Arvydui Vaitkui vis dar trūksta garbės*

Spyglys

Spyglys
2024-03-07

Komentarų: 27

Todėl pasifotošopina veidelį ir nusiperka asmeninę reklamą. Bet ne už asmeninius, o valdiškus pinigus. Ir ne bet kur, o geriausiame, Spyglio nuomone, Lietuvos dienraštyje.

Toje reklamoje Arvydas tradiciškai giria save ir peikia kitus ir nežada imtis konkrečių veiksmų marinoms, apie kurias kliedi reklaminėje publikacijoje „Klaipėdos transformacija: marinos įpūstų gyvybės uostamiesčiui”, pastatyti.

Rūgoja valdžią, nors pats yra valdžia. Nesvarbu, kad tame trijų paklodžių dydžio tekste nėra pasakyta nieko naujo, bet ji tikriausiai kainavo kokius kelis tūkstančius mokesčių mokėtojų pinigų. Dabar net ir vicemerei Linai aišku, kam bus panaudoti šių metų biudžete viešiems ryšiams skirti šimtai tūkstančių eurų – ne tik vietinei publikai šviesti apie gerus valdžios darbus per miestelio laikraščius, bet ir mero savireklamai prieš Vilniaus poničkas.

O kalbant apie transformaciją, tai kol kas ji matosi tik Arvydo Vaitkaus veide: gyvenime – nuovargis, reklamoje – Holivudas. Suprantama: ne taip lengva iš berniuko, kurį rimti vyrai tampo už virvučių, bent svajose transformuotis į super herojų.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

27 Comments

  1. AS

    Ačiū Spygliui 🙂 Jo paakintas atsiverčiau ir perskaičiau tą užsakytą „Verslo žinių” publikaciją. Labai teisingas tekstas. Prieš porą mėnesių ta pačia tema buvo gera konferencija su Palangos, Neringos, Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto merų pranešimais apie mažosios laivybos problemas ir perspektyvas. Dalyvavo ten ir LR Vyriausybės atstovai, ir verslo grietinėlė. Visi kalba tą patį: reikia mažųjų laivų infrastruktūros. Reikia bent senus projektus, kurie jau daug metų dūla stalčiuose, pradėti vykdyti. Tik bėda, kad esam biedni, gyvenam pasiruošimo karui sąlygomis, didžioji dali valstybės investicijų nukeiptos į tankus, NATO planus, vokiečių brigados įkurtuves ir t.t. Todėl važinėjam lopas ant lopo keliais, bet svajojam apie jachtas, modernius uostus, klestinčią Klaipėdą. Tai gerai. Kol nėra svajonės, nėra ir stimulo jos siekti. Netikiu, naujas uostelis Klaipėdoje atsiras šioje Vaitkaus kadencijoje, bet sakyti, kad jis nusišneka irgi nebūtų tiesa. O Spygliui gal truputį ir pavydas bambą graužia, kad ne jam užsakymai pateikiami, o į Vilnių keliauja 🙂 Bet šiuo atveju tai neturėtum badytis, spygliuotasis, – tekstas ir kontekstas ne regioninės naujienos lygmens.

    Reply
  2. Marijus

    Daug reklamos ir savireklamos… Kalbantis vaitkus ir dirbantis vaitkus – du skirtingi žmonės. Puikus testinumas dudoriaus veiklos. Eiliniams klaipėdiečiams – špyga panosėn….

    Reply
  3. ?

    Keista. Beveik vien tik negatyvūs komentarai apie Vaitkų….

    Reply
  4. Anonimas

    Patinka man jo ryškiai mėlyna AUDI Q7. Labiau tiktų ryškiai salotinė. Visi atpažintų važinėjantį vyriausiąjį miesto klouną.

