Paaiškėjo futbolo maniežo projektavimo darbų nutraukimo kaina

Sportas, Svarbu

33 679,82 Eur – tiek miesto žmonėms kainuos Klaipėdos savivaldybės sprendimas nutraukti dengto futbolo maniežo, Baltijos pr. 51, statybos projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų sutartį. Šie pinigai bus sumokėti už jau padarytus projektavimo, kuris greičiausiai, niekada nebus realizuotas, darbus.

Oro grupės nuotr.

 

„Šalys susitaria, kad nutraukus sutartį visos šalių tarpusavio prievolės pagal sutartį, išskyrus nurodytas šiame susitarime, pasibaigia, šalys viena kitai nereikš reikalavimų ir (ar) pretenzijų dėl sutarties (ne)vykdymo)”, – rašoma vasario pabaigoje pasirašytame savivaldybės ir UAB „SRP Projektas“ susitarime.

99 970,2 Eur vertės sutartis dėl projektavimo su šia bendrove buvo pasirašyta dar praėjusios kadencijos miesto valdžios 2022 m. spalio pradžioje. Pastaroji tikėjosi šį objektą pastatyti už daugiau nei 7,5 mln. eurų. Du milijonus eurų tikėtasi gauti iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintos programos.  

Buvo planuojama, jog dengtas futbolo maniežas turėtų 1500 vietų ir atitiktų minimalius LFF A lygos varžybų reikalavimus, aikštės dydis siektų 105 m x 68 m. Naujuoju maniežu galėtų naudotis ne tik uostamiesčio futbolo klubai, varžybose dalyvaujančios komandos, bet ir šalia esančių Pempininkų rajono mokyklų mokiniai ar kiti pietinės miesto dalies futbolo mėgėjai. Maniežą prižiūrėtų Klaipėdos sporto bazių valdymo centras.

„Klaipėdos savivaldybės infrastruktūros plėtros skyriaus specialistų, kuriais abejoti negaliu, duomenimis, futbolo maniežo statybos kainuotų daugiau nei 30 milijonų eurų. Gavus pirminius projektinius pasiūlymus ir preliminarią galimą statybos kainą, kuri siekia 40-50 mln., tęsti projektą buvo atsisakyta. Antra, pilnų matmenų futbolo maniežas, koks jis buvo numatytas, net nebūtų tilpęs suplanuotame sklype. Priešingai nei teigia oponentai, dengto futbolo maniežo statybos nėra išbraukiamos iš planų, laikinai tik sustabdomos. Suprantame objekto svarbą sportuojančiam jaunimui, ieškome alternatyvų ir kai tik jas rasime, pradėsime statybas“, – taip tokį sprendimą vasario pabaigoje savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ aiškino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

18 Comments

  1. Nei statynių nei pinigų

    Juokingiausia kad mieste nebus pastatytas nei vienas atšauktas projektas.Bet bus sumoketos visos nutraukimu baudos,apmoketi pinigai už visus jau atliktus darbus ir projektuotoju atlyginimai.Keista,visai nebeaisku kam dirba šitie viršininkai.

    Reply
  2. Dėkoju

    o aš tai dėkoju Artūrui Šulcui ir Martynui Vainoriui. Už tai, kad rašo, informuoja kas vyksta mieste ir ypač mūsų išlaikomoje miesto savivaldybėje, išsirinktoje miesto Taryboje. Gal ne visada mūsų nuomonės sutampa, gal Artūro ironija daugumai per tiesmuka ir aštri, bet jei ne A.K. ir ne jie tai aplamai nieko nežinotume apie Klaipėdoje vykstančius procesus ir planuojamus darbus. Paskaitau, sužinau, o nuomonę gal ir kitą turiu, bet miesto pulsą jaučiu. Skirkite jiems savo pajamų procentą -tai mums nieko nekainuoja ir sužinosime visi tik daugiau, išsamiau, giliau.

    Reply
    • Juokaujate ?

      Aš randu info VE . Klaipėda rašo , o čia ….kažkada ir aš tikėjau AK , deja . Kuo daugiau žinai , tuo labiau suprantu kas vyksta . Pralaimėti reikia mokėti , o pagarbą užsitarnauti .

  3. GGG

    33 tukst Maniežas, Baltijos/Taikos sankriža 40tukst tai Vaitkus iš savo pinigu lai ir moka…Vandenilinė bomba miesto centre…Meras vaikšto britvos ašmenimis, gatvės nevalytos ir t.t.

    Reply
    • Nevykėli,

      Gatvės valomos , sumos, kurios nebus ištaškytos – milijoninės ! Gamyklą stumia liberali seimo dauguma , kurioje Aplinkos ministras klaipėdietis Gentvilas ” Girulių miško nuo iškirtimo ” prieš rinkimus gelbėtojas , o savo mišką kertantis iki plynių ir sakantis ” prižiūriu gerai ” . Galiu paneigti kiekvieną pačio žodį , todėl siūlau ir toliau skaityti Tarptautinio metinio prizo laimėtojo , kurį įteikiau ” Nevykėlių spygliui ” , tekstus 🙂 Tekstai apvienija nevykėlius – bemokslius . Sėkmės .

    • GGG

      Paneigėjau atvažiuok žioply į Baltijos prospekta ir pasivaikščiok…”ta šuda gatvės pakraščiuos tau snukin reik sukišt kad pamatytum…

  4. vb

    Nieko nereikia Vaitkaus laikais – nereikia poliklinikos, nereikia stadiono, viaduko Baltijos žiede, beviltiškas meras su draugeliais.

