Klaipėdiečiai tarė ryžtingą „nebenorime gyventi smarvėje!”

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lietingas sekmadienis neišgąsdino ryžtingai suteikusių klaipėdiečių – piketo dalyvių, pietinėje miesto dalyje gausiai susirinkusių į pilietinę akciją „Už teisę gyventi be smarvės!”

Į taikias eitynes atvyko ne tik plakatais apsiginklavę klaipėdiečiai, bet ir kaimyninių Klaipėdos rajono kaimų gyventojai, kenčiantys nuo Dumpiuose veikiančių įmonių skleidžiamos smarvės. Palaikyti uostamiesčio gyventojų atvyko net kauniečiai.

Prieš eitynes klaipėdiečiai pasirašė po peticija miesto valdžiai. Palmiros Mart nuotr.

Per visą Šilutės plentą nutįsusioje eisenoje buvo matyti daug jaunų šeimų su vaikais ir net kūdikiais. Protesto dalyviai skandavo „Smarvei – ne!”, o viena iš akcijos organizatorių, Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girksienė per megafoną dėkojo ir dėkojo susirinkusiems.

„To Klaipėda dar nematė. Pagaliau mes pakilome nuo sofų ir susivienijome bendram tikslui. Jūs – nerealūs! Myliu jus visus, ačiū, ačiū jums!” – emocijų neslėpė Marių bendruomenės pirmininkė.

Įprastai piketuose nedalyvaujanti kirpėja Audronė iš Liubeko g. sakė šįkart negalėjusi neateiti, nes „nebeįmanoma toliau taip gyventi”.

Nuo Rimkų eitynių dalyviai, susikibę rankomis, išsirikiavo į vadinamąjį Smarvės kelią (aliuzija į Baltijos kelią), taip planuodami pasiekti Dumpius.

Pasak L. Girskienės, peticiją miesto vadžiai pasirašė apie 2300 žmonių. Jos nuomone, eitynėse dalyvavo apie 3000 gyventojų.

Astos Vainorės  ir Palmiros Mart nuotr. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”101541,101544,101545,101546,101605,101564,101566,101565,101548,101549,101552,101553,101554,101555,101556,101557,101558,101559,101561,101562,101563,101567,101568,101571,101573,101574,101637,101575,101576,101577,101578,101579,101608,101595,101596″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

21 Comments

  1. pranas pričkus

    Valdžiažmogiai nespėja nuo savęs brudo apsivalyti, o norime, kad dar mūsų valytų? Mažiau ėskime, mažiau šiksime, mažiau smirdės? Akcijai pritariu.

    Reply
  2. ir ką?

    vakar vakare smarvė buvo toliau, pasivaikščiojome, pasirodėme, o kas iš to? Kažkas kraunasi politinį kapitalą, piarą, o mums smirdi toliau. Nusivyliau…

    Reply
    • Tikrai

      nesupratote kad vyko ne ,, smarvės čiaupų užsukimas ,, o buvo eisena bandoma pasakyti kokie mes vieningi ir kovosime iki galo . Nusivilti galite tik miesto valdytojais , jiems net politinio piaro nereikia – jų seime niekas neatstovauja todėl gali pilstyti iš tuščio į kiaurą , nes nieko negali ?

  3. RoRa

    Gerai, kad žmonės juda. Daugelis sporto specialistų sutaria, jog vaikščiojimas – vienas efektyviausių fizinių pratimų. Todėl, kad vaikščiojant juda daugelis kūno raumenų grupių. O kaip tai pakeis verslo įtaką Klaipėdos regione? Neįsivaizduoju. Teoriškai, tokiems verslininkams, kurie pinigus uždirba miesto žmonių sveikatos sąskaita, „per galvą turėtų duoti” valdžioje esantys politikai. Tačiau kas gali paneigti, kad jų gerklytės, akytės ir ausytės yra užkimštos tų pačių verslininkų pinigais? Tai, va, demokratija, vadinasi.

    Reply
  4. Anonimas

    😀 neturi ka veikti tie klaipedieciai… gyvenat uostamiestyje ir mokekit uz tai 😀 smarve yra lydintis uostamiescio atributas

    Reply
    • Alius

      Gnida tu gnida…

  5. įdomu

    Ką Kepenis nuveikė, kad prieš smarvę eisenoje dalyvavo, o kokį seime įstatymą priėmė? Gal Aplinkos ministro atvežimas į Klaipėdą yra darbas? Juokdarys ir tiek…Žalieji vadinasi yra valdžioje, o įstatymai tai ne žalieji…

    Reply
    • klaipėdietė

      Tai gerai ,kad nors tokį darbą (patį ministrą atveżė)padarė .?Žalieji ne žalieji,bet ir Sveikatos apsaugos viceministras buvo atvažiavęs,gerb.Ligita į tarybą išrinkta valstiečių-žaliujų sąjungos sąraše .KAS ir KĄ iki šiol BUVO TIEK PADARĘ ?! TIK tūkstančiai klaipėdiečių GAL privers vietinę valdžią nors šiek tiek pajudėti ?! Aktualių miestiečiams klausimų yra ne VIENAS ir ne DU,tik ,gaila,LABAI reakcija lėta ar iš viso nėra . AČIŪ organizatoriams , YPAČ gerb.LIGITAI !?

