Parengtos naujos renginių organizavimo taisyklės

Miestas

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pateikė miesto Tarybai svarstyti naujų Renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklių projektą.„Neleidžiama organizuoti renginių Tiltų ir Herkaus Manto gatvių važiuojamosiose dalyse pirmadieniais-penktadieniais, nuo 7.00 val. iki 18.00 val.”, – rašoma šiame projekte. Jame apibrėžta ir nauja sąvoka: „Tradicinis renginys – renginys, kuris Klaipėdos miesto viešojo naudojimo teritorijose vyksta ne mažiau kaip 3 metus iš eilės”.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarybai pritarus šios taisyklės įsigaliotų nuo spalio 1 d., o sprendimą leisti organizuoti renginį priimtų pats meras ar jo įgaliotas administracijos direktorius. 

Taisykles siūloma papildyti ir kitomis naujomis sąvokomis: pranešimas apie organizuojamą renginį, renginio dalyvis, renginio organizavimo schema, renginio teritorijos schema.

Numatomas, kad leidimas organizuoti renginį, be kita ko, neišduodamas, jei renginyje propaguojamas ar skatinamas nusikalstamas, nežmoniškas elgesys, palaikomas ar pateisinamas smurtas ar kita neteisėta veika. Taip pat, jei „organizatorius neįvykdo visų Taisyklių ir (ar) Savivaldybės mero ar jo įgalioto Savivaldybės administracijos direktoriaus, ir (ar) renginių koordinatoriaus nustatytų reikalavimų”. Arba, jei per renginį gali būti padaryta žala renginio teritorijoje ir jos prieigose esančioms dangoms ir (ar) statiniams (veja, kelias, grindinys ir kt.); „jei renginiui pagal pobūdį pasirinkta netinkama vieta, atsižvelgiant į renginio vietos infrastruktūrą, kultūrinę svarbą ir (ar) reikšmę visuomenei, ir (ar) šalia renginio teritorijos esančių gyventojų ir (ar) valstybės ar savivaldybės institucijų, įstaigų, ir (ar) verslo subjektų interesus”.

Taip pat numatyta, kad renginio organizatorius turi pateikti civilinės atsakomybės draudimo liudijimą (draudimo suma ne mažesnė kaip 15000 eurų dėl žalos tretiesiems asmenims atlyginimo), jeigu renginiuose planuojamas didesnis kaip 3000 dalyvių ir žiūrovų skaičius.

Teigiama, kad sprendimo projektas buvo suderintas su savivaldybės administracijos struktūrinių padalinių specialistais bei suinteresuotų institucijų atstovais. Neigiamų vertinimų esą negauta.

Iki šiol išduodant leidimus renginiams buvo vadovaujamasi 2021 m. patvirtintomis taisyklėmis.

1 Comment

  1. higienos taisyklės svarbiau

    Kodėl taisyklėse nefiksuota tai, kad renginiai privalo paisyti higienos normų? Pvz., klykūno Selo koncertai vyksta naktį šalia gyvenamųjų namų ir net ligoninės, muzikos /”bumčikų/garsas nuolat viršija higienos normas, bet…vėl vėl jam leidžiama spjauti į tas normas ir žaloti niekuo dėtų piliečių sveikatą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This