    Reply
    • Taip

      pagaliau STOP begalinėms ” paskoloms ” gėralo dėžutėje 🙂 Ašarokite 🙂 Mokyklą jau ” pastatėme ” liko ” stadionas „, poliklinika ? Ir klaipėdiečiai gyvenantys užmiestyje , nes buvę miesto valdyme jų nekentė ir gyventi mieste darėsi problematiška . Tik užmiesčio gyventojams dzin klaipėdiečių gerbūvis .

    • Futbolistas

      Nereikia gąsdinti ir meluoti apie 40 mln, kai kaina gali būti per pus mažesnė. Pridedu Šiaulių mero komentarą, š.m. vasarį
      ☀️O dabar dėmesio.
      Šiaulių dengto stadiono pavyzdys. Žalias pirkimas. Dengtas ir pilnų matmenų.

      Finansai:
      Valstybė – 2.000.000€
      Savivaldybė – 8.000.000€
      ES – 13.000.000€.
      Viso 23.000.000€.

      Nežiūrint to, vieša, mūsų pirkimo nurodyta viršutinė rangos darbų kaina pirkimų sistemoje yra:

      19.500.000€. su pvm.

      Ir tikiu, jog pas mus įvyks konkurencingas rangos konkursas, nes viskas pirkime yra aišku visoms pusėms.

    • Futbolistui

      Šiauliai gal ir teisūs , o štai liberalieji Klaipėdoje norėtų brangesnio už Vilniaus jau indeksuotą ” nacionalinį ” , kuris pagal parametrus netelpa ? Skaitykite ką rašo meras ____Gavus pirminius projektinius pasiūlymus ir preliminarią galimą statybos kainą, kuri siekia 40-50 milijonų …..ANTRA , pilnų matmenų futbolo maniežas, koks jis buvo numatytas, net NEBŪTŲ TILPĘS SUPLANUOTAME SKLYPE . Priešingai nei teigia oponentai, dengto futbolo maniežo statybos nėra išbraukiamos iš planų, laikinai tik sustabdomos. Suprantame objekto svarbą sportuojančiam jaunimui, IEŠKOME ALTERNATYVŲ ir kai tik jas rasime, pradėsime statybas“, – taip tokį sprendimą vasario pabaigoje savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ aiškino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

    • Jurka

      Tai žinoma,tik dėl uosto taupo pinigus ir dėl infrastruktūros ,jog palengvinti gyvenimą uostui ir savo serbams..gamykla ir pan,vatos ji palaiko ir seni žmonės nubuke,žmonėms paprastiems aktyviems nereikia gi nei stadiono,nei poliklinikos,nei viaduko bus gerai ir taip.

  5. En

    Nereikia ir futbolo maniežo, miestą pagaliau valdo tikras “šeimininkas”. Visas investicijas pražudė, užtat bus parkavimo vietų biški, straipsniukų laikraštuke ir medžiukų pakapojimų. Čia tokiu būdų taupomi miestiečių pinigai. Geriausiu atveju Klp rajono bažnytkaimio seniūno strategija. Gaila Klaipėdos!

    Reply
    • Liberalus cinizmas

      nes mąstymo net užuomazgų nėra ? Tai po kiek ” paskolos ” gėralo dėžutėje ? Vilnius be ” nacionalinio ” kažkaip nėra bažnytkaimis ? 🙂 Nevykėliai jūs nevykėliai 🙂 Spyglio tekstų verti .

  6. Tarptautinio metų prizo laimėtojui

    Kiek BŪTŲ KLAIPĖDIEČIAMS KAINAVĘS stadionas ? Ai ” nieko tokio ” tie 40-50 milijonų iš klaipėdiečių biudžeto ? Nacionalinis Klaipėdos stadionas :)))

    Reply
    • Vilniaus " nacionalinis " iš vilniečių nuskaičiuos tik 28 milijonus !

      Nacionalinio stadiono ir viso daugiafunkcio komplekso Vilniuje statybos brangs apie 38 mln. eurų, iš kurių apie 28 mln. eurų padengs savivaldybė, sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas. __________P.S. O liberalieji ašarotojai Klaipėdoje norėtų už 40-50 milijonų ! ____
      Gavus pirminius projektinius pasiūlymus ir preliminarią galimą statybos kainą, kuri siekia 40-50 milijonų ….._________P.S. priminkite po kiek dabar tarp politinės korupcijos byloje nuteistų yra ” paskolos gėralo ” dėžutėje ?

    • Nei statynių nei pinigų

      Juokingiausia kad mieste nebus pastatytas nei vienas atšauktas projektas.Bet bus sumoketos visos nutraukimu baudos,apmoketi pinigai už visus jau atliktus darbus ir projektuotoju atlyginimai.Keista,visai nebeaisku kam dirba šitie viršininkai.

  7. Max

    Kiek planuoto otkato negaus šio straipsnio autorius?

    Reply
    • Liuks :)

      nebus ” nacionalinio Klaipėdos stadiono ” ? ” tūkstantmečio ” mokyklą jau statome . 🙂 Liberalų ašaros ? _____Klaipėdos savivaldybės infrastruktūros plėtros skyriaus specialistų, kuriais abejoti negaliu, duomenimis, futbolo maniežo statybos kainuotų daugiau nei 30 milijonų eurų. Gavus pirminius projektinius pasiūlymus ir preliminarią galimą statybos kainą, kuri siekia 40-50 mln., tęsti projektą buvo atsisakyta. Antra, pilnų matmenų futbolo maniežas, koks jis buvo numatytas, net nebūtų tilpęs suplanuotame sklype. Priešingai nei teigia oponentai, dengto futbolo maniežo statybos nėra išbraukiamos iš planų, laikinai tik sustabdomos. Suprantame objekto svarbą sportuojančiam jaunimui, ieškome alternatyvų ir kai tik jas rasime, pradėsime statybas“, – taip tokį sprendimą vasario pabaigoje savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ aiškino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This