Vietos laikraščiams – solidi savivaldybės injekcija

Miestas, Svarbu

133 100 eurų – tokią sumą per metus vietos dienraščiams užsimojo sumokėti Klaipėdos miesto savivaldybė ir paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio laimėtojai yra iš anksto žinomi: pirkimo sąlygos yra akivaizdžiai pritaikytos dienraščiams „Klaipėda” ir „Vakarų ekspresas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskelbto viešojo pirkimo objektas skirstomas į 2 atskiras dalis. Pirmoji dalis: „Savivaldybės informacijos skelbimo laikraštyje, leidžiamame lietuvių ir rusų kalbomis, specializuotoje spaudos rubrikoje, ir šio laikraščio interneto svetainėje bei informacijos paskelbimo laikraščio „Facebook“ paskyroje, paslaugos”.  Šis leidinys turi būti leidžiamas lietuvių ir rusų kalbomis, platinamas ir prenumeruojamas Klaipėdos mieste ir rajone, orientuotas į Klaipėdos miesto aktualijų skelbimą, leidinio tiražas ne mažiau 5000 egz. per dieną, leidinys leidžiamas ne rečiau nei 5 kartus per savaitę ir turi turėti nuolat administruojamą ir atnaujinamą aktualia informacija interneto svetainę/portalą. Klaipėdoje ir jos apskrityje yra tik vienas tokias paslaugas teikiantis laikraštis – „Klaipėda”. Maksimali šio pirkimo daliai skirtų lėšų suma – 60 500 eurų.

Antra pirkimo dalis: „Savivaldybės informacijos skelbimo laikraštyje, leidžiamame lietuvių kalba, specializuotoje spaudos rubrikoje, ir šio laikraščio interneto svetainėje bei informacijos paskelbimo laikraščio „Facebook“ paskyroje, paslaugos”. Leidinys turi būti leidžiamas lietuvių kalba, platinamas ir prenumeruojamas Klaipėdos mieste ir rajone, orientuotas į Klaipėdos miesto aktualijų skelbimą, leidinio tiražas ne mažiau 5000 egz. per dieną, leidinys leidžiamas ne rečiau nei 4 kartus per savaitę ir turi turėti nuolat administruojamą ir atnaujinamą aktualia informacija interneto svetainę/portalą. Į šią dalį galėtų pretenduoti abu miesto dienraščiai, tačiau jis labiau tinka „Vakarų ekspresui”. Maksimali II pirkimo daliai skirtų lėšų suma – 72 600 eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybės šių metų  biudžete viešiesiems ryšiams yra suplanuoti  553 300 eurų. Rinkodaros priemonėms įgyvendinti iš jų skirta  net 213 300 eurų. Be to, savivaldybės valdomos įmonės ir įstaigos savireklamos užsisako dar už kelis šimtus tūkstančių eurų.

Gražiam Klaipėdos ir jos valdžios veidui piešti yra numatoma po pusę milijono kasmet. Klaipėdos savivaldybės 2024-2026 m. strateginio veiklos plano projekte priemonei viešųjų ryšių plėtojimas numatoma minėtajam laikotarpiui iš viso skirti 1,659 mln. eurų. Šiame dokumente rašoma, kad pernai tam buvo skirta 166,4 tūkst. eurų.

INFORMACIJA

Pernai vien Klaipėdos miesto savivaldybė, neskaičiuojant jai pavaldžių įstaigų ir įmonių, uostamiesčio žiniasklaidos priemonėms skyrė per 132 tūkst. eurų. Dalis šių pinigų skiriama informacijos sklaidai, dalis – kaip laikraščių prenumeratos pirkimas.   

UAB „Vakarų ekspresas“ už jos leidžiamo dienraščio prenumeratą su pristatymu Savivaldybės administracijai ir jos įstaigoms atseikėta  24 912 eurų. Dar 33 tūkst. eurų įsipareigota sumokėti už savivaldybės informacijos skelbimą šiame laikraštyje, jo interneto svetainėje bei laikraščio „Facebook“ paskyroje.

UAB „Klaipėdos dienraštis“ už prenumeratą sumokėti 21 975 eurai, už informacijos skelbimą laikraščiuose lietuvių ir rusų kalbomis, svetainėje bei „Facebook“ paskyroje – tiek pat, kiek ir „Vakarų ekspresui“ – 33 tūkst. eurų. 

Už laidų „Vadovo valanda“ ir „Klaipėdos naujienos“ bei „skelbimų, informacijos laisva forma, integruotos į radijo laidų vedėjų pokalbius“ radijo stotyje „Laluna“ UAB „Reklamos ekspertai“ savivaldybė įsipareigojo sumokėti 19 600 eurų. 

4 Comments

  1. hasts

    … pašėrė, kad būtų objektyvūs :))

    Reply
  2. vaitkų arvydėlis

    Viskas gerai, ekonomika turi būti ekonomiška, dirbam juk ne dėl rezultato, o dėl įvaizdžio, o už įvaizdžio kūrimą reikia mokėti pradažniems žurnaliūgom. O kad miestas griūva, gatvės duobėtos ir šiaip betvarkė – DZIN

    Reply
  3. Tataigi

    Apie miesto carą Klaipėdos laikraščiuose arba gerai, arba nieko…

    Reply
  4. Kodėl

    rusų kalba savivaldybė skleidžia informaciją ? Čia Lietuva ar rusijos provincija ? Teisybę šneka žmonės , kad Klaipėdoje valdžioje tik apsivogę , korumpuoti liberalai ir vIArslinykai su rusišku kvapeliu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This