Kultūros ir meno projektų finansavimas – pagal sovietmečio tradicijas?* (1)

Spyglys
Spyglys
2024-06-05

Kultūros skyriaus vedėjas Užriesta Nosis nesiteikė dalyvauti savivaldybės Kontrolės komiteto posėdyje, nes, pasak šio komiteto pirmininko Ugniaus Radvilos, „šiuo metu yra pas merą – sprendžia klausimą dėl dalinio kultūros finansavimo paraiškų vertinimo, tai turbūt popietė bus ilga, su diskusijom”.

Iš šio Ugniaus pranešimo aišku, kad vedėjas tikriausiai ištikimo šunelio poza klausė nurodymų, kurią meno ar kultūros instituciją reikia finansuoti, o kuriai – neduoti nė cento ir jokių diskusijų!!! Atrodo, kad tokia kultūros finansavimo praktika yra tobulai nukopijuota nuo sovietmečio analogų: tuomet kultūros finansavimo klausimus vienašališkai spręsdavo vietos Komunistų partijos sekretorius.

O Kultūros skyriaus vedėjui, išties, derėjo dalyvauti Kontrolės komiteto posėdyje. Nes čia daugiausiai kritikos strėlių dėl pažeidimų naudojant kultūros ir meno projektams skirtas lėšas po Kontrolės ir audito tarnyba atliko jų panaudojimo vertinimo audito krito būtent į savivaldybės Kultūros skyriaus rūtų darželį.

Komiteto nariai taikliai pastebėjo, kad meras pernai tą rūtų darželį taip išravėjo, kad jau nebebuvo ir kam dirbi – likę du žmonės turėjo priimti, analizuoti, vertinti per šimtą projektų. O vėliau – ir kontroliuoti jų įgyvendinimo buhalterijas bei biurokratinę tvarką. Ką bekalbėti apie kitus kasdieninius darbus.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Kultūros ir meno projektų finansavimas – pagal sovietmečio tradicijas?*” komentarų : 1

  1. Ne kultūros žmogus parašė:

    Gavo nurodymus finansuoti perbegėlio socdemo Grubliausko džiazo festivalį. Kam tas paraiškų cirkas, jei viskas buvo nuspręsta. Tik tokiu būdu meras kaip reikiant prašiko savo reputacija! Šitą tikrai atsiminsime!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This