Tarp pretendentų į auksinius scenos kryžius – nemažai ir iš Klaipėdos

Kultūra

Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija iš 93-ių pateiktų pasiūlymų išrinko „Auksinių scenos kryžių“ nominantus už 2023 m. kūrybą pagal atskiras kategorijas. Šiomis premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius praėjusių metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus.

Konkurso laureatai bus paskelbti kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną. Klaipėdos dramos teatre jiems bus įteikti atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Režisūros nominacijoje tarp pretendentų yra trys režisieriai, pastatę spektaklius Klaipėdos dramos teatre: Jokūbas Brazys už spektaklį „Storas sąsiuvinis“,  Adomas Juška už spektaklį „Vakarų krantinė“ ir  Dmitry Krymov už spektaklį „Fragmentas.

Geriausio moters vaidmens atlikėja gali tapti Klaipėdos dramos teatro aktorė Digna Kulionytė už Kiškio lūpos vaidmenį spektaklyje „Storas sąsiuvinis“.

Geriausiam vyro vaidmeniui nominuoti Saulius Ambrozaitis ir Džiugas Grinys už brolių Luko ir Klauso vaidmenis spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ bei Donatas Želvys už Šarlio vaidmenį spektaklyje „Vakarų krantinė“.

Geriausio nepagrindinio vaidmens nominacijoje yra Eglė Barauskaitė už Sesilės vaidmenį spektaklyje „Vakarų krantinė“.

Geriausios scenografijos apdovanojimas gali atitekti Irinai Komissarovai už spektaklio „Fragmentas“ scenografiją; Laurynai Liepaitei už spektaklio „Vakarų krantinė“ scenografiją.

Technologijų dizaino nominacijoje – Julius Kuršis už spektaklių „Vakarų krantinė“ ir „Storas sąsiuvinis“ šviesų dizainą bei Eugenijus Sabaliauskas ir Edvinas Vasiljevas už spektaklio „Fragmentas“ šviesų ir garso dizainą.

Tarp geriausios muzikos nominantų – Donatas Bielkauskas už garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ garso koncepciją menininkų grupei „Žuvies akis“ ir Vygintas Kisevičius už spektaklio „Vakarų krantinė“ muziką.

Geriausiu baleto solistu pretenduoja tapti Yan Malaki už vaidmenis šokio spektaklyje „Sapnai ir kaktusai“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Tarp komisijos atrinktų geriausių pradedančiųjų menininkų yra Samanta Pinaitytė-Maiskienė už Olgos vaidmenį spektaklyje „Fragmentas“ bei Rūta Venskutė už spektaklio „Belaukiant Godo“ scenografiją, sukurtą Klaipėdos jaunimo teatrui.

Geriausiu objektų ir lėlių teatro spektakliu gali tapti „Karvė yra meilė“, pastatytas Klaipėdos lėlių teatre.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Veidai

Samanta Pinaitytė: „Klaipėdoje menininkams tobula terpė kurti – nėra skubėjimo, milžiniškos konkurencijos"

Aktorė Samanta Pinaitytė Klaipėdos dramos teatre vos keleri metai. 2021 m. įsijungusi į šio teatro aktorių trupės gretas ji spėjo ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This