln. eurų arba 12,8 proc. daugiau nei 2023 metais. Taip pat jame bus 33,317 mln. eurų asignavimus iš apyvartinių lėšų 2024 m. sausio 1 d. likučio.  

15 Comments

  1. Klaipēdietē

    Bibliotekų pakanka Klaipēdoje,kam reikia tas naudojasi,žino kur jos randasi.Gydymo įstaigu valdišku ir privačiu taip pat pakanka ,jų statiniai normalios būklēs ,ne vienas miestelienas taip atsakytu.Tai kam naudoti miesto biudžeto pinigus ne ten kur būtina.O teisingai kai kurie miestelienai išsako savo nuomone,kiemus sutvarkyti prie namų,pasivaikščiojimo takelius,aptrupējiusius mieste užsilikusius senus ,suskilusias senas plyteles pakeisti,gerinti miesto vaizda,kurti gražesnia klaipēda.O ne planuoti statyti pastatus ,kurių niekam nereikia,bei griauti tvirtus,geros būklēs pastatus.Tai neūkiškumo požiūris į miesto biudžeto pinigus,kurie surenkami mieste,ištaškyti lengva ranka viska galima.Susimastykite savivaldybēs kai kurie darbuotojai ar miestiēčiu pinigus naudojate palei paskirti.Miesto biudžeta ,turi būti tvarkomas ūkiškai,tada ir lēšų ,jame daugiau prisirinks,nemētyti ,ten kur jų būtinai nereikia.SUSIMASTYKITE.

    Reply
  2. Klp

    Pagarba Vaitkui, po biski iskuops liberaliuju S

    Reply
  3. Liberalus cinizmas

    Jei mieste nebus gyventojų, kurie dėl nepatogaus kasdienio gyvenimo ieškos gyvenimo vietos regione , kas lankysis bibliotekose , sporto statiniuose ? Žinoma , šiai dienai svarbiau kiemai , o vėliau , kada gyventojų skaičius augs, galėsime ir kitus objektus statyti , bet tik ne liberaliais .

    Reply
  4. Petras

    Gūdūs laikai atėjo į Klaipėdą… nieko nereikia… svarbiausia chebrytei savo reikaliukus susitvarkyti…Šitie paliks miestą nugyventą

    Reply
    • Kada buvote

      bibliotekoje ?

  5. VR

    Vien I.Kanto biblioteka turi 15 filialų -kam daugiau bereikia,kai gyventojų mažėja?Jų išlaikymas kainuoja kosminius pinigus.

    Reply
  6. Svarbiau kiemų tvarkymas

    Bibliotekų yra pakankamai. Kas nori, jose apsilanko, bet tokių nėra daug. Tuo tarpu su mažais kiemais yra tragedija.

    Reply
  7. Liberalus cinizmas . Kas siūlo ? Liberalas, politinės korupcijos byloje

    nuteistos partijos Liberalų sąjūdis ilgametis tarybos narys ir net administracijos direktoriumi dirbęs S. Budinas , kurio ” darbai ” dar iki šiol klaipėdiečiams iš biudžeto kainuoja : kaip teismai dėl brokų baseine ar nesibaigiančios ” auksinės ” liberalų mokyklos statybos ? ___Klaipėdos miesto savivaldybės taryba antradienį atmetė visus septynis liberalo Sauliaus Budino siūlymus vis dėlto numatyti finansavimą savivaldybės 2024–2026 metų strateginiame veiklos plane tokiems projektams kaip Jūrininkų poliklinikos, dengto futbolo maniežo, sporto salės Šviesos gatvėje, bibliotekos pietinėje miesto dalyje statybos. Tiek meras, tiek kiti valdančiosios daugumos atstovai teigė, kad šie projektai nėra užmiršti, bet iki 2027 metų jiems nerasta pinigų.

    Reply
  8. Ups

    P. Grubliauskui siulyciau pažiūrėti, ką matau pro savo langą, nes gi, tuo metu, kai jis „duodavo”, namas buvo pastatytas pramoninėje zonoje, nors vizualizacija projekto buvo tokia graži…

    Reply
    • Ups

      Oi, telefonas taiso….”dudavo”

  9. Pilietė

    Teisingai,laikas nutraukti tą auksinių statybų bumą.Laikas tvarkyti kiemus ir beprotiškai dūdoriaus apleistas gatves.Užteks plėšti klaipėdiečius,vien pagalvojus apie mokyklą,nesinori jokių naujų šėryklų.

    Reply
  10. Anonimas

    Pritariu

    Reply
  11. Ivan

    Pritariu…
    Kiemus tvarkyti riekia…
    Ir pašalinti visos mašinos nuo žolės…

    Reply
    • Žolynas

      Tai gal geriau žolę pašalinti tose vietose, kur vietoje piktžolių galėtų būti bent pažvyruotos mašinų statymo vietos šalia kiekvieno daugiabučio. Nebūtina visiškai išnaikinti žolę kiemuose, tačiau protingai sutvarkius, liks vietos ir gamtai, ir žmonėms bei jų mašinoms.

  12. Joris

    Čia Vaitkus gal ir teisus- ir dabar bibliotekos nelūžta nuo lankytojų gausos, va kiemų tvarkymą gerokai spartinti reiktų, čia galėtų aktyviau ir gyventojai savo lėšomis prisidėti, procesas gerokai paspartėtų. O, jei bus poreikis, atsiras ir biblioteka, statybų leidimas juk niekur nedings. Kaip kultūringas žmogus pirmenybę šiuokart skirčiau kiemų tvarkymui.

    Reply
    • aha kultūringas

      žalią zoną naikinti, bibliotekos nereikia 🙂

    • Aš ir dabar

      pietiniame rajone į biblioteką einu ir seniai . Nežinote kur jos yra ? Liberalus išsilavinimas – žolė ? 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This