Pirmą kartą vyks inžinerinių technologijų tarpinis patikrinimas  

ELTA
ELTA
2024-05-03

Penktadienį vyks pirmą kartą organizuojamas inžinerinių technologijų tarpinis patikrinimas. Jame ketina dalyvauti arti 200 vienuoliktokų, skelbia Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

NŠA duomenimis, inžinerinių technologijų tarpinio patikrinimo užduotį sudaro 15 pasirenkamojo atsakymo klausimų ir 3 struktūrinės užduotys. Per šį patikrinimą iš viso mokiniai galės surinkti 40 taškų, kurie bus įskaičiuojami į kitų metų inžinerinių technologijų brandos egzamino rezultatą. Patikrinimo trukmė – 90 min.

Tarpiniai patikrinimai vykdomi ir vertinami elektroniniu būdu. Mokiniai preliminarius rezultatus ekrane pamatys iškart, kai tik baigs atlikti tarpinio patikrinimo užduotį. Patvirtintą įvertinimą pateiks mokyklos, gavusios rezultatų protokolus.

Tarpiniai patikrinimai rengiami iš privalomų ir privalomai pasirenkamų dalykų. Dalyvauti dalyko tarpiniame patikrinime turi tie mokiniai, kurie mokosi šio dalyko. Mokiniai galės rinktis, ar įskaityti gautą vertinimą į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą, ar norės kitąmet laikyti visos apimties valstybinį brandos egzaminą.

ELTA primena, kad tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šiemet dalyvauja daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie buvo vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTOS turinį be ELTOS raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Tarpinių patikrinimų rezultatai į galutinį vertinimą galės būti įtraukti mokinių pageidavimu

Kritikos dėl skuboto tarpinių patikrinimų įgyvendinimo sulaukusi ir savo klaidas pripažinusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nutarė, kad šiemet ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

ELTA

Neigia spekuliacijas dėl matematikos egzamino panašumo į bandomąjį patikrinimą

Paskelbus matematikos brandos egzamino rezultatus, viešojoje erdvėje imta svarstyti, ar šių metų egzaminas nebuvo per lengvas, nes jį išlaikė 20 ...
2023-07-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

„Istorinės Klaipėdos pėdos“ pasklis po visos Lietuvos mokyklas

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui skirtas istorinis – edukacinis projektas „Istorinės Klaipėdos pėdos“ sulaukė dėmesio iš Švietimo, mokslo ir ...
2023-01-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This