Išankstinis Europarlamento rinkimų balsavimas baigėsi: klaipėdiečiai tarp didmiesčių – pasyviausi (1)

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-06

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad per tris išankstinio balsavimo dienas rinkdami Europos Parlamento narius iš viso balsavo 88,8 tūkstančių rinkėjų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Preliminariais VRK duomenimis, iki ketvirtadienio 20 val. rinkėjų aktyvumas pasiekė beveik 3,7 proc. nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus. Dar laukiama duomenų iš komisijų, kurie organizavo balsavimą ligoninėse, slaugos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose ir bausmių atlikimo vietose. Todėl galutinis per tris dienas iš anksto balsavusių rinkėjų skaičius dar bus tikslinamas.

Didžiausią aktyvumą balsuodami tradiciškai rodė Neringos savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Savo balsą jau atidavė beveik 12 proc. neringiškių. Tarp aktyviausių – ir Palangos miestas, kur balsavo 5,9 proc. rinkėjų.

Iš didžiųjų miestų vangiausi buvo klaipėdiečiai. 121 tūkst. rinkėjų turinčiame uostamiestyje balsavo kiek per 2 proc. rinkėjų. Tarp pasyviausiai balsavusiųjų – Kretingos rajono rinkėjai.

Birželio 7-8 dienomis rinkimų komisijos lankys rinkėjus namuose. Šiuose rinkimuose balsavimo namuose teise nusprendė pasinaudoti beveik 90 tūkst. rinkėjų. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės bei rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Birželio 9 d. (sekmadienis) yra pagrindinė rinkimų į Europos Parlamentą diena. Rinkimų apylinkės duris atvers 7 val. ir dirbs iki 20 val..

Rinkimų sekmadienį balsuoti renkant europarlamentarus bus galima bet kurioje rinkimų apylinkėje, iš viso – 1895 vietose visoje Lietuvoje. VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Sekmadienį rinkimų rezultatai VRK svetainėje bus pradėti publikuoti ne anksčiau kaip vidurnaktį. Rinkimų komisijų nariai rinkėjų balsus skaičiuos ir VRK informacinėje sistemą įves įprasta tvarka, tačiau VRK juos paviešinti galės lygiai 24 val. Rinkimuose į Europos Parlamentą visos ES valstybės narės turi įsipareigojimą prieš Europos Sąjungą nepublikuoti preliminarių rinkimų rezultatų tol, kol rinkėjai nebaigs balsuoti paskutinėje Europos Sąjungos valstybės narės rinkimų apylinkėje.

Žymos:

Komentarai (1):

Įrašo “Išankstinis Europarlamento rinkimų balsavimas baigėsi: klaipėdiečiai tarp didmiesčių – pasyviausi” komentarų : 1

  1. Klaipėdiečiai parašė:

    patys protingiausi. Partijų elitas nori išvykti į lodarių rojų, ir dar prašo šalies piliečių jiems pagelbėti – absurdas daugiau nieko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Europarlamento rinkimuose geriausiai pasirodė konservatoriai

Naktį į pirmadienį, po vidurnakčio, Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė Europos Parlamento (EP) rinkimų rezultatus Lietuvoje. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai surinko ...
2024-06-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika

Europarlamento rinkimai baigėsi: klaipėdiečiai - tarp vangiausių balsuotojų

Sekmadienį Lietuvoje vyko Europos Parlamento (EP) rinkimai, kurių metu renkama 11 europarlamentarų. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pagrindinę rinkimų dieną ...
2024-06-09
Skaityti daugiau

ELTA

Europarlamento rinkimų metu suaktyvėjo prorusiškos jėgos

Politologai sutaria, kad šį sekmadienį vykstantys rinkimai į Europos Parlamentą (EP) yra ypač svarbūs, nes nuo jų baigties priklausys, kokią ...
2024-06-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This