Už neįrengtą automobilių stovėjimo vietą – 5509 eurai

Miestas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino indeksuotą kompensacijos už neįrengtos automobilių stovėjimo vietos dydį – 5509,37 Eur. Šis gerokai didesnis nei anksčiau kompensacijos dydis bus taikomas sutartims, pasirašomoms nuo 2024 m. kovo 1 d.

Paskutinį kartą 2021 metais šios kompensacijos dydį pakeitė Klaipėdos miesto savivaldybės taryba. Tuomet ji nusprendė, kad naujus pastatus statantys, senus rekonstruojantys ar kapitaliai remontuojantys verslininkai, kurie savo sklypuose neturės galimybių įrengti reikalaujamų automobilių stovėjimo vietų, už jas miestui privalės mokėti nuo 1500 iki 4500 eurų už vieną vietą. Tada skelbta, kad būtent vidutiniškai tiek savivaldybei kainavo įrengti vieną automobilių stovėjimo vietą, o senamiestyje ir miesto centre – dar brangiau. 

Tai, kiek automobilių stovėjimo vietų reikia įrengti, reglamentuoja Statybų techninis reglamentas (STR). Jame numatyta, pavyzdžiui, jog statant daugiabutį namą vienam butui būtų įrengiama viena automobilio stovėjimo vieta, o statant prekybos centrą, viena automobilio stovėjimo vieta turi būti numatyta tam tikram prekybos plotui.

Senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje verslininkai dažniausiai valdo nedidelius sklypus ir juose trūksta erdvės įrengti reikiamą skaičių parkavimo vietų. Todėl 2019 metais Klaipėdos miesto taryba patvirtino tvarką, kurioje buvo numatyta, jog senamiestyje taikomas koeficientas automobilių stovėjimo vietų įrengimui yra 0,25, o tai reiškia, kad STR reikalaujamą automobilių stovėjimų vietų skaičių galima sumažinti ir, pavyzdžiui, vietoj 15 vietų įrengti 4. Centrinėje miesto dalyje toks koeficientas yra 0,5, Smiltynėje – 0,75.

4 Comments

  1. Vardas

    Aha,tai kur ,uz kompensacijas,buvo irengtos tos „vietos” ? Senamiestyje ar naujamiestyje !?Ar yra m.biudzete konkreti eilute,surenkamoms p.lesom,ju panaudojimui,pagal fakta ?Ka gavo(nusipirkes-apmokejes)uz imokas Eur/vieta(kieno saskaita fizine vieta,kas nebegavo) !?

    Reply
  2. Meskis

    Tokia biurokratija Lietuvoje,baisu ir pagalvoti

    Reply
  3. Marijus

    Tai yra – savivaldybė „ikala” mokestį, „viardlinykai” jį su koeficientu x10, perkelia buto kainon. O susimoka eilinis klaipėdietis. Prie tobdarvir baudas už mašiną, paliktą „ne vietoje”…

    Reply
  4. Ričardas

    Kaip gera pateikti visuomenei visus tuos dalykus koeficientais,procentais ir taip toliau. Akademine kalba tiek prirašote, kad kažin ar patys suprantate apie ką rašote,o tai kur jau susigaudyti mums paprastiems mirtingiesiems!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Neregėtas ponulio dosnumas liberaliam jaunimui*

Nuolat į šuns dienas dedanti anksčiau Klaipėdą valdžiusius liberalus dabartinė miesto valdžia nutarė ugdyti naująją liberalų kartą skatindama ją materialiai. ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This