Palangos verslininkas įtariamas iš Užimtumo tarnybos apgaulės būdu gavęs neteisėtų pajamų (1)

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-20

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 57 metų verslininkas iš Palangos kaltinamas finansiniais nusikaltimais. Įtariama, kad vyras per pandemiją iš valstybės biudžeto galėjo apgaulės būdu gauti keliolika tūkstančių eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis galimai suklastojo buhalterinius dokumentus, kuriuose melagingai nurodė, jog 2020–2021 metais, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas, jo Skuode registruotos bendrovės veikla buvo laikinai sustabdyta, o įmonės darbuotojams nustatytos prastovos. Įtariama, kad verslininkas Užimtumo tarnybai pateikė duomenis apie neva prastovose esančius tris įmonės darbuotojus bei dar du asmenis, kurie joje nedirbo. Turimais duomenis, šie asmenys apie savo „įdarbinimą“ kaltinamojo įmonėje sužinojo atsitiktinai.

Manoma, kad šios tikrovės neatitinkančios informacijos pagrindu, verslininkas iš Užimtumo tarnybos galėjo nesąžiningai įgyti beveik 17 tūkst. eurų subsidijų, skirtų minėtų darbuotojų darbo užmokesčiui išmokėti.

Palangiškiui pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo, kreditinio sukčiavimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Didžiausia bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 4 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismui.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Palangos verslininkas įtariamas iš Užimtumo tarnybos apgaulės būdu gavęs neteisėtų pajamų” komentarų : 1

  1. OMG parašė:

    koks kriminalas!! Verslininkas PASISAVINO 17 K !!! Iš Sodros, kuri PATI machinuoja IR apvaginėja pensininkus + dirbančius kai reikia MOKĖTI teisėtas išmokas.
    Ir žurnaliūgos išvien su valdžios vagimis pučia į vieną dūdą : net ir BAUSMĘ jau paskyrė – 4 metus kalėjimo, Avansu.
    O kaip dėl to Valdžios klano aferisto Stepukonio?? 40 MILIJONŲ ir NIEKAS NEKALTAS, ir niekas NEužsimena apie bausmę, tik rašinėja kaip kažkas kažką „NE TAIP” interpretavo.!?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Buvusi bibliotekos vadovė baudos išsimokėtinai siekė nutylėdama savo turtus 

Dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė bandė pasiekti, kad teismas leistų jai paskirtą 7500 ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Aurum" lenktynes - į Basanavičiaus gatvę!

Ar tikrai Palangai reikalingos „1006 kilometrų lenktynės“ vidurvasarį? Nesu priešininkas lenktynių ar kitų masinių renginių – kuo daugiau įvairių pramogų, ...
2024-07-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This