Žuvies dienos įsibėgėja: laukia rekordas ir laivų paradas

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-18

Šeštadienį Klaipėdoje tęsiasi nauja vasaros sezono pasitikimo šventė – Žuvies dienos.

Senamiesčio gatvelėse ir dalyje Teatro aikštės iki sekmadienio pavakarės yra įsikūrę skanėstų ir amatų mugės dalyviai. Šventės režisierius Karolis Pronckus sako, kad susiorientuoti, kas ir kur, šįkart neturėtų būti sudėtinga: žuvies ir jos gaminių reikia dairytis Žvejų gatvėje, mėsos – Mėsininkų, kepinių – Kepėjų, Kalvių ir Kurpių gatvėse bei Teatro aikštėje – amatininkų darbų. Mugė senamiesčio erdvėse šurmuliuos nuo penktadienio ryto iki sekmadienio pavakarės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šeštadienio rytą šviežios žuvies į miestą turėtų atplukdyti Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos žvejai. Jų laimikiu bus prekiaujama Dangės krantinėje priešais laivą „Sūduvis“ nuo 9 iki 11 val.

Žvejų garbei pavadintoje gatvėje reikėtų ieškoti ir šios bendruomenės atstovų paruoštų net dviejų rūšių žuvienių (viena virta iš šamo, kita – iš skirtingų žuvų). Čia bus galima pabandyti patiems išsikepti žuvies kepsnelius ant žarijų.

Šventės „vinis“ – rekordinio, ilgiausio žuvies kepsnio kepimo ant iešmo procesas – prasidės vidurdienį. Šiam iššūkiui ryžosi neseniai susikūrusi Klaipėdos restoranų ir viešbučių asociacija. Žvejų gatvėje bus išrikiuota ilga kepsninių eilė, ant specialiai šia reikalui pagaminto iešmo bus suverta priekrantės žvejų dovanota žuvis – perpelės ir žiobriai. Kepimui ant žarijų iš anksto bus paruošta apie 120 kg žuvies. Prognozuojama, kad kepsnys bus matuojamas ir ragaujamas apie 14 val. Rekordo fiksavimo veiksme planuoja dalyvauti ir knygų apie maisto ruošimą autorė, kulinarinių TV laidų vedėja Beata Nicholson.

Senamiesčio erdvėse šeštadienį netrūks Gatvės muzikos dienų dalyvių, o Teatro aikštėje koncentruosis pramogos vaikams ir net suplanuotas Vaikų rankdarbių bei suvenyrų turgelis. Čia šeštadienį iki vėlumos akį džiugins ir gaivą teiks šokantis bei muzikuojantis fontanas–akvariumas.

Daug jūrinio veiksmo Kruizinių laivų terminale priplanavę ir Klaipėdos laivų parado organizatoriai: nuo atvirų laivų denių iki iškilmingų priesaikų ceremonialų.

Šeštadienio renginių programą praturtins Tarptautinės muziejų dienos iniciatyvos, vyksiančios miesto muziejuose, o kulminacinę emociją kurs veiksmas Kuršių mariose – šokantys laivai, naktinis iliuminuotų laivų paradas bei fejerverkas.

Laivų parado renginiams marių pusėje nusitęsiant į vėlyvą vakarą, iki 22.30 val. ilginamas viešojo transporto darbo laikas. Naktį į pietinius miegamuosius rajonus žiūrovus iš renginio parveš proginio 88-ojo maršruto autobusai. Laikinieji 8 ir 88 maršrutų grafikai paskelbti čia.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Žuvies dienų kepsnys pripažintas Lietuvos rekordu

Agentūra „Rekordų akademija“, įvertinusi pateiktą vaizdo medžiagą ir stebėtojų liudijimus, įregistravo gegužės 19-ąją Klaipėdoje pasiektą rekordą. Žvejų rūmų drauge su ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Prasidėjo Žuvies dienos: veikia mugė, „Meridianas“ pakėlė naujas bures

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo visą savaitgalį truksiantys renginiai, pavadinti Žuvies dienomis. Iki sekmadienio pavakarės senamiesčio gatvėse šurmuliuos mugė. Šventės režisierius Karolis ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Transportas

Savaitgalį Klaipėdoje teks važiuoti kitaip

Dėl gegužės 17– 19 dienomis vyksiančių „Žuvies dienų“ renginių miesto centre ir senamiestyje keisis eismo organizavimo tvarka. Naktį į penktadienį ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This