Per opozicijos valandą – karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Politika, Svarbu

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių salės pasigirdo raginimas „Balsuokim, mere ir paleiskit na…”. Raginimo autoriaus nesimatė viešoje posėdžio transliacijoje, o meras vos susilaikė nenusikvatojęs.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Opozicija tiek merui, tiek jo pavaduotojams, administracijos direktoriui pažėrė apie 20 klausimų. Atsakydamas klausimą apie pažado įrengti 10 tūkst. naujų parkavimo vietų likimą, Arvydas Vaitkus tikino, kad jų bus įrengta tikrai daugiau nei per praėjusią kadenciją. Tačiau išreiškė padėką pirmtakams už jau parengtus projektus, kurie leido sparčiau nei tikėtasi pernai įrengti kelis šimtus vietų automobiliams statyti. 

Atsakymas, kodėl gerai įvertino sporto centro „Viesulas“ veiklą, (apie tai buvo anksčiau pranešta per vieno iš komitetų posėdį) meras teigė, kad apie jokį vertinimą nežino, o situacija šioje įstaigoje gerėja ir kvietė žvelgti ne tik į šios įstaigos vadovo, bet ir jam oponuojančių įstaigos darbuotojų veiksmus. Esą kai kurie iš jų dirba šioje įstaigoje ir kartu tuo pačiu užsiima ir privačiai.

Vicemeras Algirdas Kamarauskas teigė, kad Vasaros koncertų estrados projektas bus baigtas rengti šių metų liepą, o estrada bus atnaujinta iki 2027 metų. Jis patikino, kad šio objekto prieigos bus pritaikytos ir Miško kvartalo gyventojų rekreaciniams poreikiams.

Į Sauliaus Liekio klausimus apie mobingo apraiškas savivaldybėje, ar buvo identifikuoti kalti asmenys, kas vykdė tokią veiklą, atsakė administracijos direktorius Andrius Žukas. „Mobingo situacija buvo sukurta”, – teigė direktorius.

Pasak jo, dėl mobingo nebuvo gauta skundų, negavo jų ir profsąjunga. Darbo inspekcija irgi nenurodė jokių mobingo apraiškų. 

Meras tikino, kad naujos Jūrininkų poliklinikos statybos Birutės gatvėje projektas „nėra numestas” ir aiškino, jog bus nagrinėjamos galimybės rengti parkingą šalia šio objekto, ir „peržiūrės pastato konstruktyvą iš sakralinio pobūdžio į funkcinį pobūdį”.

Atsakydamas į klausimą dėl Baltijos ir Taikos pr. sankryžos rekonstrukcijos projektavimo nutraukimo, meras pakeltu tonu piktinosi, kad anksčiau savivaldybė šio projekto neperėmė iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, nors ši tris kartus tai siūlė padaryti. 

„Išgirskim visi, – ragino A. Vaitkus. – Samdomas rangovas net nerengiant konkurso. Projekto korektūra daroma projekto, kurio nėra. Projekto kaina – 850 tūkstančių. Mano praktikoje aš tokių kainų nebuvau girdėjęs”. 

Tačiau jis teigė, kad šios sankryžos projektas nėra užmirštas ir kai bus „gautas naujos Vyriausybės požiūris”, bus grįžtama tiek prie Lypkių gatvės, tiek pietinio aplinkkelio projektų. 

Konservatorius Andrius Dobranskis į mero priekaištus, kad ankstesnė Savivaldybės administracija nepriėmė projekto iš Uosto direkcijos, replikavo, kad negalima priimti projekto, kuris nėra baigtas. 

Konservatorius Andrius Petraitis uždavė klausimą administracijos direktoriui A. Žukui dėl jo atsakymuose į klausimus apie parkavimo Teatro gatvėje tvarkos pakeitimą padarytas faktines klaidas. Direktorius teisinosi, kad neįmanoma visų dokumentų perskaityti. Jis teigė, kad yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, ar nebuvo viršyti tarnybiniai įgaliojimai. Šiomis dienomis parkavimo tvarka čia vėl buvo pakeista: automobilius galima statyti tik taip, kaip ir buvo suprojektuota –  lygiagrečiai pastatams, o ne statmenai į juos.

8 Comments

  1. Cha

    Liekis sugalvojo mobingą? Budinas ar Kvederis?

    Reply
  2. Jo

    O Bastionų namų raiškos ir Tilto klausimas buvo svarstomas?

    Reply
  3. Vardas

    Kas negirdėjo – nebeišgirs! Youtube posėdžio įrašo nėra, nors turėtų būti prieinamas. Cenzūra?

    Reply
  4. Stebėtojas

    Jooo. . .Opozicijos klausimai nervina, nes nėra darbų, kuriais galėtum pasigirti. Tik žiniasklaidai gali pasakyti ką nori. O ji privalo spausdinti.

    Reply
  5. Kur demokratija

    Kodėl atskymus į klausimus skaito jau paruoštus? Kokia prasmė užduoti klausimus ir atsako jau su paruoštukais? Anksčiau per Tarybos posėdį uždavininėjo klausimus čia pat gyvai, o dabar su paruoštukais. Kokia čia demokratija.

    Reply
    • Neviltis

      Tai kad opozicija šią kadenciją labai silpna ir bedantė. Jie perskaito (kai kurie užsikirsdami net) parašytus klausimus, nusugeba kontraargumentuoti, replikuoti, perklausti, jei atsakantis į klausimą išsisuka nuo tiesaus aiškaus atsakymo. Atrodo beviltiškai. Visiškai beviltiškai.

  6. Laimonas Bogušas

    Meras sako, kad savo praktikoje neregėjo atvejo, kai rangovas samdomas be konkurso?
    Galiu priminti – sausio mėnesio tarybos posėdyje meras ir visa taryba vienbalsiai pritarė projektavimo rangovo parinkimui be jokio konkurso. Dovanai bus gauta kažkas – ledo arenos projektas, kuri projektuojama be užsakovo – miesto bendruomenės – užduoties, pritarimo ir t. t.
    Būkit veidmainiai, bet bent jau nelaikykite miesto visuomenės idiotais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This