Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje – draudimai

Svarbu, Transportas

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja drausti iš Rumpiškės g. važiuoti tiesiai ir sukti į kairę. Tai yra nebe pirma šios komisijos ir ekspertų rekomendacija: į ankstesnes rekomendacijas beveik nebuvo atsižvelgta.

facebook.com/groups/Klaipėdos reidai II nuotr.

Tačiau dabar pažadėta, kad per porą savaičių šioje sankryžoje bus įteisinti ne tik šie draudimai, bet ir įrengti laikinieji transporto greičio mažinimo kalneliai, kuriuos ateityje pakeis stacionarios iškiliosios greičio slopinimo priemonės. Ateityje čia bus įrengta ir šviesoforais reguliuojama sankryža. 

Ilgai netrukus čia turėtų atsirasti ir nauji kelio ženklai bei horizontalus ženklinimas, draudimai prie sankryžos statyti automobilius tiek Sausio 15-osios, tiek Rumpiškės gatvėje. Taip pat gali būti pašalinti kai kurie medžiai ir krūmai.

Aurelijus Jankauskas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas, posėdžio metu priminė, kad policija dėl šios „juodosios dėmės” signalizuoja jau nuo 2020 metų.

„Vėluojama šioje vietoje ką nors daryti”, – sakė jis. 

„Jūs siūlote prasčiausius variantus, – taip į naujus pasiūlymus, kaip optimizuoti eismą šioje sankryžoje, reagavo „Pingvinuko” rajono seniūnaitis Mindaugas Tvysa. – Norite padaryti šį rajoną nepatrauklų jo gyventojams”.

Anot jo, draudimas sukti į kairę sukels problemų gretimose sankryžose, o Rumpiškės gatvėje, kur tėra tik viena pėsčiųjų perėja, eismas taps dar labiau komplikuotas. Jis teigė, kad nors Sausio 15-osios gatvėje mašinoms stovėti yra draudžiama, tačiau šio draudimo nėra laikomasi.

Transporto kompetencijų agentūra nustatė, kad šioje sankryžoje 4 iš 5 eismo įvykių įvyko pėsčiųjų perėjoje per Sausio 15-osios gatvę. Skaudžios avarijos, agentūros teigimu, čia įvyko dėl prasto pažeidžiamiausių eismo dalyvių – pėsčiųjų – matomumo perėjoje ir jos prieigose, dėl leistino greičio nesilaikymo Sausio 15-osios gatvėje. O taip pat – ir dėl prasto sankryžos prieigų matomumo.

Agentūra tvirtina, kad siūlymas uždrausti kairinius posūkius ir važiavimą tiesiai iš abiejų Rumpiškės gatvės pusių nėra susijęs su bandymu panaikinti šią kelių eismo „juodąją dėmę”, kokių Klaipėdoje yra per 20. Dar daugiau: ekspertai teigia, kad „toks eismo organizavimas eismo dalyviams gali būti nesuprantamas, tai gali lemti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o problematika gali persikelti į kitų artimiausių sankryžų nuovažas“.

„Jei vis tik planuojate sumažinti tranzitinį eismą Rumpiškės g., tai tada mes rekomenduojame sankryžos šalutinėse gatvėse įrengti kelio ženklus Nr. 402 „Važiuoti į dešinę“ – tokiu būdu būtų mažinamas tranzitinis eismas Rumpiškės g., – pasiūlė agentūra. – Taip pat tokiu atveju siūlome Sausio 15-osios g. įrengti horizontaliojo ženklinimo dvigubas ištisines linijas Nr. 1.3 iki artimiausių šviesoforinių sankryžų tam, kad eismo įvykių rizika nepersikeltų į artimiausias nuovažas, vairuotojai apsisukinėtų artimiausiose šviesoforinėse sankryžose“. 

Ankstesnis Klaipėdos kelių policijos skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika buvo minėjęs, jog sankryžoje įrengta eismo saugumo salelė šiek tiek padeda, bet vairuotojai, siekdami išvengti Taikos prospekto šviesoforų, važiuoja paraleline Rumpiškės gatve ir kerta keturių eismo juostų Sausio 15-osios gatvę, o tai, esant nemažam greičiui, yra pavojinga.

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir tyrimo projekto parengimo šių dėmių šalinimui paslaugų.

