Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Švietimas

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio dalyvių laukia piniginiai prizai, dviejų dienų renginys, kuriame mokinių darbai bus pristatyti plačiajai auditorijai.

Choreografo, režisieriaus ir Klaipėdos licėjaus pedagogo Taurūno Baužo iniciatyva šiemet pirmą kartą organizuojamas trumpų filmų festivalis. Jame kviečiami dalyvauti visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų 14 metų ir vyresni mokiniai. Festivalio tema – „Aš ir miestas“.

Pasak T. Baužo, tokia tema siekiama ne tik atskleisti vietinio jaunimo kūrybiškumą, bet ir paskatinti juos pažvelgti į savo miestą platesniu žvilgsniu.

„Norime, kad kino pagalba Klaipėdos jaunimas labiau įsigilintų į Klaipėdos miesto aktualijas, problemas, istoriją, architektūrą ir kitas miestui svarbias sritis. Taip pat pamėgintų iš naujo atrasti savo asmeninį santykį su Klaipėda ir jį kūrybiškai perteiktų pasitelkiant įvairias kinematografines priemones. Juk šiais laikais filmą galima sukurti ir telefonu. Tad lieka tik išlaisvinti vaizduotę ir kūrybiškumą“, – pranešime cituojamas T. Baužas.

Balandžio 25 dieną Klaipėdos licėjaus erdvėse (Kretingos g. 44) startuos oficialus dviejų dienų trukmės festivalio renginys. Pirmąją festivalio dieną renginio dalyviai galės išvysti Klaipėdos kino kūrėjų sukurtą pilnametražį vaidybinį filmą „Sistema“ (režisierius Tomas Jašinskas) ir naujausią Taurūno Baužo šokio spektaklį–filmą „Garšva“, sukurtą pagal Antano Škėmos romaną „Balta drobulė“ ir šiuo metu yra įtrauktas į įvairių kino festivalių programą.

Antrąją festivalio dieną (balandžio 26 d.) vyks konkursinių Klaipėdos mokinių filmų premjeros bei apdovanojimų ceremonija, kurios metu geriausi trumpų filmų autoriai bus apdovanoti diplomais, dovanomis ir piniginiais prizais.

Kūrinius Klaipėdos licėjaus trumpų filmų festivaliui galima siųsti iki balandžio 7 d. Kiekvienas filmas turi būti įkeltas į „Wetransfer“ failų siuntimo platformą, o filmo atsisiuntimo nuoroda atsiųsta elektroniniu el. paštu kinas@klaipedoslicejus.lt.

Festivalyje gali dalyvauti tik trumpametražiai filmai, kurie anksčiau nebuvo demonstruoti kituose festivaliuose. Filmus festivaliui gali pateikti tiek pavieniai asmenys, tiek ir kūrybinės grupės.

Likus savaitei iki festivalio renginio bus paskelbta ir festivalio darbų vertinimo komisija. Renginio organizatorių teigimu, labiausiai vertinant festivalio filmus bus kreipiamas dėmesys į idėją, originalumą, kūrybiškų sprendimų panaudojimą, filmo realizavimo kokybę ir filmų meninį apipavidalinimą. Daugiau informacijos – https://klaipedoslicejus.lt/kinas

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Klaipėdos licėjaus labdaros projektą užbaigė įspūdingas miuziklas

Ketvirtadienį grandiozine miuziklo premjera baigėsi visą gruodį trukęs dvidešimtasis Klaipėdos licėjaus kasmetinis kalėdinis labdaros paramos projektas. Net šešių skirtingų kalėdinių ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This