Naftininkai perka katerį su vieta kulkosvaidžiui

Uostas ir jūra
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-17

Valstybės valdoma AB „KN Energies” (buvusi „Klaipėdos nafta”) rengiasi pirkti katerį su jo transportavimo priekaba. Be kitos įrangos, valstybės valdoma bendrovė pageidauja, kad „katerio priekinėje dalyje ant denio įrengtas tvirtinimo mechanizmas leidžiantis pritvirtinti ginklą M2 HB QCB (50 cal.)”

Ieškoma 8-10 metrų ilgio, ne daugiau 2700 kg svorio ir ne mažiau 6 žmones galinčio gabenti  katerio, iš kurio kabinos matymas – ne mažiau 360 laipsnių. Kateris bus paženklintas Viešojo saugumo tarnybos logotipais.

Kateryje turi būti du varikliai, vieno jų galia – ne mažiau 200 AG. Jo greitis su pilnu kuro baku ir dviem žmonėmis turi siekti ne mažiau 36 mazgų. Kateryje reikalinga įranga, skirta pastebėti objektus tamsiu paros metu.

Ginklo tvirtinimo mechanizmas turi leisti ginklui suktis ne mažiau 180 laipsnių kampu ir leisti ginklu taikytis aukštyn ir žemyn.

Viešojo saugumo tarnyba dar 2014 m. pasirašė sutartį su „Klaipėdos nafta“, pagal kurią įsipareigojo užtikrinti suskystintųjų gamtinių dujų terminalo apsaugą. Tada skelbta, kad šį terminalą nuo įvairių vidaus ir išorės pavojų nepertraukiamai keliomis pamainomis per parą saugos 50 profesionalų.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Savivaldybė pagaliau perka oro kokybės stebėjimo stoteles

Nors kai  kurie politikai giriasi, kad Klaipėdos oro tarša jau yra sutramdyta, savivaldybė perka automatinės (stacionarios) aplinkos oro kokybės stebėjimo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

„Independence“ aprūpins jungtimi su elektros tinklais

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, aprūpinantį visą Lietuvą ir kaimynines šalis gamtinėmis dujomis, AB „KN Energies“ suplanavo nutiesti ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Naftininkai susirūpino „aukštesniu saugos kultūros lygiu”

„Saugos kultūros lygio įvertinimo, audito ir gerintinų sričių identifikavimo paslauga. Saugos strategijos 2030 metams parengimas ir strategijos įgyvendinimo plano parengimas”, ...
2024-07-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This