Naujas greičio matuoklis kelia klausimų

Svarbu, Transportas

Vairuotojai Klaipėdos gatvėse turi būti dar drausmingesni – naujas greičio matuoklis jau pradėjo veikti Liepojos gatvėje, o iki Kalėdų mieste ketinama įrengti dar du.

Naujas greičio matuoklis veikia Liepojos gatvėje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Liepojos gatvėje, netoli įvažiavimo į Savanorių gatvę, jau kurį laiką veikia į abi puses „šaudantis“ greičio matuoklis. Jis išskirtinis ir tuo, jog pakabintas ant gatvių apšvietimo stulpo, tad lengvai gali būti perkeliamas į kitą vietą.

Šį greičio matuoklį pastebėję vairuotojai iškart suabejojo, ar jis nepridarys bėdų, nes situacija yra išskirtinė. Liepojos gatvės pusėje miesto centro link šioje vietoje leidžiamas 60 km/h greitis, o kitoje gatvės pusėje, nuo miesto centro Kalotės link – 50 km/h. „Jei matuoklis šaudo į abi puses, tai kaip jis sureguliuotas, kad užfiksuotų pažeidimus, jei leistinas greitis skiriasi?“ – smalsavo vairuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, jog važiuoti visada reikia leistinu greičiu ir tada jokių problemų nekils. „Visi greičio matuokliai mieste sureguliuoti taip, jog tikrai nefiksuoja tų, kurie nepažeidinėja taisyklių. Turime įprasti jų laikytis“, – pabrėžė M. Poimanskis.

Vairuotojai taip pat pastebėjo, jog apie greičio matuoklį įspėjantis kelio ženklas, esantis toje Liepojos gatvės pusėje, kuria važiuojama miesto centro link, yra paslėptas po kitu ženklu ir jį sunku įžiūrėti.

Apie greičio matuoklį turintis informuoti kelio ženklas netyčia pasislėpė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jei vairuotojai važiuoja leistinu greičiu, tikrai ženklą gali pamatyti. Be to, jis yra informacinis, jam ir reikalavimai kiti. Tačiau įvertinsime šiuos pastebėjimus ir, jei reikės, ženklas bus perstatytas“, – teigė M. Poimanskis.

Liepojos gatvėje pažeidėjus „šaudantis“ greičio matuoklis yra naujausias mieste. Pernai buvo sumontuoti du nauji greičio matuokliai, kurie ne tik fotografuoja, bet ir filmuoja. Dar 18 stacionarių greičio matuoklių mieste įrengta nuo 2007 metų. Tačiau iš 18 matuoklių, dar vadinamų inkilėliais, nuolat veikia penki.

Anot M. Poimanskio, šiuo metu vyksta pirkimas įsigyti dar du greičio matuoklius – tokius, koks pradėjo veikti Liepos gatvėje. Jei pirkimų procedūra nestrigs, tikimasi, kad šie greičio matuokliai mieste atsiras iki Kalėdų.

Jie taip pat bus naujos kartos įrenginiai – montuojami ant gatvių infrastruktūros, todėl juos bus galima kilnoti į vis kitas vietas.

„Kol kas nenuspręsta, kokiose vietose jie bus pritvirtinti pirmiausia. Dar turime laiko tai aptarti su policijos pareigūnais“, – sakė M. Poimanskis.

Šiuo metu įvairiose Klaipėdos vietose nuolat veikia 9 greičio matuokliai.

9 Comments

  1. Gyventoja

    nuo kada stovi naujas radaras šioje Liepojos gatvėje ir nuo kada pastatytas jam informuojantis ženklas apie jį?
    nes radaras kuris laikas stovėjo be perspėjančio ženklo, bet pasirodo veikė, ko negali būti

    Reply
    • Mindaugas

      Kibau ant sito fotiko 2019 10 03. 85 euro bauda parejo.
      noreciau suzinoti data, kada ten zenkla pastate, kad fotkina.

  2. Vytis

    Straipsnio klaidingas teiginys: „Liepojos gatvės pusėje miesto centro link šioje vietoje leidžiamas 60 km/h greitis”. 60 km/h greitis yra leidžiamas nuo Labrenciškių g. iki pirmos sankryžos, t.y. Savanorių g.

    Reply
  3. Arnoldas

    Bet tai atsakymo kaip radarai sureguliuoti skirtingiems greiciams taip ir nedave,ar jis ir pats to nezino?

    Reply
  4. pranas pričkus

    Jūrininkų pr. yra nesąmonė su šviesoforais, kurie įrengti T formos sankryžose. Kitoje prospekto pusėje laukai, o šviesoforai sureguliuoti kaip mieste. Važinėja sunkiasvorės a/m, priverstinai stabdomos, deginamas kuras, ypatingai pradedant joms važiuoti, teršiama gamta. Kalbama apie ją, apie taršą, apie atšilimą, o čia lyg tyčia, kenkiama.

    Reply
  5. Anonimas

    Sureguliuokit eismą teisingu greičiu. Kažkada buvo nustatytas 80km /h greitis ir buvo normalu,kur beveik nevaikšto pėstieji. O dabar tik lupikaujama paprastų žmonių sąskaitą.

    Reply
  6. agentas

    Šitam atsakinėtojui vertėtų kiek pakoreguoti intonaciją…

    Reply
    • Vacys

      Pritariu. Nereikia viršyti…įdomu ar jis pats jau taip ir neviršija, važiavimas ten 50 greičiu nesąmonė. Šiaurės pr. Yra 70 ir viskas ok , čia turi vilktis.

    • Nuomone

      Būkit ramūs. Niekas nesikeis. P. M. Poimanskis nevairuoja automobilio. Neturi teisių. Važinėja viešuoju transportu. Kaip manot kodėl tokie kamščiai visur kur tik autobusų juostos padarytos?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

Transportas

Matomumą bloginęs kelio ženklas patrauktas (atnaujinta)

Klaipėdietis Raimondas „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė nuotrauką, kuri, jo teigimu, iliustruoja atsainų Kelių policijos ir kelininkų požiūrį į eismo saugumą. „Išvažiuojant ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This