Teismas: : Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursas – teisėtas (1)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-13

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog Klaipėdos apygardos teismas atmetė Kauno statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso.   

Martyno Vainoriaus nuotr.

Teismo sprendime konstatuojama, kad nenustatyta pagrindų, dėl kurių Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbto konkurso sąlygos galėtų būti laikomos neteisėtomis. Panaikinus laikinąsias apsaugos priemones, savivaldybė gali tęsti viešojo pirkimo procedūras.

Dėl šio teismui pateikto ieškinio Klaipėdos apygardos teismas buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir praėjusių metų gruodžio 15 d. laikinai sustabdė pirkimo procedūras iki bus išnagrinėta byla. Teismas nurodė panaikinti laikinąsias apsaugos priemones, sprendimo dalį dėl jų panaikinimo vykdyti skubiai. Taip pat teismas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai iš UAB „Inti“ priteisė 6673,15 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kartu primenama, jog tame pačiame teisme yra nagrinėjama ir kita su šiuo konkursu susijusi kito ieškovo byla, kurioje irgi pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės (sustabdytos konkurso procedūros). Tol, kol jos yra pritaikytos, savivaldybė negali tęsti konkurso procedūrų.

„Pirmuosius du kartus savivaldybės paskelbtas konkursas dėl miesto centre esančios Atgimimo aikštės rekonstrukcijos buvo nutrauktas taip pat potencialių rangovų iniciatyva. Pirmu atveju konkursu susidomėję asmenys savivaldybei patikslinti pateikė beveik šimtą klausimų ir prašymų patikslinti konkurso dokumentaciją, po to viešojo pirkimo iniciatorei savivaldybei teko keisti esmines sąlygas. Antrąkart konkursą teko nutraukti paaiškėjus, kad vienam iš privalomų darbų –  archeologiniams tyrimams skirta pernelyg mažai laiko”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Jame taip pat primenama, jog Atgimimo aikštėje ketinama pastatyti požeminę dviejų aukštų parkavimo aikštelę, kurioje numatyta įrengti 231 automobilių stovėjimo vietą.

Požeminės parkavimo aikštelės Atgimimo aikštėje dalį rengę projektuotojai UAB „SRP Projektas“ numatė, kad  automobilių saugyklos sienos turi būti projektuojamos iš plieninių įlaidų – tokių, kokie naudojami tvirtinant upės krantines. Požeminės automobilių aikštelės dugnas ir perdangos – gelžbetoninės monolitinės plokštės, o po kolonomis – gręžtiniai poliai. Konkurso sąlygose Klaipėdos miesto savivaldybė numatė atitinkamus tiekėjų kvalifikacijai keliamus reikalavimus, kurių kurie taip pat buvo tapę ginčo objektu.

„Įgyvendinti šį projektą Savivaldybei svarbu dėl turimų įsipareigojimų išspręsti parkavimo vietų klausimą šalia Atgimimo aikštės įsikūrusiam Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. Ir ne tik: požeminė automobilių saugykla turėtų sumažinti parkavimo vietų deficitą miesto centrinėje dalyje. Sprendžiant šią problemą, deramo dėmesio sulauks ir reprezentacinė aikštė”, – rašoma pranešime.

INFORMACIJA

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad dėl šio konkurso potencialūs rangovai buvo pradėję dvi bylas. Pirmąjį skundą teismui dėl šio konkurso pateikė UAB „Inti“, kurios ieškinys atmestas.

Antrąjį skundą pateikė UAB „Tilsta” dėl esą neteisėtų pirkimo sąlygų bei įpareigojimo nutraukti pirkimo procedūras. Ši bendrovė yra įsitikinusi, kad toks konkursas neteisėtas, nes centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) nebuvo paskelbtos bendrosios pirkimo sutarties sąlygos. Pastaroji byla dar nėra išnagrinėta.

Žymos: |

Komentarai (1):

Įrašo “Teismas: : Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursas – teisėtas” komentarų : 1

  1. Ir ? parašė:

    Tai ir savivaldybės numatytos konkurso sąlygos atitiko reikalavimus ? 🙂 ___Konkurso sąlygose Klaipėdos miesto savivaldybė numatė atitinkamus tiekėjų kvalifikacijai keliamus reikalavimus, kurių kurie taip pat buvo tapę ginčo objektu.______P.S. brokdariams ” darbų ” Klaipėdoje gali nelikti ? 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė nepilnametei narkotikus pardavusį klaipėdietį

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 30-metis klaipėdietis pripažintas kaltu dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiui. Vyrui paskirta ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškomas Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projekto valdytojas

Klaipėdos savivaldybė tik po to, kai pranešė, kad startuoja Atgimimo aikštės rekonstrukcija, suskato ieškoti šio projekto valdytojo. Jis „privalės valdyti procesus ...
2024-07-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Prasideda Atgimimo aikštės rekonstrukcija

Atgimimo aikštės rekonstrukcijos rangos konkursą laimėjusios bendrovės „Infes“ projektų direktorius Mantas Šalčius patvirtina, jog pažadėjo miesto merui, kad darbai turėtų ...
2024-07-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This