„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Fotoreportažai, Sportas

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė pergalę ir iškovojo bronzos medalius.

RK „Dragūnas“ nuotr.

Pusfinalyje „Dragūnas“ susitiko su finalo ketverto šeimininkais, Pelvos „Serviti“ komanda. Po nelengvos kovos klaipėdiečiai turėjo pripažinti estų pranašumą rezultatu 39:31 (20:15). Vis dėlto, pasak „Dragūno“ atstovų, skaičiai tikrai nėra esminis rodiklis, kadangi žaidimas buvo geras, tačiau koją pakišo lemtingu metu padarytos klaidos ir vieno lyderių, žaidžiančiojo trenerio Karolio Stropaus, dar pirmame kėlinyje patirta trauma, neleidusi jam tęsti rungtynių.

Mažajame finale Lietuvos atstovai susitiko su kita estų komanda, HC „Viljandi“, kuri pusfinalyje nusileido Duobelės „Tenax“ (Latvija). Itin atkaklios bronzinio finalo rungtynės vyko įvartis į įvartį. Palengva „Dragūnui“ buvo pavykę susikurti 7 įvarčių persvarą, tačiau šiek tiek atsipalaidavus, varžovai vėl ėmė kvėpuoti į nugarą. Paskutinę rungtynių minutę „Viljandi“ išlygino rezultatą – 28:28.

Iki rungtynių pabaigos likus vos trims sekundėms kamuolys buvo „Dragūno“ rankose ir paskutinę ataką įspūdingu deriniu užbaigė Lukas Juškėnas ir Laurynas Simonavičius, išplėšdami pergalę rezultatu 29:21.

Bronzinėse rungtynėse „Dragūnui“ 8 įvarčius pelnė Lukas Juškėnas, 7 – Vladislav Korzhuk, 6 – Gytis Šmantauskas, 4 – Laurynas Simonavičius, 3 – Mykolas Lapiniauskas, 1 – Arvydas Bučius.

„Tiesą pasakius, mintyse tuo metu jau ruošiausi septynių metrų baudiniams ir iš pradžių net nesupratau, kas įvyko. Fantastika. Mūsų patyręs žaidėjas Laurynas sudėjo visus taškus ant „i“. Estų sirgaliai buvo labai triukšmingi, nebuvo įmanoma susišnekėti. Džiaugiuosi, kad pavyko tai, ką sugalvojo Lukas ir Laurynas. Jie yra šį derinį darę ir anksčiau, džiaugiuosi, kad nė vienam lemiamu momentu rankos nesudrebėjo. Tai buvo neapsakomo grožio rungtynės, kuriose šį kartą rankinio dievai buvo dosnūs mums. Nepakartojamas jausmas. Tiesa, reikia šiek tiek ir pabarti komandą, kad išbarstė turėtą septynių įvarčių persvarą, per anksti atsipalaidavo ir dėl to mus varžovai smarkiai nubaudė. Manau, kad tai yra labai gera pamoka, kad nesvarbu, kokia yra persvara, reikia kautis iki galo. Nepaisant to, labai sveikinu komandą. Tegul šis laimėjimas būna stimulu stengtis ir toliau“, – kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Gintaras Cibulskis.

Bronzinį įvartį pelnęs Laurynas Simonavičius sakė, kad paskutinėmis rungtynių sekundėmis laikas buvo tarsi sustojęs.

„Tokį derinį atlikdavome seniau, kai „Dragūne“ žaidėme pirmus sezonus. Tada bandydavome įvairių triukų. Prisiminę tuos laikus, susitarėme pabandyti vėl tai padaryti. Tiesą sakant, nelabai prisimenu tų sekundžių, atsimenu tik tai, kas vyko jau po finalinės sirenos. Buvau labai susikaupęs, atrodė, kad praėjo ne trys sekundės, o kelios minutės, atrodė, kad sustojo laikas. Tik tada, kai komandos draugai atbėgo prie manęs, supratau, kad įvartis įskaitytas ir laimėjome“, – su šypsena pasakojo L. Simonavičius.

Komandos kapitonas Arvydas Bučius akcentavo, kad lemiamose rungtynėse abi komandos buvo pavargusios ir būtent nuovargis lėmė abiejų komandų klaidas, kuriomis pasinaudodavo varžovai.

„Manau, kad mes visą rungtynių laiką buvome favoritai, profesionaliau žaidėme, buvome labiau pasiruošę psichologiškai. Kad ir kaip buvo sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai, buvome tokia komanda, kokia ir turime būti. Buvome vienintelė Lietuvos komanda Baltijos rankinio lygos finalo ketverte. Komandai jau prieš pusfinalį sakiau, kad atstovaujame ne tik Klaipėdai, bet ir Lietuvai, kovojame už visą Lietuvos rankinį. Žinojome, kad už mūsų yra visi mūsų sirgaliai, mūsų miestas, mus palaikantys žmonės visoje Lietuvoje. Norėjome parodyti, kad finalo ketverte esame ne šiaip sau. Buvome pelnytai verti mažiausiai bronzos“, – sakė A. Bučius.

Komandos pergale džiaugėsi ir klubo pirmininkas Artūras Juškėnas.

„Lengvų kelių mes neieškome. Labai džiaugiuosi, kad mačiau degančias vyrų akis, mačiau kovą iki paskutinių rungtynių minučių. Pralaimėti galima galvą nuleidus arba galvą iškėlus – yra didelis skirtumas. Mūsų pralaimėjimas šeštadienį tikrai nebuvo nuleistomis galvomis. Dėkui vyrams už atsidavimą, už pergalę“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Komanda po trumpo poilsio pradės pasiruošimą Lietuvos rankinio lygos pusfinaliui. Būsimi varžovai turėtų paaiškėti netrukus – ketvirtfinalyje grumiasi Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Amber“.

„Mūsų tikslas buvo ir liko vienas – tapti čempionais“, – pabrėžė G. Cibulskis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

Sportas

Tarptautinio rankinio turnyro trofėjus iškeliavo į Estiją

Rugpjūčio 18-20 dienomis Klaipėdoje vyko jau 23-iasis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Turnyre šiais metais dalyvavo 6 ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This