Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-13

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje pasirodė trupės iš Vokietijos, Prancūzijos, Danijos, Belgijos, Italijos, Čekijos.

Lėlių teatro nuotr.

Pasak Klaipėdos lėlių teatro direktorės Aušros Juknevičienės, tarptautiniai festivaliai suteikia įvairiapusės patirties: nuo naujų susitikimų su kolegomis iki įkvėpimo kurti, atrasti, sujudinti kultūrinius impulsus, sujungti skirtingų menininkų mintis ir idėjas.

„Dažnai festivaliuose ne tik pasirodome, bet ir turime galimybę rinktis spektaklius, kuriuos būtų galima pristatyti tarptautinio lėlių teatro festivalio „Materia Magica“ metu Klaipėdoje. Įdomu ir tai, kad šiuolaikiniai kūrėjai nebijo sudėtingų ir skaudžių temų, kalba aštriai, tačiau vaikams suprantama kalba. Tikiuosi, kad auginama išmintingesnė ir jautresnė karta“, – sakė ji.

Galimybe dalyvauti Tarptautiniame vaikų teatrų festivalyje „Panoptikum“ džiaugėsi ir Klaipėdos lėlių teatro aktoriai. Anot Vytauto Kairio, įdomiausia pastebėti skirtumus.

„Labai smalsūs žiūrovai. Vokietijoje retai leidžiama po spektaklių vaikams paliesti lėles ir dekoracijas, o mums tokia edukacinė veikla – įprasta. Kai vaikai susidomėję apžiūrinėjo „Didžiojo sprogimo“ lėles, ne vienas žmogus priėjo paklausti, ar nebijome, kad jos bus sulaužytos. Nebijojome“, – kalbėjo aktorius.

2000 m. startavęs festivalis kaskart sulaukia didelio dėmesio ir pripažinimo tiek iš žiūrovų, tiek iš profesionaliosios teatro bendruomenės. „Panoptikum“ tapo svarbiu Europos vaikų teatro įvykiu, kas dvejus metus į Niurnbergą pritraukiančius žiūrovus, prodiuserius, lėlininkus iš viso pasaulio.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Tyrimas atskleidė lietuvių kelionių tendencijas: ne tik jūra, paplūdimys ir gamta

Lietuviai neretai yra spontaniškų išvykų mėgėjai, linkę keliauti su šeima, jiems patinka atrasti naujas vietas, leistis į pažintines keliones – ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Skubiai pavyko persodinti organus šešiems žmonėms

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) paruoštas efektyvus donoras padovanojo viltį gyventi šešiems sergantiems žmonėms. KUL facebook nuotr. „Netekties skausme gimė viltis ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Dar viena dilema Kijivui ir Briuseliui

Maždaug prieš pusantros savaitės paaiškėjo, kad 14 Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai pakete atsirado draudimas rusiškos kilmės suskystintas gamtines dujas ...
2024-07-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This