Tarybos nario darbo užmokestis prieš mokesčius – 1464 eurai

Politika

„Pasikeitus įstatymui, nuo liepos mėnesio kaip komiteto pirmininkas gaunu fiksuotą 1464,03 (iki mokesčių) eurų mėnesinį atlyginimą”, – ataskaitoje  rinkėjams už praėjusius metus paskelbė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Raimondas Tamošauskas.

Raimondas Tamošauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pati savivaldybė Tarybos narių mėnesinių darbo užmokesčių viešai kol kas neskelbia.

R. Tamošauskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys, yra Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkas. Jis taip pat pranešė, kad 2023 metais, nuo gegužės 1 iki liepos 3 d. panaudojo 46,57 Eur išmokų Tarybos nario veiklai. Be to, už tą laikotarpį jam buvo išmokėtas 219,9 Eur atlyginimas už dalyvavimą posėdžiuose.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba jos nariams nėra pagrindinė darbovietė – dauguma jų dirba kitur. O apie gautas pajamas privalo kasmet skelbti viešai. Per mėnesį Tarybos nariai paprastai dalyvauja viename jos posėdyje ir 3-4 komitetų posėdžiuose. Kita veikla – susitikimai su rinkėjai, pasirengimas posėdžiams ir pan., nėra apskaitoma.

Anksčiau Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai savo rinkėjams viešai neskelbdavo apie gautas išmokas, įvardijamas kaip kanceliarinės išlaidos, kurių didžioji dalis būdavo naudojama automobilių kurui įsigyti. Neskelbdavo ir apie savo uždarbius savivaldybėje. 

Lietuvoje kilusiame vadinamajame „čekiukų skandale” Klaipėdos politikai kol kas nebuvo viešai linksniuojami – jų „kanceliarinių” išlaidų naudojimo tvarka buvo gana tiksliai reglamentuota. O tarybos narių uždarbiai savivaldybėje buvo kuklūs.

Šiuo metu be R. Tamošausko ataskaitas už 2023 metus yra surašę tik dar keturi tarybos nariai iš 31. 

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sausį paskelbtoje Klaipėdos miesto savivaldybės informacijoje nėra žinių apie Tarybos narių gaunamus uždarbius. Tokia informacija nebuvo skelbiama ir anksčiau, kas ketvirtį, kuomet skelbiama apie visų darbuotojų atlyginimus. Tai pastebėjo ir priekaištų turi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Įvertinusi STT pastabas savivaldybės Reglamento komisija pasiūlė informaciją apie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariams išmokėtą atlyginimą skelbti interneto svetainėje „už kiekvieną mėnesį iki kito mėnesio 15 d.”. Pateiktas siūlymas šiuo metu yra svarstomas komitetuose, o galutinį sprendimą dėl jo priims savivaldybės Taryba.

3 Comments

  1. Ne už gražias akis

    Tikrai negaila tokių pinigų nariamsa, kurie dirba daug, atsakingai, teikia Rinkėjams atskaitas… Toks, pavyzdžiui, ir yra Tamošauskas, labai sąžiningas žmogus. Ir puiku, kad kolegos kontroliuoja kolegas, sprunkančius iš posėdžių, juos praleidžnėjančius…Užtenka posėdžiuose, komitetuose miegoti. Viešinkit tinginius ir ” bebalsius” statistus.

    Reply
  2. Anonimas

    Jo,uz „partiju” „clenu”(nariu) pasibuvima-pasisedejima … !? Okur pilietiskumas-padorumas-pareigingumas-sazine !?
    (Negi … sazine galima nupirkti ?) Taryba visuomenine ar pareigybine?
    P.S Vokieciu laikais, miestu rupinosi 6 zmones,ir miestas klestejo … !!!

    Reply
  3. Ir kas negerai ?

    Taigi ” ačiū” konservatorių ir liberalių seimo daugumai už įstatymo pakeitimus 🙂 Konservatoriui, buvusiam miesto tarybos nariui , Petrošiui kuris tik pradėjęs dirbti miesto taryboje ,norėjo ” didesnių ” išmokų 🙂 ” Ačiū” Tapinui už ” skaidriname ” , dabar bus skaidrūs bus ir seimo narių atlyginimai 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This