18 Comments

  1. Idiotai.. ai

    Jau nukirto medi, kuris apskritai netrykdė.
    Čia nera sprendimas. Šviesoforas-sprendimas

    Reply
  2. Marijus

    Eilinis papezėjimas. Kas paprasčiau – uždraust, iškirst. Ir darbo minimaliai, ir babkes geras galima pasiimti. Ir galvot nereik visai. Vaitkau – pasiveizėkit atidžiau – buko ir bukesnio varžybos savivaldybėje…

    Reply
  3. Vardas

    Kodėl nepabandžius žiedinės sankryžos tipo. Prieš jį automobiliai tikrai priverstinai pristabdys ir nekils greičio problemų o šviesoforai yra ekologinė problema ir dar kalneliai yra tai jau auto gadinimas

    Reply
    • Anonimas

      Ziedai ziedukai kaip sasas kelyje.. sviesoforas zymiai geriau. Bent i kaire puse ar tiesi bus islaikyta galimybę važiuoti. Ps po metu keliu tie ziedukai sekmingai bus demontuojami

  4. klp

    Eismo tvarkytojai visiški neišmanėliai- visais atvejai moka ti uždrausti. Jau kiek laiko pietinio rajono gyventojai deda i šuns dienas valdżia už kairio posúkio panaikinimą iš Smilteles g į Vingio g.Mieste labai i akis krenta eismo saugumo trùkumai.

    Reply
  5. Viskas gerai matosi

    Juokios vėjas ir medžiai netrukdo.
    Problema yra perėja per arti prie sankryžos. Nuo Tilžės isibegėja ir važiuoja kai kurie 70 ir daugiau. Ir ta avarija: vairuotojas viršijo greiti.
    Dėl to užmušė moteri.
    O taip visus nukalė einančius per perėja.

    Reply
  6. ...

    Jei 4is 5 pėsčiųjų perėjoje problema pėsčiųjų perėją. Naikinti ją. Arba reguliuojama daryti.

    Reply
  7. Miestas

    Sausio 15 gatvę siaurinti iki dviejų juostų, įrengiant normalias parkavino vietas pirmuose juostose. Juk patys pripažysta, kad ten jau dabar parkuojami automobiliai. Dėl to kraštinės juostos nėra naudojamos. Sankryžoje turi atsirasti nedidelis žiedas. Tada nei draudimu, nei šviesoforų nereikės.

    Reply
    • Anonimas

      Magistraline gatve siaurinti?

  8. Protobokštas

    Saugaus eismo komisija daugiau nieko nebemoka tik drausti. Smegenėlės susitraukė. Šlakbaumus statykit, kalnelei šudo kruva.?

    Reply
  9. Gyventojas

    Dar galėtų imtis priemonių, kad Sausio 15 gatvės ruožas link Minijos gatvės naktimis nebūtų lenktynių trasa!

    Reply
  10. Vytautas

    Visi tie kalneliai, kelio ženklai, dangos ženklinimas problemos neišspręs. Bereikalingos išlaidos. Geriau tuos pinigus paskirti šviesoforų įrengimui ir problema išsispręs visiems laikams.

    Reply
  11. Teko vaziuoti

    Ten Rumpiskes gatve važiuojant susidaro jausmas kad tai viena tiesi istisine gatve..
    Statykit STOP ženkla ir kalniuka prieš susikirtima

    Reply
    • Enzelmutė

      ?OK!

  12. Blaivus

    Siulau dar protingiau – panaikinti gatve ir uzseti zole, pasodinti medelius, suoliukus, kur vairuotojai gales prisesti. Dviraciams negalima cia taip pat, nes zuvo vairuotoja, kuri nemate kur vaziuoja…

    Reply
  13. Gyvenantis šalia

    Yra paprastas labai veiksmingas sprendimas: 1. Trumpo veikimo šviesoforas su žalia rodykle į dešinę iš Rumpiškės gatvės
    2. Panaikint pagaliau ta žalią gyvatvorę nahren nuo perėjos, per kurią yra visiška akla zona vairuotojams. Ir viskas. Ir nereikia išradinėt dviračio miestui su policija.

    Reply
    • Draudimais problemos neišspręsi

      Protingiausias pasiūlymas. Pritariu.

    • Anonimas

      Neskubek ir pamatysi viska..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Sausio 15-osios gatvėje automobilių statyti neuždraus

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė siūlymui, kad siekiant pagerinti matomumą Sausio 15-osios gatvės atkarpoje, tarp Taikos pr. ir Tilžės ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This