    Reply
  5. ŠIAIP TAI

    Spyglys visiškai teisus šaržuodamas miesto vadovą. Jei šią temą būtų norima išties rimtai spęsti tai gal ne savo foto pristatinėti kiekviename laikraštyje derėtų, o konkrečias jau parengtas architektų konkursų idėjas. Kur jos? Beje, ir tose pačiose Stariškėse? O kurti mieste Dangės upėje, marių pakrantėje uostelius klaipėdiečiams architektų sąjunga ( LASKAO) miesto vadovus ragina minimum jau 30 metų. Deja niekada tai nei miesto vadams ( t.s. ir Šulcui) nei renkamai miesto tarybai tai nerūpėjo. Dar net prieš, jau praėjo 11 metų, kurtas uostelis Joniškės gatvėje galiausiai pavirto į Neniškio dviejų keleivinių laivelių bizniuko ir apgailėtinų prieplaukų Dangės upėje pornografiją. Labai panašu, kad dabar tuo baigsis ir su marina Stariškėse. Galima pažiūrėti: Uostelis Joniškės gatvėje 2013m. , psl 69. https://issuu.com/laskao/docs/klaiparch13___issuu

    Reply
    • Oi,oi

      Oi,kaip „nurisavotas” net nejauku, kiek dirbtinumo pas tą žmogų, o iš tikrųjų kerštingas, kompleksuotas žmogutis.

  6. Miestietis

    Aš visada žiūriu į mero foto ir jau kartais juokas neima- stengiasi savo veidelį, kaip mergaitė, kuri ruošiasi grožio konkursui, pagražinti. Bet , jeigu jis „rimtas vyras”, tai turi žinoti, kad ne jo veidelis svarbu, svarbu jo siekiai, darbai. O kai žiūri jo viešas kalbas, tai veidas sustingęs, šaltis iš tolo dvelkia ir gali nuspėti mažiausiai dešimt žodžių į priekį ką jis pasakys- tokie „kūrybingi”pasisakymai.

    Reply
  7. Kamara

    Tai čia spyglys ir yra tas rimtas vyrukas tempiantis už virvučių? Siūliukai, o ne virvutės.

    Reply
  8. Ale tikrai

    Ale tikrai „morzelė” apie 20 metų pajauninta, vis nori būti gražus ir jaunas, beįkopiantis bene į septintą dešimtmetį? Gerai būtų, jog jis pasigrąžinimui ir reklamai naudotų savo pinigus.

    Reply
  9. Pilietis

    Oi kaip skauda koncervatoriam oi skauda. Laikykis Arvidai, ateisiu už tave balsuoti, net jai dangus griūtų. Neduok Dievę soceldemokratai ir koncervatoriai Klaipeda paimtu

    Reply
    • Pilieti,

      ar nepastebėjai, kad tavo Arvidas socdemams su Grubliausku priešaky leido Klaipėdą visgi paimti

    • Vaitkaus gizelis

      Ačiū, mielasis – vat tu ir žemaitaičio nemuno aušra mane palaiko – nelabai kas – rusiška mazgote trenkia, bet vis geriau negu nieko 🙂

  10. A paredagavot?

    Ar paredaguotas tekstas? Berods buvo lėlė, kuria už virvučių tampo rimti dėdes, o dabar jau sušvelnino – iš berniuko transformuotis įš super herojų nelengva. Kas y daba? Juk gera buvo -marionetė

    Reply
  11. Na

    Nesuprantu, apie kalba tarybinis milicininkas Vaitkus. Juk susitarimas tarp uostamiesčio savivaldybės ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dėl mažųjų ir pramoginių laivų prieplaukos įrengimo buvo pasirašytas dar 2005 metais. Tokia prieplauka turėjo tapti kompensacija už tai, kad miesto valdžia skyrė teritoriją, kur sandėliuoti uoste iškasamą užterštą gruntą. Vaitkus pats vadovavo KVJUD (uosto direkcijai) nuveikė lygiai – NIEKO šiuo klausimu. Kiek padoresnis žmogus patylėtų. Gaila miesto, ir čia jokių rimtesnių darbų tik tuščios kalbos iš miestiečių pinigų.

    Reply
  12. Spygliui paleido vidurius

    Spygly netriesk miltais. Lietuvos žiniose normalus straipsnis apie planus spręsti burinių ir motorinių jachtų laikymo Klaipėdos uoste klausimus, problemas. Labai trūksta vietų jachtom laikyti prie piliavieties. Tas pat su pietine Klaipėda. Dangės upės galimybės mažiesiems laiveliams eksploatuoti visiškai neišnaudotos. Nėra tvarkingų prieplaukų su visa reikiama infrastruktūra. Jaunieji buriuotojai treniruojasi Drevernoje, ne Klaipėdoje. Šitiek metų nieko, absoliučiai nieko nebuvo daroma. Ponas Spyglį gėdos turėtumėte, prisiminkite ką šia tema jūs nuveikėte būdamas Klaipėdos vicemeru? „Naršėte”, o gal „neršėte” facebooke?

