Vanduo Klaipėdoje nebrangs arba net gali atpigti (1)

Svarbu, Verslas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-02-14

Taip teigia AB „Klaipėdos vanduo” generalinis direktorius Benitas Jonikas. Tačiau, pasak jo, galutinį sprendimą priims Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT), kuriai savo duomenis ir pasiūlymą uostamiesčio vandentiekininkai pateikė praėjusių metų pabaigoje.

Paskutinį kartą vandens tiekimo ir nuotekų kaina uostamiestyje (tuo pačiu ir Klaipėdos rajone) buvo nustatyta 2023 metų vasario 1 d. Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, vieno kubinio metro kaina dabar siekia 2,69 euro. 

Panaši šios paslaugos kaina šiuo metu yra Kaune ir Panevėžyje. O žemiausia ji yra Vilniuje – 2,06 euro, brangiausias vanduo tarp didmiesčių yra Šiauliuose – 4,5 euro. Tarp brangiau už vandenį mokančiųjų yra ir Rietavo, Neringos, Šilutės, Pagėgių bei Kretingos savivaldybių gyventojai. 

Paklaustas, kodėl Vilniuje vanduo yra pigiausias, B. Jonikas aiškina, kad taip veikia ekonomikos dėsniai: sostinėje yra daugiausiai gyventojų, ji tankiai apgyvendinta, čia yra didelis vandens poreikis.

Jis mano, kad dėl tokių pačių priežasčių mažiausia vandens kaina  (1,6 euro) yra Druskininkuose. Mat čia palyginti nedidelėje teritorijoje esama daug viešbučių, kuriuose vandens poreikis yra labai didelis. Panašiai yra ir Palangoje bei Birštone.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Atsakymų į “Vanduo Klaipėdoje nebrangs arba net gali atpigti”: 0

  1. Antanas parašė:

    Ir vėl meluoja . Kur pigo šildymas 30 procentų, turbūt vėl apsirūket,ne pigo ,o dar truputį brango.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Veiklą pradeda „Klaipėdos vandens“ skambučių centras 

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė „Klaipėdos vanduo“ praneša, jog įsigijo skambučių centro paslaugą. Naujoji paslauga esą leis klientams daug greičiau gauti ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Mįslingas „Klaipėdos vandens” pasiruošimas rudeniui*

Savivaldybės vandentiekio ir kanalizacijos specai už 60 eurų nusipirko paslaugas, kurių net spygliuota šių eilučių autoriaus galvelė negali perprasti: „HR ...
2024-07-13
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Smarvė niekur nedingo, bet kaltų nerasta

Nors savaitės pradžioje socialiniuose tinkluose pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai vėl skundėsi padidėjusia smarve, į antradienį Aplinkos ministro Simono Gentvilo ...
2024-07-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This