    • nesugaudančiai

      prie ko čia vietinė valdžia ir Aplinkos ministerija. Va kai nesigaudote tai ir purškia miglą kas nori į akis. Turėjo Kepenis 3 metus pateikti kažkokį įstatymą svarstyti, o pateikė? Nu ok išėjo šiandien žmonės ir, rytoj smirdės ir kas bus įvykę? Šaunu, kad pilietiškai žmonės sureagavo ir pats buvau, bet tokio kaip Kepenio buvimas erzino labai, nieko nepadarė, o tipo eina gelbėtojas.

    • Elena

      Seniai dalyvauju visose rinkimuose ir domiuosi kaip dirba mano rinkti asmenys .Gyvenu pietiniame rajone , todėl galiu pasakyti , kad mane ir mano rajoną iki šiol geriausiai atstovauja seimo narys Kepenis . Rinkimuose į miesto tarybą balsavau už Girskienę , negaliu atsidžiaugti tarybos narės darbu , o kas dėl seimo valdančiosios ,, valstiečių žaliųjų ,, daugumos , tai tik jie sugebėjo padaryti 4 įstatymų pataisas dėl kvapo vienetų , patikrų ir t.t. nors liberalų , konservatorių , socdemų , seimo opozicinių , pastangomis pataisos galios ar ne po 5 metų . ,, Valstiečiai žalieji,, siūlė nuo kitų , bet koks buvo pasipriešinimas .Domėkitės ir nereikės klausti ką padarė Kepenis ar ,, valstiečiai ,, O kas seime atstovauja ,, Grubliausko komitetą ,, ? Ką seime veikia ne vieną kadenciją sėdintys klaipėdiečių rinkti seimūnai ?

    • kiek norite piarinkite čia valstiečius

      gyvenu pietiniame, smirda kaip smirdėję, matau, kad daug triukšmo, o jau naudos iš to nulis. Kepenio ar valstiečių naudos man ar mano šeimai NULIS. Sudalyvavau eisenoje ir piktina, kad politios daugiau nei naudos. Ryt vėl bus tas pats ir vėl kažkas kažką žadės.

  6. Kodėl???

    Kodėl?? Atvira Klaipėda leido tokiai šališkai Grubliausko subinlaižei žurnalistei komentuoti jos vardu eiseną??? Ji viską bandė suversti žaliūjų profesonalų vyriausybei, nors 10 metų smirda Klaipėdoje ir tik mūsų valdžia su nevykusiu meru priešaky turėjo galimybę visą tai išspręst. Gėda Atvirai Klaipedai.

    Reply
    • O taip taip

      Agnė bukartaitė komentavo, ji gi Grubliauskienės drsugeška

    • Palmira Martinkienė

      Dėkui už nuomonę, bet turiu jus nuvilti- už Grubliauską, jūsų liūdesiui, net nebalsavau… 🙂 Tačiau, kaip įprastai, jūs juk už visus viską geriausiai žinote, ar ne? 🙂

    • ezys

      O smirda kartais ne is Klaipedos rajono? Bent jau Dumpiai ir Branda (ar kaip ja ten?) kur komposta gamina ir meras kiek zinau ne Grubliauskas. Akivaizdu, kad smardina ne viena, o gal net kelios imones, kiek ten zmoniu dirba? Simtai, gal net tukstantis, bet visi tyli, o juk jie tikrai turetu zinoti is kur ta smarve ir kas svarbiausia – galetu pateikti ikalcius.

    • W

      Ezy smirda ne vien nuo dumpių LEZ ir slėginiai nuotekų vamzdynai kurie randasi vos už 100 metrų nuo gyvenamųjų namų reguliariai nuorinami .

    • Palmyrai

      Ponia Palmyra nereik tiek susireikšmint, pažiūrėkit video savo svetainėj ir pamatysit kas ten per žurnalistė. O gi Agnė Bukartaitė bando kurt intrigas ir viską nuo Grubliausko suverst ant valdančiųjų. Atvira Klaipėda neturėtų būti to užknisuso dudoriaus gynėjai. Ačiū.

  7. Andrius

    O Žemaitijos vėliava ten prie ko?

    Reply
  8. Pamastymai

    Likusiems namie, panašu, smarvė patinka

    Reply
    • Ką tu supranti!

      Tai jau toksikomanai, jeigu nebebus smarvės, jiems lomkės prasidės ?

  9. Nu va

    Po truputį visuomenė bunda ir vienijasi. Šoblai neramumai 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This