Mirė žurnalistė Gražina Juodytė, laidotuvės ketvirtadienį (atnaujinta) (2)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-20

Portalas ve.lt praneša, jog mirė klaipėdietė žurnalistė Gražina Juodytė. Šį balandį jai sukako 78 metai.

Praėjusią vasarą per miesto gimtadienį G. Juodytei buvo įteiktas mero apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus. Martyno Vainoriaus nuotr.

G. Juodytė buvo ilgametė dienraščių „Klaipėda” ir „Vakarų ekspresas” žurnalistė.

Ji turėjo išskirtinę rašymo manierą bei stilių ir per ilgą žurnalistinę karjerą parašė daugybę straipsnių, pakalbino šimtus įvairių profesijų žmonių.

Net ir sulaukusi garbingo amžiaus Gražina nestokojo energijos, jaunatviško polėkio, humoro. Kol sveikata leido, kolegė buvo aktyvi Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus narė.

Ko gero, reikšmingiausiu G. Juodytės kūrybiniu palikimu galima laikyti keturias jos išleistas autorines knygas, vadinamąsias „Klaipėdos akvareles” – šiuolaikiškus, publicistinio-istorinio stiliaus pasakojimus, kuriuose įamžinti iki mūsų dienų išlikę uostamiesčio pastatai bei juose gyvenę ar iki šiol tebegyvenantys žmonės su jų nepakartojamomis gyvenimo istorijomis.

Už pirmąją „Klaipėdos akvarelių” knygą 2010 m. G. Juodytė pelnė prestižiškiausia laikomą Lietuvos žurnalistų sąjungos Vinco Kudirkos premiją.

„Gyvenimas – sūpynės, amerikietiški kalneliai, žirgas, jei sugebėjai ant jo užsikabaroti. Iš savo metų aukštumėlės, manau – svarbiausia neišdribti. O dar svarbiau – neturėti baimės vėl ropštis į sėdynę, galbūt ir nebe į tą pačią, bet ropštis“, – po savo 78-ojo gimtadienio šį balandį rašė G. Juodytė.

Šeimos taip ir nesukūrusi bei atžalų nesusilaukusi Gražina prieš keletą metų atviravo, jog tik senatvėje suprato, „kad šeima iš tiesų vertybė“.

„Tikra uostamiesčio metraštininkė, visa širdimi Klaipėdai ištikima garbi miestietė, tarnavusi jai iš visos širdies nenuilstamai ir daugelį metų“, – taip apie Gražiną atsiliepė buvęs ilgametis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Klaipėda neteko vienos talentingiausios žurnalistės Gražinos Juodytės. G. Juodytę pamenu kaip žmogų, kuris nuoširdžiai mylėjo Klaipėdą ir apie ją rašė. Užuojauta Klaipėdos žurnalistų bendruomenei bei artimiesiems netekus iškilios asmenybės, garsios žurnalistės bei žmogaus su atvira širdimi“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo dabartinis miesto meras Arvydas Vaitkus.

INFORMACIJA

Atsisveikinti su G. Juodyte bus galima gegužės 22 d., trečiadienį, nuo 12 val. Klaipėdos Šv. Kazimiero laidojimo namuose.

Šv. mišios – gegužės 23 d., ketvirtadienį, 11 val., Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

12 val. velionė bus išlydima į Lėbartų kapines.

Žymos: | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Mirė žurnalistė Gražina Juodytė, laidotuvės ketvirtadienį (atnaujinta)”: 2

  1. Rasa parašė:

    Tiek daug žmonių, skaitytojų eina atsisveikinti. Atėjo ir meras, jo komanda. Meras jau pažadėjo, kad Gražina mieste bus įamžinta išskirtinai…O kokią nuostabią pievos ir lauko gėlių kompoziciją sukūtė floristas, Jai ypatingai artimas Sigitas Kaminskas! Į pievą šiandien nugulusi Gražinos palaikų urna jau ryt ryte atsidurs Šv, Pranciškaus Asyžiečio Onkologijos centre… Gražina buvo nuolatinė centro statybos, Vilies bėgimų metraštininkė. A Atviros Klaipėdos pottalo” banginiai” – Palmira ir Martynas- ilgamečiai Juodytės kolegos.

  2. Klaipediete parašė:

    Nuoširdi užuojauta artimiesiems ir pazinojusiems!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos šimtukininkams įteiktos premijos

Klaipėdos abiturientus, sėkmingiausiai išlaikiusius valstybinius brandos, tarptautinio bakalaureato bei tarptautinius užsienio kalbos egzaminus, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pakvietė į simbolinį ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This