Klaipėdoje šiemet – ženkliai mažiau renginių

Miestas, Svarbu

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė Marius Poimanskis, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

„Klaipėda su kultūra ir menu yra Lietuvoje paskutinėje vietoje iš savivaldybių. Jeigu tokiu požiūriu miestas ir toliau vadovausis, nebebus ir ką svarstyti”, – kritiką žėrė opozicijos lyderis, konservatorius Ugnius Radvila.

Domo Rimeikos nuotr.

Komitetas svarstė mero teikiamą savivaldybės Tarybos sprendimo dėl renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklių pakeitimo projektą. M. Poimanskis politikams pasakojo, kad praėjusiais metais kovą jau buvo gautos praktiškai visos paraiškos dėl visų renginių vasarą organizavimo uostamiestyje. O šiemet, jų gauta „labai mažai”.

U. Radvila tikino, kad to priežastys – ne tik renginių organizavimo taisyklės. Dėl to jis pasiūlė teikiamame sprendimo projekte numatyti, kad medikai turi budėti ne tik tuose renginiuose, kuriuose tikimasi sulaukti per 3 tūkstančius žmonių, bet ir tuose, kur jų bus 1,5 tūkstančio.

„Renginiai mieste atsiras tada, kai žiūrovai ir svečiai galės jaustis saugiai ir patogiai”, – įtikinėjo politikas.

Jis tvirtino turėsiąs merui pasakyti,  kad pastarojo lūkestis dėl renginių gausos Klaipėdoje nebus įgyvendintas. Be to, opozicijos lyderis stebėjosi, kodėl siūloma apriboti paraiškų dėl renginių organizavimo padavimo terminą iki 3 mėnesių, nors anksčiau šis terminas buvo pusė metų.  

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas aiškino, kad šis terminas trumpinamas todėl, kad savivaldybė negali užtikrinti, jog vienoje ar kitoje vietoje, kur norima surengti viešą renginį bus laiku baigti gatvių ir aikščių remontai. Esą taip pernai nutiko su Žvejų gatve – ten reginys neįvyko, nes remontas nebuvo laiku baigtas. 

Tokie samprotavimai papiktino mero komandos narį Vidmantą Dambrauską: „Jeigu viena išgėręs žmogus ėjo ne vietoje per gatvę ir įvyko avarija, mes keičiam dėl to kelio ženklus? Tampame draudimų šalimi… Dėl vieno nesusipratimo keičiame tvarką”.

Jo manymu, paraiškos dėl renginių organizavimo galėtų būti paduodamas ne tik prieš metus, bet ir dar anksčiau. 

Dar griežčiau minėto termino sutrumpinimą vertino U. Radvila: „Su tokiu požiūriu nesistebiu, kad renginių mažėja, kad Klaipėda su kultūra ir menu yra Lietuvoje paskutinėje vietoje iš savivaldybių. Jeigu tokiu požiūriu miestas ir toliau vadovausis nebebus ir ką svarstyti.”

U. Radvilą stebino taip pat tai, kad renginių laiką numatoma riboti ir Vasaros estradoje.

„Tai yra koncertui numatyta vieta, miestas investuoja milijonus, visi žino kam tai skirta, kad bus renginiai ir po 23 valandos. Visas pasaulis apie tai žino ir čia neturėtų būti taikomi apribojimai. Iki šiol Klaipėda išvis buvo unikali su renginių trukmėmis”, – dėstė konservatorius.

„Nežinau, kaip  pasaulyje, bet pas mus ant Lietuvėlės yra toks dalykas kaip higienos norma. Iš estrados po 23 valandos sklindantis triukšmas negali viršyti 50 decibelų. Tai yra kažkas tarp dulkių siurblio ir barzdaskutės”, – atsakė M. Poimanskis ir pridūrė, kai tai yra „metų senumo žinios, gal kas pasikeitė”. 

Komitetas vienbalsiai pritarė pateiktiems pasiūlymams dėl renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklių pakeitimo. O į politikų klausimą, kas priima galutinį sprendimą dėl pataisų, M. Poimanskis atsakė, kad dėl to apsispręs meras.

9 Comments

  1. Liudvika

    Poimanskis kaip ir kiti tokio komiteto nariai turi žinoti, kad egzistuoja triukšmo higienos normos, kurių pažeidinėti navalia. Kiek galima tai kartoti? Ar pas mus hipiai priiminėja renginių organizavimo taisykles? Tegul aplinkos monitoringą atlieka tokiu laiku, kai koncertuoja popsiai.

    Reply
  2. Dov.

    Užsienyje tikrai niekas neleistų nežmoniško garso naktnių koncų (Selas!) prie gyvenamų namų ir net ligoninės.

    Reply
    • T

      Dugnas,ko ir norėjo dvarponis su savo tarnaitėm.

  3. Nesvarbu Aš

    Nemanau , kad tų ” šventinių programų ” būta daugiau ..
    Dabar Klaipėdos miestas turi naują merą , kuris dirba ir rūpinasi miesto problemomis , bei taiso ankstesnių merų , mano manymu , padarytas klaidas .
    Tad duokime naujai išrinktam merui ir jo komandai dirbti !

    Reply
  4. Apgailėtina

    Svarbu džiazą pafinansuoti ar perfinansuoti ir koalicijos programa bus įvykdyta.
    Kaip apgailėtina.

    Reply
  5. Tiesiog stebėtojas

    Na, jo….į užribį pateks Klaipėda ir kultūros srityje…. Pinigų finansuoti kultūros renginius trūksta, bet reklamuoti merą skirta”didinga” suma. Yra ką veikti merui, grąžinant savo veidelį, nes dažnai reikia fotografuotis. Gyvenimas Klaipėdoje nyksta akyse……

    Reply
  6. Va taip

    Džiazo festivalis tai juk bus, koalicija pastatyta ant tokios “draugystės”, o kokių dar renginių čia norit? Nei juoktis, nei verkti tik belieka stebėtis ir to nepamiršti. Liūdesys apgaubė miestelį!

    Reply
  7. na

    ko norėti su tokia valdžia Klaipėdoje? 🙂 Korsakė gi už kultūrą atsakinga, o ir Raugelė intelektu netrykšta… Vaitkus tuščias

    Reply
    • Agne

      Kaip teikti paraišką renginiui, kaip jį reklamuoti, jei dar nėra aišku, ar gausi finansavimą!?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This