Uosto direkcija išmokės 19,5 mln. eurų dividendų (1)

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-02

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija skelbia, kad pernai uždirbo 27,9 mln. eurų grynojo pelno ir už praėjusius metus valstybei išmokės 19,5 mln. eurų dividendų.

„Klaipėdos uostas išlieka svarbia Lietuvos ekonomikos dalimi. Nepaisant laikmečio iššūkių, Uosto direkcija sugeba įgyvendinti valstybės keliamus tikslus, vykdyti uosto plėtrą bei užtikrinti pelningumą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

2022 m. įmonės grynasis pelnas siekė 24,5 mln. eurų, iš kurių 14,23 mln. Eur konvertuota į Uosto direkcijos akcijas, keičiant teisinę formą iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę. Į valstybės biudžetą tuomet įmonė sumokėjo 7,67 mln. Eur dividendų.

Pernai Uosto direkcijos pajamos siekė 58,9 mln. eurų, tai yra beveik 2 mln. eurų mažiau nei 2022 m. Tačiau 2023 m. buvo paženklinti rekordinėmis investicijomis į infrastruktūros vystymą. Pernai investuota daugiau kaip 97,5 mln. eurų: iki 15,5 metro išgilintas uosto kanalas, rekonstruota daugiau kaip kilometras krantinių, atlikti kiti darbai.

2024–2027 m. į Klaipėdos uosto infrastruktūros vystymą suplanuota investuoti 234 mln. Eur. Du trečdalius investicijų numatoma skirti naujoms veikloms, naujam pajėgumui kurti, apie trečdalį – esamai infrastruktūrai palaikyti.

Žymos: | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Uosto direkcija išmokės 19,5 mln. eurų dividendų” komentarų : 1

  1. Darbuotojas parašė:

    „išmokės 19,5 mln. eurų dividendų”
    Tai kodėl žmonės varomi į prastovas , po 2 dienas per mėnesį „savo noru” ???????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Baigė Naujosios perkėlos krantinių rekonstrukciją

Uosto direkcija skelbia, kad užbaigta naujosios Smiltynės perkėlos naudojamų krantinių rekonstrukcija užtikrins efektyvesnį perkėlimą per marias bei dar didesnį keltų ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto direkcija reiškė nepagrįstas pretenzijas latviams 

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos kompanijos BMGS netinkamai vykdytų įsipareigojimų. Teismą ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Transportas

Pradedamos pietinio aplinkkelio projekto planavimo procedūros

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis pateikė Vyriausybės nutarimo projektą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This