Griaus avarinius pastatus, stulpus ir tualeto likučius

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-20

Savivaldybė rengiasi šiek tiek išvalyti Klaipėdą nuo jai pačiai priklausančių ir šeimininko neturinčių keliolikos apleistų objektų, kurie yra avarinės būklės, kelia grėsmę žmonėms ir darko miesto estetinį vaizdą. Šiems darbams numatyta skirti beveik 70 tūkstančių eurų ir juos numatoma baigti dar šiemet.

Numatyta griauti 1973 m. iškilusį pagalbinio ūkio paskirties pastatą Baltijos pr. 77. Tai yra kiemo rūsys, jo užstatytas plotas 37 kv. m.

Kris ir gelžbetoniniai stulpai bei konstrukcija, esantys šalia Bangų g. ir Mokyklos g. sankirtos. Duomenų apie jų nuosavybės teises nėra, objektai yra  pastatyti nesuformuotame žemės sklype. Toks pat likimas laukia ir gelžbetoninių stulpų, metalinės konstrukcijos, esančios šalia  namų Baltijos pr. 107 ir 111.

Lauko aikštelėje esantis inventorius šalia pastatų Baltijos pr. 11, 11A yra, susidėvėjęs, todėl irgi bus griaunamas. Duomenų apie jo  nuosavybės teises savivaldybė nerado. Teigiama, kad lauko sporto aikštelės inventorius darko miesto vaizdą bei kelia pavojų žmonių gyvybei, sveikatai. Kaip ir tvoros kolonos, esančios šalia Galinio Pylimo g. 7.

Šalia namo Vingio g. 14B esantis apleistas statinys yra nenaudojamas. Duomenų apie nuosavybės teisės įregistravimą nėra, tad jis irgi bus griaunamas.

Tvora, įrengta tarp pastatų, esančių Tilžės g. 48 ir 52, jau beveik nugriauta. Ji šliejasi prie pastatų išorinių sienų. Plytų mūro tvoros vidurinė dalis sugriuvusi, skardiniai tvoros elementai deformuoti, vietomis nukritę. Likęs plytų mūras kraštuose išlavėjęs, pavojingai pasviręs.

Savivaldybei nuosavybės teise priklausančio 80 kv. m viešojo tualeto, Girulių pl. 9, praktiškai nebėra. Paskelbtuose dokumentuose rašoma, kad jis yra nenaudojamas, apleistas, nusidėvėjęs, likę tik statinio pamatų ir grindų gelžbetoninės konstrukcijos. Jos daugelyje paviršių nutrupėjusios, apsamanojusios, apaugusios įvairiais augalais.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This