Už išpuolį mačete – areštas 

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-15

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nuosprendžiu anksčiau teistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad bare švaistėsi mačete.

Nustatyta, jog pernai rugsėjo 15 d. Ilja Chafizov, atėjęs prie baro, priėjo lauke prie staliuko sėdėjusio vyro ir papurškė ašarinėmis dujomis. Vėliau nubėgo paskui minėtą vyrą į barą ir su juo susigrūmė, prirėmęs jį mačete. Kitam baro lankytojui mėginant iš nugaros atitraukti, I. Chafizov mačete jam nežymiai sutrikdė sveikatą.

Anot teismo pranešimo, tokiu būdu kaltinamasis viešoje vietoje savo įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Vyras pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl tokio elgesio. Teigė, kad konfliktas įvyko dėl ankstesnių nesutarimų su vyru, kuris socialiniame tinkle paviešino jo nuotrauką bei parašė, kad sumokės tam, kas jį suras.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog šį nusikaltimą vyras padarė lygtinio paleidimo metu, buvo anksčiau ne kartą teistas už įvairias smurtinio pobūdžio veikas realiomis laisvės atėmimo bausmėmis. Tai, anot teismo, rodo, kad kaltinamasis iš ankstesnių teistumų išvadų nedaro ir tokiu savo elgesiu demonstruoja aiškų nenorą laikytis įstatymų bei gyventi dorai ir sąžiningai. Teismas kaltinamajam skyrė galutinę 34 parų arešto bausmę.

Nuosprendžiu nuspręsta nukentėjusiojo pareikštą civilinį ieškinį dėl 1000 Eur neturtinės žalos atlyginimo tenkinti iš dalies ir jo naudai iš kaltinamojo priteisti 400 Eur neturtinės žalos atlyginimą. Klaipėdos teritorinės ligonių kasos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus civilinius ieškinius dėl 58,24 Eur ir 279,71 Eur turtinės žalos atlyginimo patenkinti visiškai.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Mačete besišvaistęs klaipėdietis prieš teismą stos jau kitą savaitę

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai praneša pradedantys nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau ne kartą teistas klaipėdietis kaltinamas tuo, kad ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bare mačete švaistęsis recidyvistas vėl keliaus į teismą

Klaipėdos apylinkės prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą anksčiau teistas 28-erių klaipėdietis kaltinamas dėl vandališko ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bare pavogė kuprinę su 12,5 tūkst. eurų

Į Klaipėdos policiją kreipėsi 28 metų moteris, netekusi stambios pinigų sumos. Jos teigimu, penktadienio naktį apie 3.30 val. Klaipėdoje, Taikos ...
2023-10-29
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This