Steponas Venckus atsisako Tarybos nario mandato

Politika, Svarbu

„Ačiū visiems už darbą kartu: šis posėdis man buvo paskutinis”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu pranešė Steponas Venckus, išrinktas į savivaldybės tarybą su partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąrašu. Neseniai tokio paties pavadinimo frakcija persivadino į „Nemuno aušrą”. 

Steponas Venckus Martyno Vainoriaus nuotr.

„Konservatoriai dakalė”, – pasigirdo replika iš salės po S. Venckaus praneštos žinios apie pasitraukimą.  

Ramūnas Mika. Nuotrauka iš VRK portalo

Stepono Venckaus vietą taryboje turėtų užimti Ramūnas Mika, kurį rinkėjai 2023 metų savivaldos rinkimuose partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše nustūmė iš 8 į 10 vietą.

Rinkiminiuose dokumentuose R. Mika nurodė, kad yra baigęs Kauno technologijos universitetą, įgijęs magistro laipsnį, jo specialybė – tarptautinė verslo ekonomika ir vadyba. Jis deklaravo 66 tūkst. Eur turtą, 2000 eurų lėšas ir 220,94 Eur deklaruotą mokėtiną pajamų mokesčio sumą.

Pirminiam šios partijos sąraše Steponas Venckus buvo įrašytas 5-uoju numeriu, tačiau rinkėjų valia pakeltas sąraše viena vieta aukščiau. Iš viso partija „Laisvė ir teisingumas“ laimėjo 7 vietas Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje.

„Atvira Klaipėda” pernai rudenį rašė, kad Klaipėdos miesto tarybos naujokas, valdančioje daugumoje esantis „žemaitaitininkas“ S. Venckus pirmos instancijos teisme byloje dėl 53 tūkst. eurų išgirdo jam palankų sprendimą. Tačiau šis viešas procesas atskleidė įdomius jo polinkius:  S. Venckus pripažino, jog jis yra priklausomas nuo lošimo kazino, yra profesionalus lošėjas, dalyvauja lošimo turnyruose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This