Kontrabandinės cigaretės iš Klaipėdos nuvedė į Švenčionėlius

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-15

Pasieniečiai praneša, kad praėjusį antradienį Klaipėdoje, šalia autobusų stoties, jų Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrino 58-erių klaipėdietį. Vyro turėtuose lagaminuose pasieniečiai aptiko 1 700 pakelių įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Pareigūnai nedelsdami atliko kratą sulaikytojo namuose. Ten rasta 3 030 pakelių skirtingų pavadinimų rūkalų su baltarusiškomis banderolėmis bei 200 pakelių cigarečių „Rothmans Royals“ su Ukrainos akcizo ženklais.

Tęsdami tyrimą, ketvirtadienį pasieniečiai atliko kratą kito 69-erių klaipėdiečio namuose ir ten aptiko 2 084 pakelius įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ir be jų.

Tęsiant procesinius veiksmus tą patį ketvirtadienį pareigūnai atliko kratas 61-erių Švenčionėlių gyventojui priklausančiuose pastatuose Vilniuje ir Švenčionėliuose. Pastarajame miestelyje pasieniečiai dar patikrino greta pastatų stovėjusius automobilius „Opel Insignia“ ir „Opel Zafira“. Per kratas rasti 2 945 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ir be jų.

Iš viso pasieniečiai perėmė 9 959 pakelius kontrabandinių cigarečių. Jų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 41 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Du sulaikyti klaipėdiečiai ir Švenčionėlių gyventojas po apklausų paleisti, skyrus jiems kardomąsias priemones – rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Institucijos apie galimą šešėlį rūkalų rinkoje pakėlus akcizus: drastiškai augti neturėtų

Seimui ketvirtadienį priėmus Gynybos fondo projektą, į kurį įtraukta didesnio akcizo tabakui dedamoji, atsakingos institucijos įžvelgia galimybę augti šešėliui prekybos ...
2024-06-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis kontrabandininkas įpročių nekeičia

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, jau pernai baustą už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šįkart savo namuose ir pagalbinėse patalpose jis ...
2024-03-27
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This