Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Politika, Svarbu

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos frakcijos „Ištikimi Klaipėdai” narys Arūnas Tuma viešų ir privačių interesų nesupainiojo. Tokią išvadą padarė penktadienį posėdžiavusi savivaldybės Etikos komisija, apie kurios posėdį viešai skelbta nebuvo.  

Komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis teigia, kad toks A. Tumą išteisinantis sprendimas nebuvo priimtas vienbalsiai. O svarstymas buvo pradėtas gavus paklausimą. Kolegialiai priimtas sprendimas dėl šio politiko bus perduotas šalies Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, kuri dar gali priimti ir kitokią išvadą. 

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos narys A. Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, šių metų vasario 19 d. vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu griežtai sukritikavo mero Arvydo Vaitkaus siūlymą nuo birželio 1 d. įvesti vietinę rinkliavą už naudojimąsi savivaldybės viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra.

„Padaryta, pristatyta, kad verslas sutinka įvesti tokį mokestį. Kavos mokestį įveskite dar ar kokį kitą… Šiaip sau sugalvojo, nes kažkas buvo kažkur su kažkuo prieš pusę metų susitikęs… Kažkada už valdiškus pinigus buvo apie tai daryta studija. Kur ji? TIC [Turizmo informacijos centro] vadovė jau įsivaizduoja, kaip tuos pinigus traiškys”, – taip ir panašiai tąsyk liejo emocijas A. Tuma, pasiūlęs atmesti tą klausimą, „sukurti darbo grupes, išdirbti tą klausimą konkrečiai”.

„Aš ne prieš tą pagalvės mokestį, bet turi būti aiškumas, ar asfaltuotą lopysime ar skyles biudžete, ar bus pagalba viešbučiams žiemą išgyventi”, – tąsyk kalbėjo politikas.

A. Tuma į miesto savivaldybės tarybą pernai buvo išrinktas su politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” sąrašu, kuris būrėsi apie kandidatą į merus Arvydą Vaitkų. Jo bendrovės valdo ir porą didelių Klaipėdoje esančių viešbučių.

10 Comments

  1. priminimas

    Dar kartą „nuomonei”. Ne tik mero komentatoriai Merą ir jo Komandą išrinko. Išrinko klaipėdiečių dauguma. Susivokit pagaliau!

    Reply
    • Barbora

      Rinko ,nes galvojo ,kad tų tikrųjų Klaipėdos merų-A.Tumos,,V.Dambrausko kišenės jau pilnos ir dabar dirbs klaipėdiečiams,o ne savo interesams.O merasA.Vaitkus be jų palaiminimo neįgalus priimti sprendimų.Tai išeitų kad išsirinkom katę maiše..

  2. Renaldas

    Pranešimas, pagal kurį Antikorupcijos komisija svartė klausimą dėl politiko Arūno Tumos:

    Prašau svarstyti Etikos komisijoje atvejį, kai tarybos narys Arūnas Tuma, esantis kelių viešbučių naudos gavėju, ne tik nenusišalino nuo Pagalvės mokesčio įvedimo klausimo svarstymo 2024-02-19 Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje, bet ir įtakojo sprendinį. Pasekmė: priimta pakeista tarybos sprendimo versija (atidėtas 6 mėnesiams mokesčio rinkimas ir 50 proc. sumažintas mokestis), galimai naudingas viešbučių verslo akcininkams, o ne viešąjam interesui.

    Įvertinus aplinkybes, galima daryti išvadą, kad KMS tarybos narys Arūnas Tuma pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodeksą, Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamentą, supainiodamas viešus ir privačius interesus, siekė privačios naudos (turtinis interesas) ir nesielgė vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucija ir teise, kad priimtų sprendimus tik valstybės, savivaldybės ir visuomenės labui.

    2024-02-19 Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=uyQrYfLPWIY

    Reply
    • Pavyduoliams

      Artistai, ir taip Klaipėda tuščia. Džiaukitės, kad kas nors atvažiuoja

  3. Nuomonė

    Nematau jokios tragedijos, bet labiau panašu į anekdotą. Tas Tuma, viešbučių savininkas, turėjo visiškai nusišalinti … O jis matai siūlo „išdirbti ” šį klausimą. Man taip pat tas pagalvės mokestis nelabai patinka, Klaipėdai daug ko trūksta, kad norėtųsi mokėti pagalvės mokestį. Vilniečiai dažnai šaiposi iš mūsų kaip iš kaimo, kur daug mašinų… ir nuo karo aprūkę namai. Jei komisija nemato pažeidimo, tai kažkas su regėjimu negerai, tai savęs kompromitacija, reikėtų turėti bent truputi gėdos prieš skaityti ir rašyti mokančius žmones.

    Reply
  4. Šnirius

    Savas bičas, nakolkė tiuremna pas pasažyrą

    Reply
    • Batonas

      Musu kentas, 5 hatoj antram sektoriuj

  5. Zalupa

    Tai jis tuos balsuotojus ir paskyrė :)))

    Reply
  6. Vardas

    Nepaimsit plikomis rankomis Arūno Tumos! Rinkom ir rinksim, pasitikim. Slėpkitės nevykėliai liberalai! Nesiknaisiokit smulkmenose, ir jei save pristatot kaip opoziciją – nors vieną ženklų gęstą parodykit. Naudingą miestui.

    Reply
    • Nuomonė

      Taigi, jei rinkimų rezultatai priklausytų nuo mero komentatorių, (IP: 78.62.147.40), tai gal taip būtų ir toliau, deja, renka ir mato miestiečiai,

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This