Paryžiaus komunos gatvę suremontuos iki Kalėdų?

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-22

„Yra nusiteikimas dar šiais metais pabaigti”, – taip optimistiškai apie Paryžiaus komunos gatvės kapitalinį remontą, kuris dar nėra pradėtas, trečiadienį vykusio Eismo saugumo komisijos posėdžio metu kalbėjo jos pirmininkas, Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas. Ši komisija trumpai aptarė klausimą dėl eismo organizavimo tvarkos tuo metu, kai gatvė bus remontuojama.

Pasak vienos iš daugiausiai konkursų Klaipėdoje laiminčios UAB „Plungės lagūna“ atstovo, Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo darbus ketinama pradėti birželio 1 dieną. Nors visam projektui įgyvendinti pagal sutartį su savivaldybe yra skirti dveji metai, jis taip pat neatmetė galimybės pagrindinius darbus juo baigti dar šiemet.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš pradžių transporto eismas nebus ribojamas – vyks tik paruošiamieji darbai. Kelininkai žadėjo, kad visiškai riboti eismą stengsis tik trumpai, o kai tik bus išlietas asfalto sluoksnis jį vėl atnaujins.

Darbai vyks dviem etapais. Per pirmąjį bus atnaujinama gatvės atkarpa nuo Šilutės plento ir iki Malūno Tvenkinio (anksčiau vadintos Komunarų) gatvės. Jis užtruks apie tris mėnesius. Tuo metu šia atkarpa eismas bus vienpusis – nuo Šilutės plento link Taikos prospekto.

Vėliau bus imtasi likusios gatvės dalies tarp Rumpiškės ir Ryšininkų gatvės ir toliau Taikos prospekto link. Kelininkai sako, kad darbuojantis čia iš pradžių eismo visiškai neuždarys – išardys pėsčiųjų taką, juo ir bus laikinai paleistas transporto eismas, o pėstiesiems nutiestas takas per pievą.

Parengta ir informacinė schema, kaip transportui judėti per gyvenamųjų namų kiemus. Tačiau policija atkreipė dėmesį, kad šią schemą reikia derinti su kiemų ir įmonių savininkais. Taip pat pasiūlė schemoje vietoj eismą draudžiančių kelio ženklų naudoti ženklus, kurie įspėja apie galimas spūstis.

Savivaldybės ir UAB „Plungės lagūna“ sutarties vertė – 2,5 mln. eurų. Paprašytas patikslinti (Eismo saugumo komisijos posėdis internete buvo transliuojamas su trikdžiais), ar tikrai šios gatvės remontą norima užbaigti dar šiemet, A. Kamarauskas pakartojo: „Yra toks noras arba bent 80-90 procentų”.

1970 m. nutiesta Paryžiaus komunos gatvė jungia Taikos prospektą ir Šilutės plentą. Šiuo metu dangos būklė yra bloga: asfalte yra plyšių, provėžų ir kitų defektų, šaligatviai nelygūs, susibangavę, gatvėje įrengti lietaus surinkimo šulinių dangčiai susmegę. Remontuojamo ruožo ilgis – 1,08 km. Įgyvenant projektą bus sutvarkyta ir sankryža su Malūno Tvenkinio gatve – įvertinus įtaką eismo saugumui pasirinktas žiedinės sankryžos sprendinys.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This