Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta) (0)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-04-23

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų buvo atsisakyta, savivaldybė nesibodi pirkti paslaugas iš fizinių asmenų, kurių tapatybė neviešinama.

Vien šiais metais iš 6 fizinių asmenų, kurių vardai viešai neskelbiami, jau nupirkta paslaugų už beveik 25 tūkstančius eurų. Su jais sudaromos tik žodinės sutartys. Neskelbiami ne tik vardai bet ir sutarčių turinys bei viešųjų pirkimų konkursų ar apklausų sąlygos, ataskaitos.

„Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos. Bandužių g. 4. lietaus nuotekų stovų keitimo darbai” mokesčių mokėtojams kainavo 9 980 eurų. Žodinė sutartis su neviešinamu asmeniu sudaryta šių metų kovo 22 d. Nurodoma, kad ji tą pačią dieną ir baigia galioti.

Nors savivaldybė paskelbė, kad „Padėkos kaukių ceremonijos organizavimo paslaugą” už 5 tūkstančius eurų iš Klaipėdos lėlių teatro, tačiau slepia iš ko už 9 tūkstančius eurų pagal žodinę sutartį pirko „Klaipėdos teatralų apdovanojimų Padėkos kaukė (5 apdovanojimai) pagaminimo” paslaugas.

Šių metų vasario 23 dieną savivaldybė iš neskelbiamo fizinio asmens už 500 eurų nusipirko ir kvalifikacijos kėlimo paslaugas. O vasario 2 dieną – „Krovėjų, pervežimo paslaugas” už 1 560 eurų. Buvusios vaikų konsultacinės poliklinikos pastato sąmata (net nenurodyta kokių darbų) iš nežinomo fizinio asmens pirkta už 1 000 eurų.

O kovo 8 d. anoniminis fizinis asmuo pagal žodinę sutartį savivaldybei suteikė „Klaipėdos meno mecenatytės forumas” paslaugas už 2 000 eurų.

ATNAUJINTA. Klaipėdos savivaldybė teigia, kad žodinės sutartys yra viešinamos pagal Viešųjų pirkimų tarnybos instrukciją.

„Viešinant žodinę sutartį sudarytą su fiziniu asmeniu, įrašomas tiekėjo kodas (fizinio asmens kodas yra 809) ir patikslinimas, kuriame įrašomas tiekėjo vardas ir pavardė. Šio patikslinimo CVP IS sistema nerodo ir šią informaciją gali peržiūrėti tik tam tikros institucijos, turinčios tam leidimą. Fizinių asmenų duomenys lieka apsaugoti pagal Viešųjų pirkimų tarnybos nustatytą tvarką ir šios įstaigos administruojamos IT sistemos šių duomenų neviešina. Cvpp galima matyti, kad šalies mastu žodinės sutartys su fiziniais asmenimis yra viešinamos laikantis tų pačių instrukcijų ir fizinių asmenų asmens duomenys neišviešinti“, – rašoma paaiškinime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Medikams į Klaipėdą pritraukti - 225 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazijos remontas - už 3,3 mln. eurų

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinio remonto su UAB „Virdaleka”. Palmiros Mart nuotr. Už šį darbą, pagal UAB ...
2024-05-07
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This