Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2024-09-30 |
Spalio 19 d. Klaipėdos „Akropolyje“ vėl rengiamas gastronomijai dedikuotas gero maisto festivalis. Jis čia vyko ir šį pavasarį, balandį.
Pasak organizatorių, renginyje žada dalyvauti maždaug pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio.
„Matome, kad tradicinė lietuvių virtuvė yra tikrai vertinama, tad pakvietėme keletą dalyvių, puoselėjančių senąsias maisto gaminimo tradicijas, o dar keletą – tokių, kurie jų įkvėpti kuria ką nors naujo. Taip pat norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimų egzotinių. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos, Tailando“, – vardijo viena iš organizatorių, agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.
Gero maisto festivalis vyko ir šį balandį. Palmiros Martinkienės nuotr.
Žadama, jog festivalyje bus galima rasti sveiko, ekologiško maisto, produktų, skirtų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., vegetariškos, veganiškos, ajurvedinės, keto, gaminių be cukraus ar glitimo ir t.t., taip pat – įvairių maisto papildų, kurie žiemą bus itin reikalingi.
Pasak organizatorės, atrenkant dalyvius didžiausias dėmesys yra skiriamas maisto kokybei, jo natūralumui.
Renginyje stendus turės ir didelės įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai.
„Šis festivalis – puiki galimybė pristatyti savo naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, pasiūlyti jai savo produktų“, – kvietė dalyvauti organizatorė.
Be maisto ir gėrimų atėjusieji taip pat ras smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, indų, įrankių, receptų knygų.
Renginys vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.
Parašykite komentarą