Įteiktos „Padėkos kaukės“ už 2023-iųjų darbus

Fotoreportažai, Kultūra

Pasitinkant Tarptautinę teatro dieną už reikšmingiausius 2023 metų darbus ir nuopelnus teatro menui Klaipėdoje kuriantiems teatralams įteiktos „Padėkos kaukės“. Labiausiai nusipelnę Klaipėdos teatralai pagerbti juvelyro Vido Bizausko sukurtomis „Padėkos kaukėmis“, pagamintomis iš sidabro, puošto auksu ir brangakmeniais.

Gedimino Sass nuotr.

Sprendimą dėl nugalėtojų priėmė komisija, sudaryta iš septynių teatro, muzikos, dailės, šokio, kultūros bei meno ekspertų: Sondros Simanaitienės, Jūratės Grigaitienės, Danguolės Ruškienės, Janinos Stankevičienės, Gitanos Gugevičiūtės, Lauros Geraščenko ir Romando Žiubrio.

Nominacijoje „Metų spektaklis“ apdovanotas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklis „Sapnai ir kaktusai“ (režisieriai Robert Bondara, Alexander Ekman).

„Metų vaidmuo“ kategorijoje „Padėkos kaukė“ įteikta aktorei Dignai Kulionytei už Kiškio Lūpos vaidmenį spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras).

Nominacijoje „Metų režisierius (-ė)“ apdovanotas Jokūbas Brazys už spektaklį „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras).

„Metų scenografijos“ kategorijoje „Padėkos kaukė“ įteikta scenografei Irinai Komissarovai už spektaklį „Fragmentas“ (Klaipėdos dramos teatras).

„Padėkos kaukė“ už nuopelnus teatro menui skirta Igoriui Reklaičiui už intensyvų ir daugiametį aktorinį darbą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Dmitrij Krymov vėl žada nustebinti klaipėdiečius

Tiesiai po savo spektaklio „Peter Pan. Syndrome“ premjeros Latvijos nacionaliniame teatre režisierius Dmitrij Krymov prieš tris savaites skubėjo į Klaipėdą. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Spektaklį „Storas sąsiuvinis“ aplankys apie 250 žmonių su regos negalia

Šį šeštadienį, lapkričio 25 d., Klaipėdos dramos teatre ruošiamasi priimti išskirtinai didelį regos negalią turinčių lankytojų skaičių. Iš visos Lietuvos ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This