    Reply
    • Aha

      Tai dabar jau tikrai po to už mano ir tavo pinigus apmokėto straipsnio viskas pajudės – išsispręs burinių ir motorinių jachtų laikymo Klaipėdos uoste klausimai ir problemos. Atsiras tvarkingos prieplaukos su visa reikiama infrastruktūra. Jaunieji buriuotojai sugrįš iš Drevernos. Tik tiek tereikėjo pasirodo. Valio draugai!

  13. Eina sau

    Atsibūskite! Ką klaipėdiečiai išrinko? Narcizą, stagnatorių, viskam įtarų žmogų, melagį, pajautos nulis, įsimylėjęs save be galo, be krašto, o pasirodo dar ir nelabai orientuojasi, tiksliau visai nesiorientuoja savivaldoje. Tiek metų išbūti taryboje ir pš….Su kultūros sritimi mieste taip apsišikti iki ausų! Čia jums ne parkavimo aikšteles braižyti!

    Reply
    • MA

      Tik antikrikščionis, antidemomratas, Bartusevičiaus idėjinis draugelis taip galėjo pakomentuoti…

  14. Anonimas

    su vaitkum į Klaipėdą grįžo sąstingis ir savotiškas sovietmetis.

    Reply
    • MA

      Antikrikščionis ir antidemokratas taip tik komentuoti gali… Bartuševičiaus draugeliai idėjiniai…

  15. Linas

    o sakė, kad pelėsį gali išnaikinti už šiuos pinigus… vat taip ir trina makaronus klaipėdiečiams. svarbu pats sau gražus už mūsų pinigus.

    Reply
  16. Gelbėkit Klaipėdą

    Nuotrauka pafotošopinta, o pats gyvenime atrodo gerokai susenęs ir suvargęs. Nepadės už valdiškus pinigus užsakyti straipsniai.
    Kroviniu savaitę džiaugėsi, straipsnius užsakė, o potvynis Klaipėdos gatvėse nulis veiksmų, kol suprato savaitė praejo. Rašyk ką nori, ne visi žmonės durni. Dieve, gelbėk Klaipėdėlę nuo tų balvonų!

    Reply
  17. Anonimas

    Viskas su Vaitkumi gerai, padarys iš Klaipėdos tikrą miestą, o ne kaip prie Grubliausko, Getviliuko Klaipėda tapo bažnytkaimiu. Niekas nieko nustatė, niekas niekur nesikeitė, visur darbai strigdavo, darydavo metų metais, kaip is su stadionų Vilniuje-misija neįmanoma.

    Reply
    • pajuokaukime

      Metai valdžios praėjo ir kas padaryta? 🙂 Daug eteryje prikalbėta, laikraščiuose pasipuikuota. Visur pasipiktinimas valdžia – nors pats yra aukščiausia valdžia. Per metus NULIS jo asmeninių darbų ir iniciatyvų. Ai tiesa pabrangintas atliekų išvežimas, vaikų prailgintos grupės, verslo liudijimai nuomai, keleivinis transportas…

    • Vaitkaus gizelis

      o kas tas tikras miestas? kur birių krovinių terminalo ištikima chebra eilę metų valdo ir nori kad tas miestas liktų apgriuvusiu bažnytkaimiu, bet pelningu savai chebrai? 😉 ar žemaitaitinė sovietinė klaipėda prieš srove nemunu lukašenkos link?

  18. T

    Apgailėtinas dvarponis.

    Reply
    • Anonimui

      Kur čia tokių pasakų prisisiskaitėte? Užsakytoje spaudoje? Nejuokinkit.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Neregėtas ponulio dosnumas liberaliam jaunimui*

Nuolat į šuns dienas dedanti anksčiau Klaipėdą valdžiusius liberalus dabartinė miesto valdžia nutarė ugdyti naująją liberalų kartą skatindama ją materialiai. ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This