Muzikiniame teatre – nepatogios sėdimos vietos (12)

Mums rašo
MS
2024-05-27

Praėjusį savaitgalį apsilankiau rekonstruotame Klaipėdos muzikiniame teatre. Bendras įspūdis labai geras.

Sutvarkytos bendros erdvės, įdomūs dizaino sprendimai. Labai patiko pats spektaklis, puikūs artistai, geras garsas, įdomūs technologiniai sprendimai, ekranuose galime matyti dalių pavadinimus ir autorius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visgi patirtį labai sugadino nepatogios sėdimos vietos, tiksliau labai mažai vietos kojoms. Sėdėjome balkone pirmoje eilėje.

Pirmiausia krito į akis, kad nėra vietos praeiti link tolimesnių vietų, būtina atsistoti, jei kas norėtų praeiti. Prisėdus iškart pasidarė akivaizdu, kad vietos kojoms visai nėra. Viso pasirodymo metu reikėjo ieškoti patogios pozicijos, kad išsėdėtum.

Liūdna, kad naujas statinys, suprojektuotas pagal naujausius reikalavimus, tačiau su taip neapgalvotu sprendimu tam, kas salėje turėtų būti svarbiausias – žiūrovui.

Rubrikoje „Mums rašo“ skelbiamos skaitytojų nuomonės

Žymos:

Komentarai (12):

Atsakymų į “Muzikiniame teatre – nepatogios sėdimos vietos”: 12

  1. Viola da Gamba parašė:

    Akustika pasakiška. Dar tokios geros neteko patirti. Unikumas. Dekorui panaudotas molis ne tik puikiai šiuolaikiškai atrodo, bet ir yra labai lietuviškas. Nuostabus rankų darbo teatras!!! Turėtume didžiuotis ir džiaugtis. Esu pastebėjusi keletą dalykų, kurie atrodo keistai net lyginant su buvusio Muzikinio teatro erdvėmis. Erdvių neliko…viskas labai suspausta. Atrodo, kad architektai nežino teatro specifikos – čia VIENU METU susirenka visi, kurie tądien nusipirko bilietus. Jiems nėra kur dėtis iki patikrins bilietus. Jie nežino eiti atgal ar stumti priekyje esančius, nes už nugaros sparčiai sukasi durų suktukas vis įleisdamas naujus žiūrovus. Grūstis. Rūbinė per maža ir per siaura – vėl grūstis. Praėjimas į dešinę Parterio pusę – paslėptas kažkur toli už kažkokių durų ir dar pataikyti reikia… Kitas įėjimas į prterį yra taip užmaskuotas, kad panašesnis į landą… Nepatiko man ir tai, kad Parteryje, nuostabioje salėje laiptai be turėklų. Tarsi teatras būtų skirtas tik jaunimui, o vyresni turi eiti su palyda. Mačiau kaip ne vienas senesnis žiūrovas grabinėjosi už sienų arba krėslų atramų. Teatre tai nei šis, nei tas. Apie ankštumą kojoms atsisėdus, jau rašė ir kiti žmonės, Tikrai taip. Išvadoje – senasis teatras buvo daug geriau suplanuotas, daug patogesnis, ir tinkamesnis visokio amžiaus žmonėms.

  2. Ar tikrai taip blogai?? parašė:

    Kojoms mazoka vietos, bet sėdynės superinės ir ekranai priešais vertimui. O sales sienu grožis! Yra kuo džiaugtis!!

  3. Brokdariai parašė:

    Visi nesklanndumai, brokas išlys po metų , kitų. Klaipėdiečiai turi „patirties”, tai ir Jono kalnelis su ištrupėjusiais ale laiptais , ale amfiteatru, betoniniais paviršiais be žalumos, be jokios dvasios, tai ir Dangės skveras, su stikliniais Rubiko kubikais neveikiančiu ir neveiksiančiu „grojančiu” fontanu. Gal kažkieno kišenėje ir groja otkatai už totalų broką, brokdarių miestas. Nesvarbu, kokia ministerija kuruoja tą ar kitą pastatą, objektą, Klaipėda – ypatingas miestas čia tvyro Masiulio fylingas., dovanėlės, paskolėlės brenždio dėžutėse..

  4. To Joris parašė:

    O prie ko čia La Scala ? Jeigu vieni įdijotai blogai padarė, tai visi turi tai pakartoti ? Iš klaidų reikia mokytis, o ne jas daryti toliau. Mandras kol jaunas, o kai ateis senatvė pamatysi pats.

    • Idiotui parašė:

      Bet sakiniai tik trys, o klaidos net penkios. Panašu, kad klaidos- ištikimos tamstos gyvenimo palydovės ir nepanašu, kad jų nedarytum. Šių kėdžių neišbandžiau, bet iš artimųjų, pabuvojusių čia, tokių nusiskundimų negirdėjau. O norint prikibt, ir prie stulpo mažiausiai triskart gali…

  5. Joris parašė:

    Aimanuojantiems tuomet siūlau į La Scalą- už bilietą sumokėsite 200 eurų ir gausite taburetę be jokių atlošų, tiesa, už 250 pinigėlių gausite kėdę su atlošu, vietos nei kojoms, nei kojytėms tikrai ne per daug, jei sumokėsite mažiau, gausite jau didžiausią taburetę no view zonoje, jei su kaulais ir nugara gerai, tas 5 su puse valandų galėsite ant taburečių ar stovintys vadinamose kabinose menu grožėtis.

    • Absurdas parašė:

      lyginti galima su visokiais teatrais: ir kur dar blogiau , ir kur dar geriau…Bet tai juk naujas pastatas ir normatyvai jau kiti, nei praėjusių amžių 🙂

    • T parašė:

      Ryškiai nesat buvęs, kad tokias nesąmones rašot. Klaipėdos muzikinis su aibę problemų ir didžiausios iš jų tai vietos kojoms trūkumas ir rūbinės! Foje irgi neapskaičiuota tiek lankytojų. O tai, kad repeticijų salės sukištos po žeme, niekis, savi ištvers.

  6. Žiūrovas parašė:

    Visiška tiesa, tą patį supratau, kai atsisėdau. Kodėl neįvertino šito?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This