Nebeliks Arimų gatvės (9)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-01

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio žvyruota gatvė yra sparčiai besivystančioje gyvenamųjų namų teritorijoje, tarp Dangės upės, Liepų, Pajūrio gatvių ir A13 kelio, vadinamo Palangos plentu.

„Kadangi specialiajame plane keičiasi Arimų gatvės forma, tad siūloma gatvės dalims suteikti – Eitkūnų g., Dovo Zauniaus g. ir Lazdynėlių g. gatvių pavadinimus”,- rašoma aiškinamajame rašte. 

Sprendimo projektas grindžiamas šios teritorijos specialiuoju planu ir ir Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos rekomendacija, priimta praėjusių metų birželį.

Girdavos gatvės pavadinimą siūloma keisti į Karaliaučiaus g. Girdavos gatvės pavadinimą siūloma priskirti kitai naujai suplanuotai gatvei arčiau magistralinio kelio A13. Mielaukių gatvės pavadinimas būtų suteiktas atkarpai iki pat Girdavos gatvės. O naujai suplanuotoms gatvėms siūlomi šie pavadinimai: Gumbinės, Įsruties, Kaukėnų, Pabėčių. Jie parinkti iš išnykusių Mažosios Lietuvos vietovardžių sąrašo. 

„Gatvės pavadinimo pakeitimas finansiškai labiau paveiks juridinius asmenis (ypač gyvenamųjų namų bendrijas), nes jų adresai gali būti fiksuoti pagal unikalų numerį arba tekstą, o keičiant adresą, reikės tą daryti ir įstatuose (todėl gali reikti įstatų pakeitimus fiksuoti pas notarą, gyvenamųjų namų bendrijoms – gyventojų fiziniuose susirinkimuose)”, – teigia sprendimo projekto teikėjai.

Arimų gatvėje šiuo metu yra apie 121 adresų objektas. Savivaldybė savo ruožtu turės išlaidų naujoms gatvių lentelėms pagaminti ir iškabinti.

Žymos: | | | |

Komentarai (9):

Atsakymai į “Nebeliks Arimų gatvės”: 9

  1. Vardas parašė:

    Komentaras *

  2. Vardas parašė:

    Kai gatvių pavadinimus apsprendžia miesto tarybos „intelektualai”, su kuriais meras galimai nežino ką daryti, kaip juos paprotinti, tai ir kaitalioja tuos pavadinimus. Vienas dalykas jau pasiektas, stambi veikėja, tarybos intelektualė sužinojo, kad muzikinis teatras ir koncertų salė yra ne tas pats abjektas. O Artojų gatvės pavadinimas yra miesto istorijo dalis.

  3. Blaivus parašė:

    As nesutinku buti ” isruties ” gatves gyventoju.

  4. Lina parašė:

    Kuo Janonis nusipelnė Lietuvai, Klaipėdai?
    Poetas revoliucionierius iš Biržų?
    Pasimirė 1917 m. ,tai ir niekuo nekaltas.
    Bet gražų Švyturio g.4 pavadinimą pakeitė į Janonio ir taškas.

  5. Čingačgukas parašė:

    Man tai įdomu ką naujoji miesto valdžia darys su Neries, janonio, giros ir kitų stalino saulės nešėjų gatvių pavadinimais? Kiek teko girdėti -jie palaiko vatinių liaudies masių įgeidžius.. Gal dar mąsto grąžint pvz., Lenino aikštės pavadinimą?🤣 Vatai būtų šventė ir balsai valdantiesiems artėjančiuose rinkimuose

    • V ir Gis parašė:

      Keisti žmonės tie indėnai- vietoj to, kad rūpintusi savo užgrobtų žemių grąžinimu,pergyvena dėl svemtimos valstybės gatvių pavadinimų.Okupantai visai galvelę susuko.

    • Čingačgukui parašė:

      Pagal protą ir pseudonimas, tavo galvelėje vata, kuri jau buvo kartą panaudota. Tikras čin čin

  6. Marijus parašė:

    Eilinė keturpėsčia poza prieš viarslinykus. Ir bandymas tos komisijos pasiridyti bent kiek reikalinga. Sugalvojat keisti – patys ir apmokat visas su tuom patiriamas GYVENTOJŲ išlaidas. Tiek statytijai, tiek savivaldybės tarnautojai, priimantys tokius sprendimus. IŠ SAVOS KISENĖS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai”

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This