Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Transportas

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga – prisijungus ir užpildžius reikiamą formą nuo šiol galima greitai ir paprastai pateikti prašymą savivaldybei. Kreiptis galima dėl parkavimo vietų įrengimo panaudojant ažūrines trinkeles. Tai paprastesnis ir greitesnis būdas, be to, išsaugoma daugiau gamtinės aplinkos. 

Palmiros Mart nuotr.

Prašymus galima teikti, jei gyventojai mato, kad prie jų daugiabučių yra neišnaudojamų erdvių, pavyzdžiui, vietoje senų džiovyklų ar išvažinėtų buvusių žaliųjų plotų. Prašymą savivaldybei gali pateikti daugiabučio administratorius, bendrijos pirmininkas, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotas asmuo arba seniūnaitis.

Savivaldybės specialistai įvertins situaciją – jei pasiūlyta vieta neprieštarauja detaliojo plano sprendiniams, čia nėra inžinerinių tinklų, saugotinų želdinių, bus kreipiamasi, kad būtų surinktas reikalingas skaičius gyventojų parašų (jei parašai surinkti iš anksto, rinkti pakartotinai nebereikės). Papildomų parkavimo vietų įrengimas galės būti įtraukiamas į sąrašą tokiu atveju, jei tam pritarimą išreikš daugiau nei pusė gyventojų (50 proc.+1).

„Siekiame kiek įmanoma spartinti parkavimo vietų įrengimo procesą. Įgyvendinami nauji projektai, tačiau kiemų rekonstravimas – sudėtingas ir gana ilgai trunkantis procesas, apimantis ne tik darbus, bet ir planavimo, projektavimo procedūras. Todėl tuo pat metu vertiname galimybes kiemuose parkavimo vietas sukurti paprastesniais būdais – darbų mastas mažesnis, todėl procesas greitesnis. Būtent dėl tokių aikštelių šiuo metu ir kviečiame kreiptis gyventojus“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pranešama,jog šiuo metu įgyvendinami didelės apimties rekonstrukcijos projektai Kauno gatvės mikrorajone, čia bus įrengtos 957 parkavimo vietos, darbai jau vyksta. Taip pat bus tęsiami didelės apimties automobilių parkavimo plėtros projektai J. Janonio, Malūnininkų, Smilties Pylimo, Sportininkų, Debreceno g. Baigus šiuos darbus, klaipėdiečių patogumui bus atnaujinta ar naujai įrengta daugiau nei 320 parkavimo vietų.

Taip pat jau atrinkti kiemai, kuriuose artimiausiu metu numatomas parkavimo vietų įrengimas ažūrinėmis trinkelėmis. Vyksta viešųjų pirkimų procedūros dėl supaprastintų projektų parengimo, rangos darbų vykdymo. Per šiuos metus numatoma įrengti ne mažiau kaip 300 vietų.

Netrukus gyventojams papildomos parkavimo vietos bus pasiūlytos ir ties Smiltelės bei Vingio g. sankirta, netoli Sodros pastato. Čia bus atverta iki šiol uždara buvusi 200 vietų aikštelė (Smiltelės g. 12B), numatoma, kad automobilius gyventojai joje galės laikyti jau nuo kovo pabaigos.

5 Comments

  1. A

    Koks sutapimas, kad statybininkų pr. Lidl pasistatė mokama aikštelę. Ir vėl atnaujintoje gatvėje pradėsime matyti automobilius pirmoje juostoje

    Reply
  2. Marijus

    Mwras vėl pilsto…. Ir vienu metu nori ant kelių kėdžių užsėst….

    Reply
  3. Romualdas

    Pastatykite ženklą priešais Bandužių 13,kad ant šaligatvio būtų leista laikyti lengvuosius automobilius nuo 18 iki 8

    Reply
    • Anonimas

      Taip pat prašome, kad Bandužių gatvėje nuo 18 iki 8 val. važiuojamojoje dalyje būtų leista laikyti Bolt paspirtukus. Ačiū iš anksto.

    • A

      Koks sutapimas, kad statybininkų pr. Lidl pasistatė mokama aikštelę. Ir vėl atnaujintoje gatvėje pradėsime matyti automobilius pirmoje juostoje

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This