Vyriausybė palaimino Klaipėdos pietinio aplinkkelio projektavimo darbus (1)

Transportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-22

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog pradedamas rengti Klaipėdos pietinio aplinkkelio susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planas. Tam trečiadienį savo posėdyje pritarė Vyriausybė.

Pietinis aplinkkelis sujungs Klaipėdos miesto gatvių tinklą ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritoriją su valstybinės reikšmės krašto keliu Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, o per jį – ir su kitais transeuropinio tinklo keliais.

Jūrininkų pr. Palmiros Martinkienės nuotr.

Klaipėdos pietinio aplinkkelio 6,8 km ilgio kelio ruožas patenka į Rytų–Vakarų transporto koridoriaus Lietuvoje ruožų sąrašą ir priskiriamas ypatingos valstybinės svarbos projektui.

Inžinerinės infrastruktūros vystymo plane bus numatytas inžinerinės infrastruktūros objektų išdėstymas, jų bei gretimų teritorijų naudojimo ir apsaugos priemonės. Šio plano sprendinių įgyvendinimo stebėseną vykdys Susisiekimo ministerija.

Klaipėdos pietinio aplinkkelio statybos projektui įgyvendinti ketinama pasitelkti viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) modelį. Šiuo metu AB ,,Via Lietuva“ atlieka parengiamuosius darbus, pradėtos konsultacijos su rinkos dalyviais dėl galimybių parengti investicijų projektą.

Sprendimas dėl šio projekto įgyvendinimo VPSP būdu būtų priimtas tik parengus investicijų projektą, kuriame galimos alternatyvos būtų įvertintos ir pagrįstos remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros nustatytais analizės metodais, įtraukiant ir kitus būtinus elementus (finansinė analizė, finansiniai rodikliai, socialinė-ekonominė nauda ir pan.). 

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Vyriausybė palaimino Klaipėdos pietinio aplinkkelio projektavimo darbus” komentarų : 1

  1. Anonimas parašė:

    Tai vistiek kam ta nauja estakada kai šis kelias turėjo būti prioritetinis miesto gyventojų atžvilgiu. Padidinote tarša mieste?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos valstybinė kolegija koncentruosis Bijūnų gatvėje

Klaipėdos valstybinė kolegija ruošiasi modernizuoti infrastruktūrą. Vienoje miesto vietoje sukoncentruota ir atnaujinta studijų ir mokslo bazė esą leis paspartinti studijų ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

ELTA

Vyriausybė nutarė pakeisti kompensacijos už pasinaudojimą žeme tvarką

Trečiadienį Vyriausybė nutarė keisti kompensacijos už pasinaudojimą žeme tvarką ir suvienodinant nutarimo sąlygas su nuo 2024 m. sausio 1 d. ...
2024-06-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This