Rinkimai: antrame ture susigrums G. Nausėda ir I. Šimonytė, balsų dėl dvigubos pilietybės nepakako (atnaujinta)

Fotoreportažai, Politika, Svarbu
Atvira Klaipėda, ELTA
2024-05-12

Pradėjus skaičiuoti balsus rinkimų apylinkėse, iškart pirmauti ėmė perrinkimo siekiantis Gitanas Nausėda. Kurį laiką premjerė Ingrida Šimonytė buvo tik ketvirta, antroje vietoje įsitaisius Remigijui Žemaitaičiui, o trečioje – Ignui Vėgėlei, bet situacija ėmė keistis, pasirodžius pirmiesiems rezultatams iš didžiųjų miestų apylinkių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius visose 1895-iose apylinkės, G. Nausėda surinko 44,19 proc. rinkėjų balsų, antroje vietoje – konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė su 19,78 proc. rinkėjų palaikymu. Jie, kaip ir 2019 m., susigrums antrajame ir rinkimų ture po dviejų savaičių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Į politiką pasukęs advokatas Ignas Vėgėlė liko trečioje vietoje, sulaukęs 12,37 proc. palaikymo, eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis – 9,27 proc., gydytojas Eduardas Vaitkus – 7,32 proc., Laisvės partijos kandidatas Dainius Žalimas – 3,54 proc., Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis – 1,38 proc., Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Giedrimas Jeglinskas – 1,36 proc.

Klaipėdos mieste pirmas trejetukas atrodo taip pat, o prorusiškais pareiškimais pasižymėjęs E. Vaitkus čia aplenkė R. Žemaitaitį – atitinkamai 11,83 ir 8,69 proc. balsų.

Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Referendume dalyvavo 59,02 proc. rinkėjų. Konstitucijos pataisai dėl dvigubos pilietybės pritarė 73,94 proc. rinkėjų – 1 014 304, tačiau tokio balsų skaičiaus nepakako. Tam, kad pakeitimai būtų priimti, būtina, jog siūlymą palaikytų daugiau kaip pusė rinkimų teisę turinčių gyventojų – ne mažiau kaip 1 216 469.

Prieš Konstitucijos pakeitimą šįkart balsavo 357 421 rinkėjas.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma įteisinti internetinį balsavimą referendumuose

Po nesėkmingo referendumo dėl dvigubos pilietybės, siekiant padidinti rinkėjų aktyvumą ir modernizuoti rinkimų sistemą, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys neringiškis Andrius Bagdonas ...
2024-07-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

VRK patvirtino galutinius prezidento rinkimų rezultatus: piktintasi kai kurių stebėtojų veiksmais

Šeštadienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinius prezidento rinkimų rezultatus. Tvirtinant rezultatus, kartu buvo aptarti įvairūs II rinkimų ture ...
2024-06-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Intriga neįvyko: Gitanas Nausėda dar penkeriems metams grįžta į Daukanto aikštę

Kaip dauguma ir prognozavo, antrasis prezidento rinkimų turas didesnės intrigos į politinę šalies padangę neįnešė: dabartinis šalies vadovas į antrąją ...
2024-05-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This