Vėl vyks Vakarų Lietuvos dainų šventė

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-09

Šiais metais Lietuva mini Dainų šventės 100-metį. Ta proga vyks ir Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.

Sekmadienį jau nuo pat ryto Klaipėdos vasaros koncertų estradoje vyks chorų, tautinės muzikos orkestrų repeticijos, o estrados prieigose miestiečius ir visus svečius pasitiks tautodailininkų mugė.

Portalo archyvo nuotr.

16 val., vyks iškilmingos dainų šventės dalyvių eitynės nuo Atgimimo aikštės bei Herkaus Manto g. sankryžos iki Vasaros koncertų estrados. Šventinėje eisenoje dalyvaus ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras, vadovas Egidijus Miknius.

Po eitynių, 17 val., Klaipėdos vasaros koncertų estradoje vyks pagrindinis renginys – Vakarų Lietuvos dainų šventė, skirta Lietuvos dainų šventės 100-mečiui.

Šiemetinėje Klaipėdos dainų šventėje dalyvaus per 270 meninių kolektyvų ir daugiau nei 6500 dalyvių iš visos Lietuvos. Šventėje pasirodys chorai, vokaliniai ansambliai, tautinių instrumentų orkestrai ir ansambliai, šokių kolektyvai, dainų šventės orkestras – Lietuvos kariuomenės orkestras, kapelmeisteris majoras Egidijus Ališauskas.

Vakarų Lietuvos dainų šventės meno vadovas ir direktorius Algirdas Šumskis šventės rengėjų ir r organizatorių vardu kviečia visus klaipėdiečius ir jų svečius ateiti į Vakarų Lietuvos dainų šventę, pabūti kartu, paliudyti, kad esame tauta, mylinti savo kraštą ir jos turtingas dainų švenčių tradicijas.

PROGRAMA

10–20 val. – Klaipėdos vasaros koncertų estrados prieigose tautodailininkų bei amatų mugė

16–16.50 val. – Šventės dalyvių iškilmingos eitynės miesto gatvėmis (iš Atgimimo aikštės į Klaipėdos vasaros koncertų estradą)

17–19.30 val. – Klaipėdos vasaros koncertų estradoje Vakarų Lietuvos dainų šventė, skirta Lietuvos dainų šventės 100-mečiui.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Naujoji kultūra politika triumfuoja*

Šeštadieninio Selo koncerto Klaipėdos vasaros estradoje aplinkinių daugiabučių ir mažučių namų gyventojai dar ilgai nepamirš: decibelai iki pat vidurnakčio miesto ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Selas Klaipėdoje žada rekordinį vasaros koncertą

Jau šį šeštadienį, liepos 13 dieną, Klaipėdos vasaros estradoje koncertuosiantis grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas teigia, kad tokio masto pasirodymo ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Kultūra

Valstybės dienai skirti renginiai Klaipėdoje

Liepos 6-ąją, šeštadienį, Klaipėda, kaip ir visa Lietuva, minės Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną. Ta proga ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This